هفته آخر آبان ماه؛ آیا طوفان قیمت ها در راه خواهد بود؟

گزارش جامع از نوسانات آبان‌ماه در بازار طلا، دلار و آهن؛ آیا جهش جدید قیمت‌ها در راه است؟
هفته آخر آبان ماه؛ آیا طوفان قیمت ها در راه خواهد بود؟

آیا طوفان قیمت‌ها در راه خواهد بود؟ پاسخ این است که بله، با توجه به تنش‌های ارزی و کاهش عرضه، احتمال افزایش شدید قیمت‌ها وجود دارد. این مقاله به تحلیل دقیق این ریسک‌ها و نکات کلیدی برای خرید به‌موقع می‌پردازد.

نرخ طلا و دلار؛ آیا  قیمت طلا و دلار در ابتدای سیر صعودی مجدد قرار دارند؟

نرخ دلار نسبت به ماه گذشته چیزی حدود 5 درصد افزایش داشت و در آخرین روز آبان ماه به قیمت 113 هزار و 50 تومان معامله شد. در آخرین هفته آبان هم، افزایش 0.31 درصدی قیمت دلار نسبت به هفته سوم آبان را شاهد بودیم. هم‌چنین هر گرم طلای 18 عیار نسبت به ماه گذشته 3.48 درصد و نسبت به هفته سوم آبان ماه 0.89 درصد افزایش قیمت داشت. هر گرم طلای 18 عیار در آخرین روز آبان ماه به قیمت 11 میلیون و 320 هزار تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ دلار و طلا در ابتدای هفته جاری و اولین روز آذر ماه به ترتیب به قیمت 112.460 به ازای هر دلار و 11 میلیون و 150 هزار تومان به ازای هر گرم طلای 18 عیار گزارش شدند.

گزارش هفتگی بازار آهن

به گزارش آهن پرایس، نرخ میلگرد از ابتدای هفته با افزایش قیمت همراه بود؛ اما اواخر هفته با ثبات قیمت اعلام شد که در نهایت روز چهارشنبه 29 آبان ماه قیمت میلگرد 39.800 تا 43.500 تومان برای هر کیلوگرم به ثبت رسید. میلگرد راد همدان هم در بازه قیمتی 42.595 و 44.595 تومان معامله شد که به ترتیب مربوط به سایزهای 14 و 8 میلگرد آجدار راد همدان هستند. 
                   
نرخ تیرآهن هم در آخرین هفته آبان ماه با افزایش قیمت همراه بود ؛ به گونه‌ای که قیمت این محصول طی هفته جاری در سایزهای سبک 200 هزارتومان و در سایزهای سنگین 200 هزار الی 2 میلیون تومان افزایش قیمت داشت.

انواع ورق سیاه (st37 و st52 ) هم از ابتدای هفته با افزایش قیمت همراه بود. هم‌چنین ورق گالوانیزه، روغنی ورنگی هم روند افزایشی را از ابتدای هفته آغاز کردند. 

نرخ انواع پروفیل هم در این لیست قرار دارد و از ابتدای هفته با افزایش قیمت همراه بود؛ قوطی و پروفیل تولید شده از ورق ضخامت 2 میلیمتر بسته به نوع ورق مصرفی، در آخرین روز کاری هفته حول قیمت 62 هزار تومان اعلام شد.

قیمت محصولات نبشی و ناودانی از ابتدای هفته در کلیه مبادی فروش با ثبات قیمت و نوسانات جزئی همراه بود. این دو محصول به ترتیب با قیمت 45 هزار تومان و 46 هزار تومان هفته خود را به پایان رساندند.

در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی متالورژی چه گذشت؟

هم‌چنین مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن در نمایشگاه متافو اظهار داشت: «حمایت همه جانبه از سمت قانونگذار الزامی است؛ زنجیره فولاد با ناترازی انرژی دچار جهش قیمت خواهد شد. این در حالی است که افزایش قیمت در تمامی بخش های اقتصاد اتفاق افتاده است به جز زنجیره فولاد». وی در ادامه افزود انتظارات دولت از صنایع معدنی روز به روز در حال افزایش است.

