آهن پرایس: ثبات در بازار آهن با پایان هفته نمود بیشتری یافت به طوری که قیمت روز آهنآلات در غالب مبادی فروش با حفظ قیمت روزهای آغازین اعلام شد درحالی که تمایل چندانی هم برای خرید آهن در بین مصرفکنندگان مشاهده...
آهن پرایس: ثبات در بازار آهن با پایان هفته نمود بیشتری یافت به طوری که قیمت روز آهنآلات در غالب مبادی فروش با حفظ قیمت روزهای آغازین اعلام شد درحالی که تمایل چندانی هم برای خرید آهن در بین مصرفکنندگان مشاهده نمیشود.
بازار ارز نیز کمی آرام گرفت و نوسان چندانی نداشت، به طوری که قیمت دلار پس از ورود به کانال 27 هزار تومانی و نوسانات جزئی در همین کانال، روز گذشته در بازار آزاد به قیمت 27 هزار و 430 تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه بازار آهن
افزایش هیجانی نرخ آهن آلات در نخستین روزهای سال در شرایطی رخ داد که تقاضایی برای خرید نبود و همه نظارهگر نوسانات این بازار بودند اما در چند روز گذشته اگرچه افزایش روزانه قیمت آهن متوقف شد ولی جز تعداد انگشت شماری از آهنفروشان که به طور جزئی قیمتها را کاهش دادند، غالبا تغییری در قیمتها اعمال نکرده و بازار از حرکت صعودی بازایستاد.
بر همین اساس گزارشها از بازار آهن حاکی از ثبات قیمت میلگرد آجدار در بیشتر مبادی فروش بود اما در این میان تعدادی از کارخانهها حدود 100 الی 500 تومان از قیمتهای اعلام شده عقبنشینی کردند و چند شرکت نیز حدود 100 تومان افزایش قیمت داشتند.
قیمت روز نبشی و ناودانی نیز مانند بیشتر محصولات ثبات داشت اما کاهش 300 تومانی نیز در یک شرکت مشاهده شد. قیمت پروفیل و انواع لوله داربستی، گازی، صنعتی و ... نیز در یک شرکت ثابت بود و در سایر مبادی با کاهش 200 الی 600 تومانی اعلام شد.
قیمت روز تیرآهن در بخش کیلوفروشی ثابت اعلام شد، تیرآهن شاخهای نیز اگرچه در برخی مبادی ثبات داشت اما برخی شاخههای تیرذوبی حدود 30 الی 100 هزار تومان افزایش قیمت داشت.
قیمت روز ورق سیاه نیز اگرچه حدود 100 الی 400 تومان کاهش قیمت داشت اما ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی با حدود 100 الی 200 تومان افزایش قیمت اعلام شد.
کاهش معاملات بورس کالا در عرضههای اخیر و نبود متقاضی مصرف بیانگر عدم توانایی خریدار است که برخی از عرضهکنندگان را به عقبنشینی وادار کرد اما این امر در بازار آزاد به صورت جزئی است و ظاهرا فروشندگان آهن تمایلی به کاهش قیمتها ندارند.
گویا این امر در پی احتمال افزایش تقاضا با آغاز فصل گرما و به تبع آن افزایش فعالیتهای عمرانی صورت گرفته است و برخی جریانهای بیرونی و قیمتهای جهانی نیز موجب تقویت این جریان شده است.
طبق گزارشها محصولات عرضه شده در بورس کالای روز گذشته حدود 211 هزار تن بود که از این میزان 65 هزار تن مورد معامله قرار گرفت و بیشترین آمار معاملات هم به نبشی و ناودانی اختصاص داشت.
بررسی علل افزایش قیمت فولاد
کامران وکیل دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران با اشاره به افزایش قیمتها با آغاز سال جدید، اظهار کرد: درحال حاضر افزایش قیمت محصولات فولادی یا هر محصول دیگری تابع علل گوناگونی است که از جمله آنها میتوان به تورم روزافزون، جنگ روسیه و اوکراین، کمبود عرضه و افزایش تقاضا و ... اشاره کرد.
وی در ادامه بیان کرد: افزایش قیمتها طبق سنوات گذشته در ابتدای هر سال امری پذیرفته شده و غیرقابل اجتناب است از همین رو رشد نرخ محصولات فولادی نیز به تبعیت از این امر اتفاق میافتد.
وکیل افزود: رشد نرخ دستمزد نیروی انسانی بهناچار تولیدکننده را نیز برای تأمین هزینههای تولید به افزایش نرخ محصول تولید شده وادار میکند که این خود یکی از علل مهم افزایش قیمتها به شمار میرود.
وی جنگ روسیه و اوکراین را موجب افزایش قیمت جهانی فولاد دانست که این خود عامل دیگری برای تسریع و افزایش شدت رشد قیمتها در بازارهای داخلی محسوب میشود.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: توقف افزایش هیجانی قیمت آهن
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی به افزایش 30 درصدی نرخ سوخت و انرژی در اروپا پس از رخداد جنگ اوکراین و روسیه اشاره کرد و گفت: از آنجایی که اوکراین از اصلیترین تأمینکنندگان محصولات فولادی، سوخت، خوراک دام، گندم و جو است، بروز این رویداد به توقف تأمین این محصولات منجر شد که نتیجه آن افزایش تقاضا و رشد صعودی قیمت محصولات بود.
وی در پایان افزود: اگرچه کالای وارداتی ایران از کشور اوکراین به خوراک دام اختصاص دارد اما رشد قیمت همین محصول و افزایش قیمتها در بازارهای جهانی، در کنار افزایش قیمت سایر محصولات داخلی نمود بیشتری پیدا میکند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (1)
چه تحلیل های خوبی