
صنعت فولاد ایران در مسیر رونق قرار گرفته است. تولید فولاد خام کشور در هشت ماهه سال جاری (منتهی به آبان ماه) با رشدی 9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به 12 میلیون و 319 هزار تن رسید. این آمار نشاندهنده حرکت به سمت اهداف تعیین شده در چشمانداز 1404 و خودکفایی در این صنعت راهبردی است...
تولید فولاد خام کشور در هشت ماهه سال جاری (منتهی به آبان ماه) با رشدی 9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به 12 میلیون و 319 هزار تن رسید.
این آمار نشاندهنده رونق نسبی در صنعت فولاد کشور و حرکت به سمت اهداف تعیین شده در چشمانداز 1404 است. در این راستا، تولید فولاد خام در آبان ماه امسال نیز با جهشی 19 درصدی به مرز یک میلیون و 572 هزار تن رسید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام این خبر، پیشبینی کرد که تا پایان سال جاری، تولید فولاد خام کشور به بیش از 18 میلیون تن برسد و از این میزان، 6 میلیون تن صادر شود.
ایران در حال حاضر چهاردهمین فولادساز جهان و دومین تولیدکننده در منطقه پس از ترکیه است. دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام تا سال 1404، چشمانداز بلندمدت این صنعت را ترسیم میکند. از این میزان، 15 میلیون تن برای صادرات در نظر گرفته شده است.
در سطح منطقهای، پس از ایران، کشورهای مصر، عربستان، قطر، پاکستان، امارات و ازبکستان به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند. در سطح جهانی نیز شرکتهای آرسلور میتال، نیپون و هیبی به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان فولاد خام در سال 2014 بودهاند.
کارشناسان صنعت فولاد ایران برآورد کردهاند که برای دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد خام در افق 1404، به 135 میلیون تن سنگ آهن، 77 میلیون و 200 هزار تن کنسانتره و 72 میلیون تن گندله نیاز است.
رشد 9 درصدی تولید فولاد خام در 8 ماهه سال جاری، نویدبخش رونق این صنعت و حرکت به سمت خودکفایی و جایگاه برتر در منطقه و جهان است. با برنامهریزیهای صحیح و سرمایهگذاریهای لازم، میتوان به اهداف تعیین شده در چشمانداز 1404 دست یافت و سهم ایران را در بازار جهانی فولاد افزایش داد.
- ظرفیت فعلی تولید فولاد کشور حدود 30 میلیون تن است. برای دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن در افق 1404، نیاز به سرمایهگذاری قابل توجهی در این صنعت است.
- ایران از نظر ذخایر سنگ آهن نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارد. برآورد میشود ذخایر سنگ آهن ایران حدود 50 میلیارد تن باشد.
- صنعت فولاد نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد و میتواند به ایجاد اشتغال، رونق بخش معدن و توسعه صادرات غیرنفتی کمک کند.
با توجه به موارد ذکر شده، میتوان گفت که صنعت فولاد ایران از پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه برخوردار است. با حمایت دولت، سرمایهگذاری بخش خصوصی و برنامهریزیهای صحیح، میتوان به جایگاههای برتر در این صنعت در سطح منطقه و جهان دست یافت.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)