مسکن بعد از برجام ارزان می‌شود؟

مسکن بعد از برجام ارزان می‌شود؟

در چند سال اخیر با رکود قابل توجه اغلب بازارها به ویژه بازار مسکن مواجه هستیم اما در چند روز گذشته علاوه‌بر نرخ دلار و آهن و فولاد، رکود بازار مسکن به تأثیر از اخبار احیای مذاکرات برجام را مشاهده می‌کنیم.

در چند سال اخیر با رکود قابل توجه اغلب بازارها به ویژه بازار مسکن مواجه هستیم اما در چند روز گذشته علاوه‌بر نرخ دلار و آهن و فولاد، رکود بازار مسکن به تأثیر از اخبار احیای مذاکرات برجام را مشاهده می‌کنیم.

برخی بر این عقیده‌اند که پس از احیای برجام کلیه بازارها از رکود خارج شده و دوباره رونق می‌گیرند اما آنچه در بطن جامعه ما رقم می‌خورد فراتر از آن است که با اثرات مثبت برجام بهبود بیابد، در واقع می‌توان گفت اصلی‌ترین عامل رکود بازار مسکن افزایش نرخ تورم و عدم تقاضا است.

با توجه به آنچه گفته شد هاشم آردم کارشناس اقصادی درباره آینده بازار مسکن پس از توافقات مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد:  با فرض احیای برجام وکاهش نرخ دلار تا کانال 25 هزار تومانی، با متری 45 میلیون تومان نرخ مسکن در تهران، معادل 1800 دلار خواهد بود که بیانگر لمس تاریخی سقف قیمت ملک است که در واقع دارای حباب است.

وی افزود: در صورتی که فردی قصد خرید ارز و خروج سرمایه داشته باشد به ناچار باید دارایی خود را به فروش بگذارد که بهترین دارایی برای فروش نیز غالبا ملک است، بنابراین در چنین شرایطی با افزایش عرضه در بازار مسکن مواجه خواهیم بود و نرخ ملک نیز از متری 45 میلیون تومان به متری 30 میلیون تومان خواهد رسید.

این کارشناس بیان کرد: اما این احتمال نیز وجود دارد که نرخ ملک تغییری نکند و طی 2 الی 3 سال آینده نیز(با فرض احیای توافقات) نرخ مسکن بدون تغییر باقی بماند و به مرور وارد رکود شود، ولی ممکن است کاهش 28 الی 30 درصدی را نیز تجربه کند.

به عبارتی می‌توان گفت پس از احیای برجام و کاهش نرخ دلار، باز هم نرخ مسکن دارای حباب است و احتمال دارد هر متر آپارتمان در تهران با کاهش یا ثبات مواجه شود. در نتیجه می‌توان گفت نرخ مسکن در صورت توافق به متری 30 میلیون تومان در تهران خواهد رسید.

حق مسکن کارگران چه شد؟

باتوجه افزایش هزینه‌های زندگی و افزایش سرسام‌آور اجاره مسکن، بخش زیادی از درآمد کارگران صرف تأمین هزینه اجاره می‌شود، این درحالی است که همان تعرفه ناچیز حق مسکن کارگران نیز از ابتدای سال 1401 بلاتکلیف مانده است.

براساس آمار موجود، رئیس مجلس در نامه‌ای به مورخ 29 تیرماه، به اصلاح حق مسکن کارگران و حقوق بازنشستگان پرداخت ولی اجرایی شدن آن طولانی شد درحالی که باید طی یک هفته الی 10 روز اصلاح می‌شود.

محمدرضا تاجیک نماینده مجمع عالی نمایندگان کارگری در شورایعالی کار در این زمینه بیان کرد: توقع داشتیم پس از ابلاغ این نامه و دستوری به اصلاح حق مسکن کارگران، در ظرف 10 روز انجام شود، اگرچه انتظار می‌رفت که دولت خیلی پیش از این پرداخت حق 650 هزار تومانی مسکن را ابلاغ کند.

تاجیک افزود: نیم یا کل دستمزد کارگران صرف پرداخت اجاره بها می‌شود و این مبلغ جزئی گوشه‌ای از مشکلات مسکن آنها را حل نمی‌کند، ولی با وجود این هنوز این مسآله تعیین تکلیف نشده و پرداخت نمی‌شود.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازار مسکن در فاز انتظار برجام

وی تأکید کرد: عدم پرداخت و یا تأخیر در پرداخت این مبلغ به ضرر کارگران بوده و دلیل پرداخت نشدن آن نیز نامشخص است. در هر صورت در کنار لزوم ابلاغ و پرداخت حق مسکن 650 هزار تومانی، باید مابه‌التفاوت ماه‌های قبل نیز پرداخت شود.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)