آهن پرایس: مشاهدات و بررسی های صورت گرفته بر روند بازارآهن طی هفته منتهی به اردیبهشت ماه نشان دهنده آن است که در مدت زمان ذکر شده بر اثر افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی و همچنین افزایش پیوسته قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا، شاهد افزایش قیمت ها...
آهن پرایس: مشاهدات و بررسی های صورت گرفته بر روند بازارآهن طی هفته منتهی به اردیبهشت ماه نشان دهنده آن است که در مدت زمان ذکر شده بر اثر افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی و همچنین افزایش پیوسته قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا، شاهد افزایش قیمت ها در بازار آهن بودیم. هفته اخیر، قیمت میلگرد در بازار به ازای هر کیلو بیش از 500 تومان افزایش یافت و در این میان قیمت میلگرد آجدار سایز 14 الی 32 به چیزی حدود 13 هزار و 800 تومان به ازای هر کیلو رسید. با این تفاسیر می توان گفت که قیمت میلگرد در فروردین ماه حدود 8 درصد یعنی معادل 1000 تومان در هرکیلو با افزایش قیمت مواجه شد.
با وجود اینکه قیمت ها در بازار محصولات طویل فولادی افزایش یافته اند، اما رکود در این بخش همچنان حکم فرما است. در هفته ای که سپری شد، تنها 47 درصد از مقاطع طویل عرضه شده در بوس کالا به فروش رسید و این مسئله بیانگر ضعف در بخش تقاضا بود. چندین عامل موجب شده تا تقاضا برای مقاطع طویل در وضعیت مناسبی نباشد؛ عواملی مانند کاهش نسبی نرخ دلار در بازار آزاد در هفته قبلی، حدسیات در رابطه با مذاکرات برجامی، وضعیت صبر و همچنین انتظار در بازار، ضعیف شدن قدرت خرید مصرف کنندگان نهایی و در نهایت رکود در بخش ساخت وساز همگی به این مسئله دامن زده اند.
با وجود رکودی که بر بازار حاکم است، قیمت میلگرد در بورس کالا در هفته گذشته به 12 هزار و 325 تومان بدون درنظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده در هر کیلو رسید و 363 تومان به ازای هر کیلو یعنی معادل 3 درصد بالاتر از قیمت میانگین هفته پیش از آن مورد معامله قرار گرفت. افزایش قیمت در معاملات شمش فولادی در بورس کالا نیز دیده می شد و قیمت میانگین شمش 608 تومان به ازای هر کیلو یعنی معادل 5/4 درصد افزایش یافت و به رقم 11 هزار و 820 تومان به ازای هر کیلو و بدون در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده رسید.
در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: ثبات نسبی بازار آهن در سایه مذاکرات
افزایش قیمت ها در بازار ورق فولادی از مقاطع طویل بیشتر بود، به این صورت که ورق گرم فولاد مبارکه در بورس کالا 13/5 درصد بیشتر از قیمت پایه و با قیمت میانگین 19 هزار و 342 تومان به ازای هرکیلو و بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده مورد معامله قرار گرفت. ورق سرد فولاد مبارکه نیز با نرخ میانگین موزون 22 هزار و 590 تومان به ازای هرکیلو و بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده مورد معامله قرار گرفت که از این آمار می توان نتیجه گرفت که این معاملات، 1992 تومان به ازای هرکیلو یعنی معادل 9/7 درصد از نرخ قبلی این محصول در بورس کالا بیشتر بود.
این احتمال وجود دارد که اگر سیاست قیمت گذاری در بورس کالا به صورت فعلی تداوم یابد، بازار ورق فولادی همچنان در مسیر افزایشی حرکت کند. از سوی دیگر افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی می تواند عامل رشد قیمت ها در بازار داخلی باشد. کمبود ورق گرم با ضخامت زیر 3 میلیمتر در بازار داخلی نیز محرک دیگر رشد قیمت ها خواهد بود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)