آهن پرایس: روز گذشته بازار آهن نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که قیمت روز آهن آلات عمدتا با افزایش نسبی همراه بود اگرچه برخی شرکتها ثبات قیمت داشتند و برخی دیگر نیز قیمتها را کاهش دادند. بازار...
آهن پرایس: روز گذشته بازار آهن نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که قیمت روز آهن آلات عمدتا با افزایش نسبی همراه بود اگرچه برخی شرکتها ثبات قیمت داشتند و برخی دیگر نیز قیمتها را کاهش دادند.
بازار ارز نیز مانند بازار آهن شاهد نوسانات افزایشی بود به طوری که قیمت دلار با رشد مجدد وارد کانال 27 هزار تومانی شد و در پایان روز گذشته در بازار آزاد به قیمت 27 هزار و 250 تومان به فروش رسید.
تحلیل روزانه قیمت آهن
در حالی که نخستین روز هفته قیمت میلگرد آجدار در رأس همه محصولات ترکتازی میکرد و سر گرانی داشت، روز گذشته نیز به همین منوال گذشت و مجددا رو به افزایش گذاشت، حتی برخی از مبادی فروش قیمت دوم نیز اعلام کردند و چند شرکت از اعلام قیمت خودداری کردند.اگر چه ثبات قیمت نیز در این بازار مشاهده شد اما غالب آهن فروشان حدود 50 الی 300 تومان نرخ میلگرد را بالا بردند.
قیمت نبشی و ناودانی نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت به طوری که حدود 100 الی 200 تومان رشد نرخ این محصولات محاسبه شد اگرچه نیمی از شرکتها تمایلی به تغییر قیمتها نداشتند و نرخ این محصولات را ثابت اعلام کردند.
قیمت روز پروفیل و انواع لوله داربستی، صنعتی، گازی و ... نیز نوسان داشتند به طوری که در کنار ثبات قیمت در برخی مبادی فروش، با کاهش 100 الی 200 تومانی اعلام قیمت کردند، گفتنی است افزایش 50 تومانی در این محصولات نیز مشاهده شد.
قیمت تیراهن شاخهای در کنار ثبات در تعداد محدودی از مبادی فروش با افزایش 20 الی 30 هزار تومانی مواجه بود، قیمت تیرآهن در بخش کیلویی نیز به طور میانگین حدود 50 الی 200 تومان افزایش داشت.
با وجود افزایش قیمت در این بخش از بازار، قیمت ورقها کاهشی بود، به طوری که قیمت ورق سیاه حدود 100 الی 200 تومان کاهش داشت و قیمت ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی نیز با کاهش 100 الی 200 تومانی عرضه شد.
با توجه به شرایط فعلی کشور و دیگر کشورها که بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد و به مراتب بازار داخلی نیز تأثیر میپذیرد، پیشبینی چشمانداز بازار آهن و فولاد امری دشوار مینماید، زیرا پارامترهای اثرگذار در بازار مدام درحال تغییر هستند، از این رو پیشبینی دقیق از شرایط چندان امکانپذیر نیست.
به گزارش آهن پرایس، درحال حاضر با نزدیک شدن به زمان مقررشده برای حصول توافقات برجام، شاهد افزایش تعداد جلسات بین طرفین مذاکره هستیم که نتیجه آن رسیدن به مرحله آخر مذاکرات است، اما ظاهرا طرفین در صدد دستیابی به امتیازات بیشتر هستند از این رو همچنان با برگزاری جلسات متعدد مواجه هستیم که اخبار آن به صورت لحظهای در رسانهها منتشر میشود و خواه ناخواه در کلیه بازارها تأثیر میگذارد.
قیمت دلار که هر لحظه به تأثیر از این اخبار در نوسان است عامل مهمی در تعیین نرخ اهن الات به شمار میرود که اگر توافقات حاصل شود مجددا کمترین قیمت ممکن را که حدود 25 هزار تومان است، تجربه خواهد کرد اما این کاهش نرخ دلار هیجانی خواهد بود و قابل بازگشت است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: آرامش بازار در روزهای آتی
از سوی دیگر براساس اخبار موجود از تنشهای میان روسیه و اوکراین که در حالت آماده باش برای جنگ هستند، قیمتها در بازارهای جهانی نیز رو رشد هستند که به وضوح در بازارهای داخلی نیز اثرگذار است و میتوان گفت افزایش نرخ آهن در روز گذشته بیتأثیر از این جریانات نیست.
همچنین با عرضه مواد اولیه در بورس کالای روز گذشته، نرخ آهن اسفنجی به بیش از 8 هزار و 800 تومان افزایش یافت که این امر نیز زمینهای برای رشد نرخ مقاطع فولادی بود.
گفتنی است تاساعتی دیگر حدود 254 هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد که شامل شمش بلوم، ورق گالوانیزه G و تختال C است. کف قیمت شمش بلوم در این دور از عرضه حدود 12 هزار و 999 تومان تعیین شده است که 99/4 درصد قیمت کشف شده آخرین عرضه است.
با وجود تحرکاتی که در بخش عرضه و تولید رخ میدهد، بخش تقاضا به این اوضاع همچنان بیتفاوت است و خرید چندانی نیز مشاهده نمیشود.
قابل ذکر است که با توجه به اینکه اعتبارات بانکها بسته است و بازار با کمبود نقدینگی مواجه است، هزینه پرداخت معاملات حدودا یک هفته طول میکشد که این امر نوردسازان را با مشکلاتی مواجه میسازد به همین جهت احتمال دارد کارخانهها حجم عرضه میلگرد را کاهش بدهند و این امر ممکن است درباره شمش نیز صدق کند.
اما فارغ از همه عواملی که بازار اهن را تحت تأثیر قرار میدهد، در حال حاضر نتایج مذاکرات به مهمترین پارامتر تبدیل شده است، ناگفته نماند که اگرچه طبق اخبار موجود احتمال دستیابی به توافقات بالاست اما اینکه چه زمانی تأثیرات مثبت آن در کشور به طور ملموس مشاهده میشود، امری زمانبر است و نمیتوان بر اساس آن تصمیم گرفت.
زیرا میزان تورم در کشور بالاست و از طرفی دیگر به دلیل اینکه هزینه سوخت گاز و برق نیز افزایش یافته است، قیمت تمام شده محصولات فولادی نیز افزایش مییابد از همین رو قیمت مقاطع ظرفیت رشد را دارد اما فعلا منتظر نتایج مذاکرات است و متوقف شده است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)