نارضایتی از کارت های بازرگانی یک بار مصرف هم چنان وجود دارد!

کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف، به یک معضل اساسی بدل شده اند. به گفته جهاندار شکری، مدیرعامل شرکت ذوب آهن بیستون؛ حدود ۴۰ درصد از ظرفیت تولیدی فولاد کشور بلااستفاده مانده است. این در حالی است که صنعت فولاد با صادرات محصولات خود قادر است نرخ ارز را کنترل کند. وی افزود میزان تولید نسبت به تقاضای داخلی چیزی حدود دو برابر است.

چالش های تولیدکنندگان فولاد؛ این بار از زبان مدیران فولاد خوزستان

در نشست خبری فولاد خوزستان مطرح شد که صنعت فولاد طی چند سال اخیر با افزایش شدید هزینه‌های انرژی روبه‌رو بوده؛ قیمت برق، گاز و حتی آب حدود ۳۰ برابر شده است. مدیران شرکت گفتند ناترازی فقط در انرژی نیست و در تقسیم سود زنجیره فولاد، نقدینگی و سیاست‌های ارزی هم مشکلات جدی وجود دارد.
در ادامه عنوان شد که بخش زیادی از صادرات کنسانتره توسط بازرگانان و با کارت‌های بازرگانی یک‌بارمصرف انجام می‌شود، نه تولیدکنندگان اصلی؛ چون بازگشت ارز اتفاق نمی‌افتد و این رویه نوعی رانت ارزی ایجاد می‌کند. همچنین اعلام شد که ذخایر سنگ‌آهن کشور رو به کاهش است و با وجود رشد صادرات کنسانتره، افزایش ۵۰ درصدی قیمت کنسانتره و ناهماهنگی‌های مدیریتی، شرایط بازار نیازمند اصلاح سیاست‌هاست.

فولاد بافق در مسیر افزایش سهم تولید فولادهای آلیاژی از کل تولیدات صنایع فولادی

شرکت فولاد آلیاژی مرکزی بافق اعلام کرد که پروژه بزرگ تولید ۴۰۰ هزار تن فولاد آلیاژی در سه فاز در حال ساخت است و تا پایان ۱۴۰۵ تکمیل می‌شود. فاز اول این طرح شامل ریخته‌گری، آزمایشگاه‌ها، واحد آبرسانی و تأمین گازهای صنعتی است و با راه‌اندازی آن، بیش از ۵۳۰ شغل مستقیم و حدود ۵۰۰۰ شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
مدیران این مجموعه اظهار داشتند "سهم فولادهای آلیاژی در ایران تنها ۳ تا ۵ درصد از تولید فولاد است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته به حدود ۱۵ درصد می‌رسد. در این نشست تاکید شد که تمرکز صادرات این مجموعه، اروپا و آسیای میانه خواهد بود و افزودند که برای مقابله با ناترازی انرژی، احداث نیروگاه خورشیدی در زمین ۳۰۰ هکتاری و همچنین استفاده از پساب و آب دریای عمان برای خودتأمینی انرژی در دستور کار قرار گرفته است".

تغییر سیاست های دولت؛ آیا رویکرد حمایتی از تولیدکنندگان فولاد در دستور کار قرار خواهد گرفت؟

وزیر صمت اعلام کرده که تنظیم کامل زنجیره فولاد برعهده ستاد فولاد است و بخشی از محصولات این زنجیره برای افزایش صادرات و ایجاد ارزش افزوده در تالار دوم بورس عرضه می‌شود. او اضافه کرد که به دلیل مازاد تولید در بخش میانی زنجیره فولاد، اجازه صادرات داده شده تا بازار و میزان عرضه و تقاضا بهتر تنظیم شود و سرمایه درحال گردش در واحدهای تولیدی فولاد تأمین بماند. اتابک همچنین به محدودیت‌های انرژی سال گذشته اشاره کرده و گفت با تأکید رئیس‌جمهور بر کاهش این محدودیت‌ها، در نیمه دوم سال وضعیت تأمین انرژی صنایع بهتر خواهد شد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی