رکود مسکن بازار آهن را بهم ریخت

رکود مسکن بازار آهن را بهم ریخت

رکود در بازار مسکن، شمشیر دولبه‌ای برای صنعت آهن و فولاد کشور است، از یک سو، این رکود باعث کاهش تقاضا و انباشت آهن در کارخانه‌ها شده و از سوی دیگر، تولیدکنندگان را به سمت صادرات سوق داده است. در این میان، صادرات آهن و فولاد در سال گذشته به حدود 5 میلیون تن رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به 10 میلیون تن برسد...

اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده که یکی از آنها، رکود در بخش مسکن است. این رکود، به طور مستقیم بر بازار آهن آلات و مصالح ساختمانی تاثیر گذاشته و شاهد کاهش تقاضا و انباشت آهن در کارخانه‌ها هستیم؛ با این حال، این رکود، یک فرصت را نیز برای تولیدکنندگان آهن به وجود آورده است. در شرایطی که بازار داخلی با رکود مواجه است، تولیدکنندگان به سمت صادرات روی آورده‌اند و شاهد رونق در این بخش هستیم.

در این راستا، محمد آزاد، رئیس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات تهران، در گفتگویی با خبرنگار راه و شهرسازی، به بررسی وضعیت بازار آهن، چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی این صنعت و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای رونق صادرات پرداخته است.

به گفته وی، رکود در بازار مسکن که در دو سال اخیر ادامه داشته، باعث کاهش خرید و فروش آهن در داخل کشور شده و آهن تولیدی در کارخانه‌ها انباشته شده است.

آزاد با اشاره به این موضوع که رکود بازار داخلی، تولیدکنندگان را به سمت صادرات سوق داده است، افزود: در سال گذشته حدود 5 میلیون تن آهن صادر شد و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال جاری به 10 میلیون تن برسد.

رئیس اتحادیه آهن‌فروشان در ادامه به مشکلات پیش روی صادرات آهن اشاره کرد و گفت: رقبای بزرگ جهانی و تحریم‌های بانکی، دو چالش اصلی در این مسیر هستند.

وی با بیان اینکه رقبای خارجی اجازه عرض اندام به تولیدکنندگان ایرانی در بازار بین‌المللی را نمی‌دهند، افزود: تحریم‌های بانکی نیز باعث شده تا تولیدکنندگان برای دریافت ارز حاصل از صادرات محصول خود با مشکل مواجه شوند.

آزاد در پایان از دولت خواست تا برای حمایت از تولیدکنندگانی که در جهت افزایش صادرات و رونق اقتصادی تلاش می‌کنند، یارانه در نظر بگیرد.

 صادرات سیمان: افت در سال‌های اخیر

اسماعیل کاظمی قهی، رئیس اتحادیه فروشندگان گچ، آهک و مصالح ساختمانی، در گفتگویی با خبرنگار راه و شهرسازی، از رکود در بازار مصالح ساختمانی و افت صادرات سیمان در سال‌های اخیر خبر داد.

وی با بیان اینکه صدور پروانه ساخت و ساز مسکن در سال جاری با افت چشمگیری روبه‌رو شده، گفت: این موضوع باعث شده تا بازار خرید و فروش مصالح ساختمانی نیز با رکود سنگینی مواجه شود.

کاظمی در خصوص صادرات سیمان گفت: در میان مصالح ساختمانی، سیمان بیشترین میزان صادرات را داشته است. با این حال، در دو سال گذشته سهم صادرات سیمان به دو کشور آذربایجان و عراق به دلیل آغاز تولید سیمان در این کشورها کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان گچ، آهک و مصالح ساختمانی در ادامه به تلاش‌های دولت برای یافتن جایگزین مناسب در بازار جهانی برای صادرات سیمان اشاره کرد.

وی همچنین از ناوگان حمل و نقل نامناسب به عنوان یکی از موانع صادرات مصالح ساختمانی یاد کرد و گفت: هزینه بالای حمل و نقل و ضعف در بازاریابی بین‌المللی نیز از دیگر چالش‌های این حوزه است.

کاظمی در پایان از تولیدکنندگان داخلی خواست تا با ارتقای کیفیت محصولات خود بر اساس استانداردهای بین‌المللی و تقویت توان بازاریابی بین‌المللی، شاهد جهشی در صادرات مصالح ساختمانی باشند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت