روند نزولی بازار آهن

روند نزولی بازار آهن
روند نزولی بازار آهن

آهن پرایس: در هفته ای که گذشت بازار آهن ایران بی‌اعتنا به روند بازارهای جهانی فولاد و البته بی‌توجه به قیمت‌های پایه بالای محصولات فولادی در بورس کالا، راه خود را رفت و در برخی روزها ثبات نسبی و در برخی روزهای دیگر هم کاهش ...

آهن پرایس: در هفته ای که گذشت بازار آهن ایران بی‌اعتنا به روند بازارهای جهانی فولاد و البته بی‌توجه به قیمت‌های پایه بالای محصولات فولادی در بورس کالا، راه خود را رفت و در برخی روزها ثبات نسبی و در برخی روزهای دیگر هم کاهش نسبتا شدید قیمت‌ها را تجربه کرد؛ این شرایط موجب شد که اغلب عرضه‌های شمش و مقاطع طویل فولادی در بورس کالا بدون مشتری بمانند و بعد از یک هفته زیرفروشی بنگاه‌ داران، این هفته مبادی فروش شرکت‌های نوردی نیز اقدام به کاهش قیمت‌ها کردند. 

در هفته گذشته میانگین قیمت میلگرد ۱۴ آجدار در بازار آزاد به غیر از روزهای یکشنبه و دوشنبه که صعودی بود، در اغلب روزها کاهشی نسبی را تجربه کرد و در نهایت با افت ۱۱۱ تومانی در طول هفته با رقم ۱۳ هزار و ۸۰ تومان بسته شد؛ این در حالی است قیمت پایه میلگرد عرضه‌ شده در بورس کالا با احتساب مالیات بر ارزش افزوده ۱۴ هزار و ۶۳۲ تومان بود و طبیعی است که در روز چهارشنبه تنها 0.45 درصد از میلگردهای عرضه ‌شده در بورس آن هم با قیمت پایه معامله شدند. 

 همچنین متوسط نرخ هر کیلو تیرآهن ۱۴ در بازار آزاد هم با افت ۴۱۶ تومانی به حدود ۱۳ هزار و ۵۶۷ تومان رسید و میانگین قیمت انواع نبشی هم با کاهش ۴۷۳ تومانی با رقم تقریبی ۱۴ هزار و ۵۱ تومان قیمت خورد. همچنین متوسط نرخ انواع پروفیل با ضخامت 2 در بازار آزاد نیز با ریزش ۴۰۰ تومانی در روز پنجشنبه رقم ۲۳ هزار و ۷۱ تومان را ثبت کرد و قیمت ورق سیاه 2 رول مبارکه عرضه 1.25 در بازار آزاد هم در هفته ‌ای که گذشت، در مجموع 800 تومان پایین آمد و در نهایت نرخ 22 هزار و 600 تومان را ثبت کرد. 

حتی شمش القایی هم با این که در میانه هفته گذشته دست به رشد قیمت زده بود، در روزهای پایانی هفته مجبور به کاهش قیمت شد و دست آخر طی نوسانات ، متوسط نرخ شمش القایی در بازار آزاد با سقوط ۲۷۵ تومانی به ۱۱ هزار و ۹۳۰ تومان رسید. این در حالی است که در معاملات بورس کالا، قیمت پایه شمش بلوم با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۳ هزار و ۴۳۰ تومان بود و البته تنها 9.2 درصد از حجم عرضه شمش بلوم آن هم با قیمت پایه معامله شد. 

در مجموع هم به نظر می‌ رسد در شرایط فعلی که دیگر نه خبری از تقاضای مصرفی است و نه با تلاش‌های دولت برای توسعه سامانه جامع تجارت، تقاضای سرمایه‌ای به این راحتی‌ها می‌تواند در بازار آزاد جولان دهد، احتمالا در این هفته نیز بازار آهن در برابر قیمتهای پایه بالای بورسی مقاومت خواهد کرد؛ به ویژه آن که روند قیمت دلار هم در این شرایط نزولی شده است و همین مساله می‌تواند تا حدی از اثر رشد قیمت‌های پایه بورس کالا بکاهد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (2)

  • حسین نخستین ناظر
    حسین نخستین ناظر1399/10/30 - 08:26 پاسخ

    قیمت میلگرد در بازار جهانی حدود تنی ۴۰۰ دلار است که با احتساب دلار ۲۱۸۰۰ تومانی، باید کیلو یی ۸۷۲۰ تومان باشد نه ۱۳۰۰۰ تومان.

  • حبیب
    حبیب1399/10/29 - 09:31 پاسخ

    متاسفانه با افزایش بی رویه و بدون مدیریت اصولی قیمت پایه ایی آهن در بورس کالا، شاهد افزایش لجام گسیخته قیمت فولاد هستیم . این‌موضوع هم به ساخت و ساز مسکن که نیاز ضروری کشور است، لطمه وارد می کند و باعث افزایش قیمت کالا ها در کشور می شود. با افزایش قیمت دلار ، آهن به شدت رشدمی کند، اما با کاهش آن ، کاهش در قیمت آهن بسیار جزئی است. وای به حال مردم با این شیوه و ضابطه فروش کالا در بورس ....کسی نیست که به داد مردم برسد....

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی