عقب ماندگی در افزایش تولید فولاد

عقب ماندگی در افزایش تولید فولاد

صنعت فولاد ایران، یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور، در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی روبرو بوده و از اهداف برنامه‌ریزی شده در سند چشم‌انداز 20 ساله عقب مانده است. رکود در اقتصاد و بازار مسکن، کاهش قیمت‌های جهانی فولاد و کمبود نقدینگی از جمله عواملی بودند که به افت تولید و صادرات این صنعت در سال‌های اخیر منجر شدند...

با وجود چالش‌های پیش رو، صنعت فولاد ایران در سال جاری با جهشی در صادرات روبرو شده است. افزایش نرخ‌های جهانی فولاد، انگیزه‌ای برای تولیدکنندگان ایرانی شد تا فعالیت خود را افزایش داده و به دنبال صادرات بیشتر باشند. در این راستا، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری، صادرات فولاد ایران به 10 میلیون تن برسد.

در همین زمینه محمد آزاد، رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد، در گفتگویی با "نسیم آنلاین" به بررسی وضعیت تولید و صادرات فولاد در ایران پرداخت. وی با اشاره به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله مبنی بر رسیدن تولید فولاد ایران به 55 میلیون تن در سال 1404، اذعان کرد که صنعت فولاد در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده و از برنامه‌های پیش‌بینی شده عقب مانده است.

رکود در اقتصاد و بازار مسکن، کاهش قیمت‌های جهانی فولاد و کمبود نقدینگی از جمله عواملی بودند که در سال گذشته به افت تولید و صادرات فولاد در ایران منجر شدند. به گفته آزاد، این رکود تا جایی پیش رفت که تولید فولاد تقریباً متوقف شد و حجم زیادی از آهن‌آلات در انبارها انباشته شد.

با این حال، افزایش نرخ‌های جهانی فولاد در سال جاری انگیزه‌ای برای تولیدکنندگان ایرانی شد تا فعالیت خود را افزایش داده و به دنبال صادرات بیشتر باشند. به گفته آزاد، قیمت جهانی فولاد در یک سال اخیر دو برابر شده و همین امر باعث رشد صادرات فولاد ایران به حدود 5 میلیون تن در سال گذشته شده است.

رئیس اتحادیه کشوری آهن و فولاد پیش‌بینی کرد که تا پایان سال جاری صادرات فولاد ایران به 10 میلیون تن برسد. با این حال، وی خاطرنشان کرد که هنوز فاصله زیادی با اهداف سند چشم‌انداز در تولید و صادرات فولاد وجود دارد.

آزاد در ادامه به تعطیلی بیش از 15 واحد تولیدی فولاد در طول سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: این واحدها عموماً نوردی بودند که به دلیل کاهش قیمت‌ها و عدم صرفه اقتصادی، فعالیت خود را متوقف کردند. وی با انتقاد از عدم حمایت کافی دولت از واحدهای تولیدی تعطیل شده، افزود: تسهیلات دولتی عمدتاً به واحدهای زیان‌ده و کم‌ظرفیت تعلق گرفته و این واحدها هیچ سهمی از این تسهیلات نداشته‌اند.

آزاد با وجود چالش‌های موجود، نسبت به آینده صنعت فولاد ایران ابراز امیدواری کرد. وی گفت: با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی فولاد و افتتاح طرح‌های جدید فولادی، انتظار می‌رود سال آینده سال بهتری برای این صنعت باشد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت