تقاضای کاذب در بازار آهن

تقاضای کاذب در بازار آهن
تقاضای کاذب در بازار آهن

آهن پرایس: رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در خصوص قیمت‌گذاری فولاد گفت: عوامل دولتی در شرکت‌های فولادی، بازار را تحت تاثیر قرار داده و توان اصلاح قیمت را از متولیان گرفتند و بورس کالا دچار سرگردانی ناشی از تقاضای کاذب است...

آهن پرایس: رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در خصوص قیمت‌گذاری فولاد گفت: عوامل دولتی در شرکت‌های فولادی، بازار را تحت تاثیر قرار داده و توان اصلاح قیمت را از متولیان گرفتند و بورس کالا دچار سرگردانی ناشی از تقاضای کاذب است.

حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در گفت‌وگویی در خصوص قیمت‌گذاری فولاد اظهار داشت: روش‌های متفاوتی برای کشف قیمت مطرح شده؛ البته عامل تغییر قیمت‌ها در بازار آهن را می‌توان بورس کالا دانست .

وی افزود: بورس کالا در دنیا یک اتاق شیشه‌ای بر مبنای عرضه و تقاضای واقعی تعریف شده است. در حال حاضر بورس کالای ایران دچار مشکلاتی است که عرضه و تقاضای واقعی در آن اتفاق نمی‌افتد؛ لذا بورس کالا منبع موثقی برای قیمت‌گذاری در این حوزه نمی‌تواند باشد. ناگفته نماند که با تعیین سقف قیمت در این حوزه توسط وزارت صمت، مقطعی می‌توان جواب گرفت، اما پاسخ مناسب و راهکاری بلند مدت نیست.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد ضمن یادآور شدن وجود عوامل دولتی در کارخانه‌های فولاد بیان کرد: اگر به طور کلی نگوییم دولت کارخانه‌های فولادی را می‌گرداند، می‌توان عوامل دولتی را در این شرکت‌ها موثر دانست، چون بازار تحت تاثیر و کنترل این عوامل است. لازم به ذکر است تا زمانی که این گونه مسائل مشاهده شود، قیمت‌ها اصلاح نخواهد شد.

نکته جالب آن است که اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد هنوز از نحوه‌ی کشف قیمت در این زمینه، از میزان تولید و عرضه در بازار دقیق خبر ندارد. همچنین در زمینه توزیع این محصول بعضی اشخاص غیرقانونی و بدون مجوز مشغول شده‌اند.

رستگار در خصوص تعیین کف و سقف قیمتی از سوی وزارت صمت تصریح کرد: یکی از اشکالات اساسی بازار ما، تبدیل نرخ داخلی به نرخ بین‌المللی است، در حالی که ما ربطی به بازار‌های جهانی نداریم، چون معاملات داخل کشور ما آنلاین، متصل به جهان و برخط نیستند. متاسفانه با توجه به افزایش نرخ جهانی قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و در صورت کاهش قیمت، باز هم نرخ، همان نرخ قبلی است و روند نزولی در پیش گرفته نمی‌شود. این نوع تصمیم‌گیری‌ها به نوعی خودسرانه و غیر منطقی است. تا وقتی که نرخ فولاد به نرخ ارز‌های نیمایی، سنایی یا نوع دیگر گره زده شود، بازار غیر قابل کنترل است.

بخش صادرات فولادی ما باید برنامه ریزی‌های خودش را داشته باشد و بخش داخلی هم تعیین قیمت خاص خودش را داشته باشد. با تمام این حرف‌ها، راهی که رفته بودیم و بازدهی خوبی نداشته، دوباره انتخاب شده است. در صورتی که بازار باید توسط متولیان خودش اداره بشود.وی ضمن گلایه از دخالت‌ها بی جا در بازار ادامه داد: بازار نباید دستوری باشد، نظارت شود، اما دخالتی صورت نگیرد. حتی بیشتر اوقات دخالت‌های پیدا و پنهان در بازار مشهود است و تنش ایجاد می‌شود

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)