با رواج استفاده از گاز بهعنوان یک منبع انرژی برای مصارف خانگی و صنعتی، سیستم انتقال گاز نیز پیدا شد. سالها تجربه، صنعت تولید لوله گازی را به آنجا رسانده است که استاندارهای خاصی برای تولید لولههای گازی تعیین شود که کارخانجات تولید لوله ملزم هستند آنها را رعایت کنند.
در ایران نیز کارخانههای مختلفی به تولید لوله گاز اشتغال دارند و انواع مختلفی از آن را تولید میکنند ازجمله لوله گازی توکار و لوله گازی روکار. این صفحه از سایت آهن پرایس به اعلام قیمت لوله گازی روکار و توکار ساخت کارخانههای مختلف اختصاص دارد برای همین سعی میکنیم در ادامه، مطالبی بیان کنیم که برای این افراد مناسب باشد:
-
کارکنان شرکت گاز (شاغل در بخشهای تجهیز، نصب و نگهداری)
-
پیمانکاران ساختمانی و تاسیساتی
-
مدیران و مسئولان بخش تأسیسات کارخانهها
-
سازندگان ساختمانهای مورد استفاده صنایع
-
مسئولان خرید برخی سازمانهای دولتی
-
فروشندگان لوله گازی
-
تمام خریداران لولههای گازی
برای رسیدن به این هدف که مطالب بیانشده برای این افراد مناسب و قابل استفاده باشد، به این موارد میپردازیم:
-
انواع لوله گازی چیست؟
-
کاربرد انواع لوله گازی در کجاست؟
-
چه استانداردهایی برای خرید لوله گازی وجود دارد؟
-
چطور باید اقدام به خرید لوله گازی باکیفیت و با ضمانت کنیم؟
-
کارخانههای تولید کننده لوله گازی چه کارخانههایی هستند؟
-
قیمت لوله گازی به چه مواردی بستگی دارد؟
-
و نکات دیگری که ممکن است برای شما مفید باشد.
معرفی انواع لوله گازی
لوله گازی را بر اساس ویژگیهای متفاوتی میتوان دستهبندی کرد. در ادامه انواع لوله گازی موجود و رایج در بازار ایران را معرفی میکنیم.
انواع لوله گازی بر اساس محل نصب
بر اساس محل نصب، لوله گازی به دو دسته لوله گازی توکار و روکار تقسیم میشود.
-
لوله گازی توکار: لولهکشی گاز توکار همانطور که از نامش نیز مشخص است، در داخل زمین و یا دیوار کار گذاشته میشود و برای انتقال گاز از شهری به شهر دیگر است بنابراین اجرای صحیح لولهکشی، کیفیت لوله و کیفیت جوشکاری آنها بسیار پر اهمیت است چراکه کوچکترین قصوری در این امر میتواند فاجعههای جبرانناپذیری را رقم بزند.
-
لوله گازی روکار: لولههای گازی روکار در ساختمانها برای انشعابات لولههای گاز استفاده میشوند و برای خطوط انتقال گاز مناسب نیستند چون خطوط انتقال گاز گسترده از پالایشگاه تا شهرها معمولاً باید از روش توکار استفاده شود. مزیت روش گازکشی روکار این است که دسترسی به لولهها راحتتر است و اگر نیاز به تعمیرات وجود داشته باشد، بهراحتی میتوان تعمیرات را انجام داد.
انواع لوله گازی بر اساس جنس آن
برا اساس جنس مواد، لوله گازی به انواع زیر تقسیم میشود:
-
لوله گازی فولادی
-
لوله گاز چدنی
-
لوله پلی اتیلن
-
لوله گاز مسی
-
لولههای کامپوزیتی
لوله گازی فولادی سخت عمدتاً در تامین گاز طبیعی پروپان و تغذیه گاز مورد استفاده کوره یا در دیگ بخار و آبگرمکن کاربرد دارد و با اره برقی برش زده می شوند. لوله گازی چدنی سختی بیشتری دارد و استفاده از آنها جز در موارد خاص صنعتی رایج نیست. امروزه در ایران، بیشتر از همه از لولههای آهنی-فولادی معمولی با استاندارد خانگی برای گازرسانی استفاده میشود. و تقاضای خرید لوله گازی با این مشخصات بیشتر است.
انواع لوله گازی بر اساس استاندارد
لوله گازی را بر اساس استانداردهای مختلف میتوان به چند دسته زیر دستهبندی کرد:
-
لوله گازی با استاندارد API: این لوله بر اساس استانداردهای تعیینشده در موسسه نفت آمریکا ساخته شده است و از مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل محیطی برخوردار است. در مصارف صنعتی و مواقعی که ماندگاری بالا برای لولهها اهمیت دارد، استفاده از لولههای API توصیه میشود.
