اخبار بازار آهن و فولاد در هفته سوم آذر ماه ۱۴۰۳

وضعیت بازار آهن آلات در هفته‌های آخر آذرماه
اخبار بازار آهن و فولاد در هفته سوم آذر ماه ۱۴۰۳

در هفته‌ای که گذشت، بورس کالا شاهد رویداد جدیدی بود اما تغییرات قیمتی خاصی در حوزه بازار آهن آلات و فولاد مشاهده نشد. پیامدهای ناشی از ناترازی انرژی و تصمیمات ارزی جدید خبر از کاهش صادرات فولاد می‌دهند و به نظر می‌رسد آینده درخشانی در انتظار این حوزه نباشد…

در ادامه رکود بازار آهن آلات در پاییز امسال این هفته نیز شاهد ادامه این رکود بودیم و تغییر جدیدی در قیمت‌ها یا افزایش تقاضا مشاهده نشد. اما رویدادهایی رخ داد که می‌توانست به طور بالقوه بر قیمت نهایی محصولات بازار آهن و فولاد اثر بگذارد از این رو، تعدادی از اخبار مهم بازار آهن و فولاد در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.

رویدادهای بورس کالا

در هفته گذشته شاهد یک رویداد جدید در بورس کالا بودیم و آن افتتاح تالار معاملات شمش نقره بود. در آیین افتتاح تالار معاملات شمش نقره، وزیر اقتصاد حضور داشت و حمایت کامل خود را از این بخش جدید از بورس کالا که در کنار بورس طلا فعالیت خواهد کرد، اعلام کرد.

با توجه به افزایش قیمت طلا و علاقه بسیاری از فعالان بورس کالا به خرید شمش نقره با توجه به قیمت پایین آن و چشم اندازی که درباره آن وجود دارد، افتتاح تالار معاملات شمش نقره ‌تواند بخشی از سرمایه‌های بازار را به سمت بورس هدایت کند.

اخبار قیمت جهانی سنگ آهن و تأثیرش بر میلگرد و تیرآهن

تغییرات قیمت جهانی سنگ آهن 

قیمت جهانی سنگ آهن در ادامه افزایش قیمت بسیار جزئی که از هفته پیش آغاز کرده بود در هفته سوم آذر ماه ۱۴۰۳ توانست، به قیمت حدود ۱۰۶ دلار به ازای هر تن برسد درست است که روند قیمت صعودی بود اما همچنان تا برگشتن به قیمت معادل با ابتدای سال جاری میلادی یعنی حدود ۱۴۰ دلار، فاصله زیادی در راه است.

ناترازی انرژی خاموشی‌ها را برگرداند

مدتی است به دلیل ناترازی وضعیت انرژی در کشور و کمبود حامل‌های انرژی، شرایطی عجیب بر کشور حکمفرماست؛ از قطعی برق خانگی در سراسر کشور گرفته تا کاهش روزهای کاری واحدهای صنعتی و درخواست مکرر مسئولان از مردم برای کاهش مصرف گاز. رسانه‌های خبری نیز به‌طور مکرر اخباری مبنی بر قطع گاز مشترکان پرمصرف منتشر می‌کنند.

خبر جدید هفته گذشته، بازگشتن خاموشی‌های برق طبق جدول‌های زمانبندی بود اما طبق اخباری که منتشر شد این خاموشی‌ها در بخش خانگی اعمال خواهد شد و تا زمانی که به دلیل سرمای هوا، مصرف گاز فراتر از حد انتظار نباشد واحدهای صنعتی و تولیدی را در بر نخواهد گرفت. هرچند، با توجه به اینکه کاهش روزهای کاری در واحدهای صنعتی، پیش از این هم وجود داشت، حتی بدون اعمال برنامه خاموشی بر واحدهای صنعتی، همچنان میزان تولید پایین‌تر از حد انتظار است.

اثرات ناترازی انرژی بر صنعت فولاد

قیمت آهن آلات در هفته سوم آذر 1403

اما وضعیت قیمت آهن آلات و محصولات فولادی در هفته‌ای که گذشت از چه قرار بود؟

گزارشی از محصولات مهم بازار آهن آلات ازجمله ورق آهن، میلگرد و تیرآهن نشان می‌دهد اوضاع در این بازار هم نسبتا باثبات بوده است و عمده تغییرات جزئی و نوسانات کم‌اثر بوده‌اند.

برای مثال، نمودار قیمت میلگرد ۱۸ ذوب آهن اصفهان، ثبات قیمت این محصول را با اندکی کاهش قیمت نشان می‌دهد. در هفته گذشته، قیمت هر کیلوگرم میلگرد ۱۸ ذوبی در بنگاه تهران از ۳۰.۳۰۰ تومان به ۳۰.۲۰۰ تومان رسید. 

نمودار قیمت میلگرد ۱۸ ذوبی در بنگاه تهران آذر ۱۴۰۳

در بخش تیرآهن هم وضعیت به همین منوال بود و نمودار قیمت تیرآهن ۱۶ ذوبی در پایان هفته، قیمت ۵.۶۶۰.۰۰ تومان به‌ازار هر شاخه را ثبت کرد که در مقایسه با قیمت ۵.۷۵۰.۰۰۰ تومان که اوج قیمت در شهریور و آبان‌ماه سال جاری بود، کاهش حدود ۱۰۰ هزار تومانی را ثبت می‌کند.

نمودار قیمت تیرآهن ۱۶ ذوبی در بنگاه تهران آذر ۱۴۰۳

نمودار قیمت ورق آهن نیز رفتاری مشابه ماه‌های گذشته از خود نشان داد و هیچ شاهدی بر کاهش یا افزایش قیمت وجود نداشت. البته نوسانات جزئی همچنان برقرار بود. برای نمونه، در هفته گذشته، قیمت ورق سیاه 2 میل عرض 1000 فولاد مبارکه بدون تغییر باقی ماند 

قیمت ورق سیاه 2 میل عرض 1000 فولاد مبارکه پاییز ۱۴۰۳
همچنین در این هفته، قیمت ورق روغنی 1 میل عرض 1000 مبارکه نیز با کاهشی جزئی همراه بود.

 قیمت ورق روغنی 1 میل عرض 1000 مبارکه آخر پاییز ۱۴۰۳

وضعیت صادرات محصولات فولادی مناسب نیست

به نظر می‌رسد به‌دلیل کاهش توان تولیدی کارخانه‌های داخلی و نیز مشکلات ناشی از تحریم و البته سیاست‌های مربوط به تبدیل ارز حاصل از صادرات فولاد به ارز نیمایی، باعث شده است تولیدکنندگان محصولات فولادی نتوانند در بازار خاورمیانه جایگاه خوبی پیدا کنند و وضعیت صادرات را به حد مطلوبی برسانند. 

تا آنجا که طبق اخبار، چین قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی، صادرات فولاد خود به خاورمیانه را به ۲۰ میلیون تن برساند. این یعنی از دست رفتن فرصتی استثنایی برای صادرات محصولات فولادی به دلیل مشکلات تحریم، ناترازی انرژی و البته سیاست‌های ارزی محدودکننده صادرات.

 جمع‌بندی

در نهایت، می‌توان گفت هفته‌ای که گذشت، رخداد ویژه‌ای برای بازار آهن آلات ایران نداشت و باید منتظر ماند و دید آیا دولت می‌تواند با سیاست‌های اتخاذی درباره انرژی و تشویق به ورود سرمایه به بازار، رونق را به آن بازگرداند یا سرمایه‌های بخش خصوصی، متأثر از وضعیت بی‌ثبات این روزها، همچنان سرمایه‌گذاری در عرصه‌های مطممئن‌تری مثل طلا و ارز را هدف می‌گیرند. 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی