رکود عمیق بازار آهن

رکود عمیق بازار آهن

آهن پرایس: بررسی اخبار بازار ارز نشان‌ می‌دهد که نرخ دلار روزبه‌روز سیر نزولی در پیش گرفته است و گویا این روند همچنان تداوم دارد. روز گذشته هم قیمت دلار در کانال 27 هزار تومان ماند و با قیمت 27 هزار و 430 تومان به فروش رسید. اخبار موجود از قیمت روز آهن...

آهن پرایس: بررسی اخبار بازار ارز نشان‌ می‌دهد که نرخ دلار روزبه‌روز سیر نزولی در پیش گرفته است و گویا این روند همچنان تداوم دارد. روز گذشته هم قیمت دلار در کانال 27 هزار تومان ماند و با قیمت 27 هزار و 430 تومان به فروش رسید. اخبار موجود از قیمت روز آهن نیز بیانگر استمرار ثبات قیمت محصولات فولادی در بیشتر شرکت‌ها است اما در این میان برخی شرکت‌ها هم محصولات خود را با کاهش قیمت اعلام کردند.
در بررسی علل رکود خریدوفروش در بازار آهن دلایل متعددی می‌توان برشمرد، از جمله دلایلی که گویا بیشترین نقش را در شرایط فعلی بازار آهن ایفا می‌کند اخبار مثبت مربوط به مذاکرات وین است. پس از انتشار اخبار مثبت در زمینه از سرگیری مذاکرات برجام قیمت دلار روزبه‌روز کاهشی شد و بازار آهن نیز مانند دیگر بازارها تحت تأثیر تصمیمات سیاسی جاری با نوسانات دلار همراه شد. تا این لحظه هنوز اتفاق قابل ملاحظه‌ای در این زمینه رخ نداده است به همین جهت می‌بینیم که اکثر شرکت‌ها جانب احتیاط نگه داشته و اغلب قیمت محصولات را تغییر نمی‌دهند برخی از شرکت‌ها کمی قیمت‌ها را کاهشی کرده‌اند ویا به‌کل هیچ‌گونه قیمتی اعلام نمی‌کنند و همچنان منتظر نتایج مذاکرات هستند.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بررسی تغییرات بازار آهن


اما در کنار دلیل اصلی که برای ثبات قیمت‌ها در بازار آهن ذکر شد، عوامل دیگری نیز وجود دارد که به وضع فعلی بازار دامن می‌زند. از آنجایی که دولت با کسری بودجه مواجه است به‌نظر می‌رسد توان اجرای طرح‌های عمرانی را نداشته باشد، زیرا به کمبود منابع مالی دچار است.
از طرفی طبق برنامه دولت سیزدهم که قصد داشت سالی یک میلیون واحد مسکونی بسازد، هنوز اجرایی نشده است از این رو براساس تجربیات گذشته و اوضاع فعلی بودجه دولت به نظر می‌رسد این طرح هم به مرحله اجرا نرسد، پس در نتیجه تقاضای چندانی از جانب دولت در بازار آهن پیش‌بینی نمی‌شود. در کنار همه این عوامل می‌توان آغاز فصل سرما و کاهش ساخت‌وسازها را نیز به سایر علل ثبات در بازار آهن و کاهش تقاضای مصرفی نیز اضافه کرد.

براساس آمار موجود از قیمت روز آهن روزگذشته قیمت میلگرد در برخی شرکت‌ها همچنان ثابت بود و برخی شرکت‌ها 50 الی 200 تومان کاهش قیمت داشتند. مثلا میلگرد آجدار سایز 12 کارخانه آریا ذوب با قیمت 15 هزار و 200 تومان به فروش می‌رسید که نسبت به روز یکشنبه 200 تومان کاهش داشت. قیمت نبشی و ناودانی نیز توأم با ثبات در برخی شرکت‌ها با کاهش 100 الی 200 تومانی اعلام قیمت شد. نبشی 50*50 کارخانه آریان فولاد با قیمت 16 هزار و 200 تومان اعلام شد که با 200 تومان کاهش قیمت همراه بود. قیمت تیرآهن در بخش کیلوفروشی نیز تقریبا بدون تغییر بود اما در قسمت شاخه‌ای آن شاهد کاهش 10 الی 30 هزار تومانی قیمت بودیم. قیمت پروفیل‌ها نیز مانند سایر محصولات فولادی تقریبا با ثبات همراه بود و چند محصول با کاهش حدود 200 تا 300 تومان اعلام قیمت شد. مثلا پروفیل سایز 2 کارخانه جهان پروفیل با قیمت 26 هزار و 900 تومان معامله می‌شد که با کاهش 200 تومانی همراه بود.

با توجه به رکود فعلی بازار آهن برخی مسئولان اجرای طرح ساخت مسکن ملی را یکی از راهکارهای کاهش این رکود دانستند. در همین راستا رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران اظهار کرد: اگر پروژه ساخت مسکن ملی اجرایی شود بین میزان تولید و مصرف آهن توازن ایجاد می‌شود. حمیدرضا رستگارپور افزایش قیمت آهن در دولت قبل را به بی‌برنامگی‌ و نابسامانی‌ در این زمینه نسبت داد و گفت: اگر اجرای برنامه‌ها به همان روال پیشین باشد و در جهت ایجاد توازن در بازار آهن تصمیمات جدی گرفته نشود باز هم احتمال افزایش قیمت‌ها وجود دارد.
رستگارپور با اشاره به ثبت نام در سامانه جامع تجارت، وجود بنگاه‌های اقتصادی مختلف را یکی از مشکلات موجود در بازار آهن دانست و افزود: باید تعداد این سامانه‌ها کاهش یافته و یکی شود، چنانچه تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را در سامانه واحدی ثبت کنند اوضاع بازار تاحدودی ساماندهی شده و شفاف‌سازی ایجاد می‌شود. در زمینه بورس کالا هم مشکلاتی وجود دارد زیرا زنجیره تولید و توزیع محصولات در آن توازن و تناسب ندارد که باید برای رفع همه موانع موجود تمهیداتی اندیشیده شود.

همچنین طبق تجربه در ماه‌های گذشته به دلیل کمبود منابع تولید نیروی برق، تولید محصولات فولادی نیز با مشکل مواجه شده و کاهش یافت که این امر نابسامانی‌هایی در زمینه عرضه و تقاضا ایجاد کرد، به همین جهت بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی امضا شد که پس از تابستان 1403 اجرای آن در دستور کار قرار خواهد گرفت. اجرای این طرح برخی از مشکلات موجود در زمینه تولید محصولات فولادی که کمبود آن توازن عرضه و تقاضا در بازار را به هم می‌ریزد، کاهش می‌دهد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی