
صنعت سنگ آهن ایران در سالهای اخیر با چالشهای متعددی از جمله بحران بازار، رکود، تعطیلی معادن و عدم حمایتهای دولتی روبرو بوده است. در این میان، وضع عوارض صادراتی بر سنگ آهن خام، تنش جدیدی را در این صنعت ایجاد کرده و انتقاد شدید فعالان این حوزه را به دنبال داشته است...
سیدعبدالرضا سیاسی راد، دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران، در گفتگویی با خبرنگار اقتصادی ایرنا، به انتقاد از وضع عوارض صادراتی بر سنگ آهن خام پرداخته و آن را مغایر با اصول اقتصاد مقاومتی و ظلم به معدنکاران دانسته است.
وی با اشاره به زیان انباشته شرکتهای فولادساز مانند آهن اصفهان، دلیل وضع عوارض صادراتی را جبران کمبود نقدینگی این شرکتها عنوان کرده است.
سیاسی راد با بیان اینکه بازار سنگ آهن ایران در سه سال گذشته با شدیدترین بحران خود روبهرو بوده، از تعطیلی بیش از 80 درصد معادن فعال این بخش و بیکاری 10 هزار نفر خبر داده است.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با اشاره به نیاز 36 میلیون تنی سنگ آهن برای تولید 20 میلیون تن فولاد خام در کشور، معتقد است که وضع عوارض صادراتی در شرایط رکود و تعطیلی گسترده واحدهای سنگ آهن، نقض قانون رفع موانع تولید و رقابتپذیری است.
وی با بیان اینکه ظرفیت فعلی واحدهای سنگ آهن 50 میلیون تن است، از مازاد 14 میلیون تنی سنگ آهن پس از تامین نیاز فولادسازان خبر داده و افت قیمت این محصول در صورت عرضه این مازاد به بازار را پیشبینی کرده است.
سیاسی راد با انتقاد از عدم پرداخت پول سنگ آهن توسط ذوب آهن به مدت یک سال، خواستار قیمتگذاری سنگ آهن بر اساس نرخ جهانی شده است.
وی همچنین سنگ آهن دانهبندی را ماده خام ندانسته و قرار گرفتن آن در فهرست مواد خام را غیرقانونی و نیازمند تجدید نظر دانسته است.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با بیان اینکه فولادسازان از حمایتهای دولتی برخوردار هستند، خواستار تخصیص وام، یارانه و سایر حمایتها به بخش سنگ آهن شده است.
وی با اشاره به نیاز 37 هزار میلیارد ریالی برای تاسیس یک واحد فولادسازی یک میلیون تنی، ایجاد شغل در بخش معدن را به صرفهتر دانسته و از اختصاص 100 تا 200 میلیون تومان برای ایجاد هر شغل در این بخش خبر داده است.
سیاسی راد انحصار در خریدار، حمایتهای دولتی از صنایع پاییندستی و مداخله در روابط بین تولیدکننده و خریدار را مانع حضور بخش خصوصی در مراحل بعدی زنجیره ارزش سنگ آهن دانسته است.
وی همچنین از عدم تخصیص تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی دولت به واحدهای کوچک و متوسط معدنی در سال جاری انتقاد کرده است.
در پایان، سیاسی راد با اشاره به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر وضع عوارض صادراتی بر مواد معدنی، به آمار واردات 30 میلیارد دلاری فولاد و صادرات 5 میلیارد دلاری سنگ آهن در 10 سال گذشته اشاره کرده و وضع عوارض صادراتی را به نفع فولادسازان و به ضرر معدنکاران و اقتصاد کشور دانسته است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)