-
استانداردهای تعیینشده در سازمان ملی استاندارد ایران (ISIRI):
این استانداردها میتوانند متفاوت باشند و لوله گازی تولید شده در کارخانههای مختلف باید یکی از آنها را رعایت کنند. بر این اساس نیز میتوان لولههای گازی را دستهبندی کرد. ازجمله استانداردهایی که در تولید لوله گازی وجود دارد استاندارد ISIRI 3360 و ISIRI 3574 است.
علاوه بر سازمان ملی استاندارد، شرکت ملی گاز ایران هم استانداردهای خاصی را برای لولههای انتقال گاز در نظر گرفته است که سازندگان لولههای گاز در ایران باید آنها را رعایت کرده باشند تا محصولات تولیدی آنها برای استفاده توسط شرکت گاز ایران مورد تأیید باشد. در غیر این صورت، شرکت گاز اقدام به خرید لوله گازی تولیدی این کارخانهها نخواهد کرد.
کاربرد لوله گازی (انواع مختلف)
لولههای گازی فولادی با قطرهای بزرگ جهت انتقال گاز از پالایشگاه ها تا ایستگاههای افت فشار گاز در ورودی شهرها کاربرد دارند و برای انتقال گاز از ایستگاههای افت فشار تا منازل مسکونی و واحدهای صنعتی از لولههایی با قطرهای پایینتر استفاده میشود تا اینکه در نهایت، به لولههایی با قطرهای کم حدود ۱ و ½ اینچ میرسیم.
خطوط لوله گاز به دو دسته لوله تغذیه و لوله شبکه توزیع تقسیم میشوند. در واقع لوله تغذیه از ایستگاه کاهش فشار به داخل شهر انتقال می یابد پس از این مرحله شبکه توزیع گاز را در خطوط شهری توزیع می نماید.
اگر بخواهیم بهطور کلی درباره کاربرد لوله گازی صحبت کنیم باید بگوییم خرید لوله گازی توسط خریداران مختلف نشان میدهد بیشترین موارد مصرف لوله گازی این موارد است:
-
لولهکشی گاز به ساختمانهای مسکونی و اداری
-
لولهکشی گاز از پالایشگاه تا شهرها
-
انتقال گاز به سولههای صنعتی
نکات نصب لوله کشی گاز توکار و روکار
شاید نصب لوله گازی فرایند چندان پیچیدهای نباشد اما رعایت نکات ایمنی در این فرایند اهمیت بسیار بالایی دارد. گاز شهری بهراحتی میتواند موجب انفجار و آتشسوزی شود برای همین لازم است در نصب لوله گازی موارد ایمنی را به دقت رعایت کنیم.
1 – لوله های گازی توکار بایستی از اتصالات مثل کابل های برق و لوله ها حداقل 10 سانتیمتر فاصله داشته باشند چنانچه فضا برای رعایت فاصله مجاز امکان پذیر نبود آنگاه باید از پوشش عایق استفاده نمایند.
2- لوله هایی که پیچ خورده اند نیز بایستی نوار پیچی شوند.
3- بهترین روش برای جوشکاری این لوله ها جوشکاری با برق است.
کارخانه های تولید کننده لوله گازی
کارخانههای مختلفی در ایران به تولید لوله گازی در اندازههای مختلف مشغول هستند که از آن میان، معروفترین و مهمترینشان اینها هستند:
-
کارخانه لوله اصفهان
-
لولهسازی سپاهان
-
کارخانه لولهسازی کچو
خرید لوله گازی از هر کدام از این کارخانهها ممکن است روش خاصی داشته باشد اما در انتهای مقاله ما یک راه ساده و با ضمانت معرفی میکنیم که به کمک آن بتوانید قیمت لوله گازی را استعلام کنید و آن را با پایینترین قیمت خریداری کنید.
قیمت لوله گازی به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت لوله گازی مورد نیاز برای پروژه ما به عوامل متعددی بستگی دارد:
-
طول فاصلهای که میخواهیم لولهکشی کنیم؛
-
جنس مواد به کار رفته در تولید لوله؛
-
کیفیت مواد اولیه؛
-
تعداد انشعاباتی که در مسیر وجود دارد؟
-
وزن نهایی لولههایی که میخریم؛
-
برند لوله گازی که تهیه میکنیم؛
-
وضعیت قیمت لوله گازی در بازار؛
-
و…
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره و همچنین پیش فاکتور می توانید با شماره 02154103 با کارشناسان حرفه ای آهن پرایس تماس حاصل فرمایید.
چطور باید اقدام به خرید لوله گازی باکیفیت و با ضمانت کنیم؟
اگر نیاز به لوله گازی با کیفیت دارید و میخواهید اقدام به خرید لوله گازی با ضمانت کنید، چند راه دارید که راحتترین راه این است که با کارشناسان آهن پرایس تماس بگیرید و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.
قیمت لوله گازی در آهن پرایس در ابتدای همین صفحه بهطور مرتب درج میشود. برای اطلاع از قیمت لوله گازی در انواع مختلف و خرید لوله گازی با ضمانت با شماره 54103-021 تماس بگیرید.