چالش‌های ادامه‌دار بازار آهن

چالش‌های ادامه‌دار بازار آهن
چالش‌های ادامه‌دار بازار آهن

آهن پرایس: روز گذشته ثبات در قیمت روز آهن آلات همچنان تداوم داشت و کاهش جزئی نرخ برخی محصولات نیز مشهود بود، به عبارتی می‌تون گفت بلاتکلیفی و ابهام در اوضاع بازار سایه سنگین رکود را بر آن گسترانیده است...

آهن پرایس: روز گذشته ثبات در قیمت روز آهن آلات همچنان تداوم داشت و کاهش جزئی نرخ برخی محصولات نیز مشهود بود، به عبارتی می‌تون گفت بلاتکلیفی و ابهام در اوضاع بازار سایه سنگین رکود را بر آن گسترانیده است.

قیمت دلار نیز در نزدیکی مرز 28 هزار تومانی نوسانات جزئی داشت اما نهایتا پایان روز گذشته در بازار آزاد به قیمت 27 هزار و 670 تومان به فروش رسید.

تحلیل روزانه قیمت آهن

روز گذشته بازار آهن و فولاد جو نسبتا آرامی را سپری کرد و اخبار یا جریانی که توانایی تغییر این جو را داشته باشد، رخ نداد و اغلب آهن فروشان نیز به ثبات قیمت‌ها تمایل بیشتری داشتند اما در این میان کاهش نرخ جزئی در برخی از شرکت‌ها هم قابل مشاهده بود.

از همین رو نرخ میلگرد آجدار در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد درحالی که کاهش 100 تومانی این محصول هم مشهود بود. اما نکته قابل توجهی که روز گذشته اتفاق افتاد اعلام قیمت دوم شمار محدودی از شرکت‌ها به دنبال انتشار خبر نشستی در زمینه تعیین تکلیف عوارض صادراتی بود، که این جریان چندان چشمگیر و ادامه‌دار نبود.

قیمت روز ناودانی و نبشی نیز غالبا با ثبات قیمت همراه بود و این جریان در قیمت روز تیرآهن نیز مشهود بود، به طوری که در بخش کیلوفروشی جز افزایش 50 الی 100 تومانی محصولات ذوب آهن اصفهان مابقی کارخانه‌ها ثبات قیمت داشتند، نرخ تیرآهن شاخه‌ای نیز تقریبا در همه شرکت‌ها ثابت و بدون تغییر بود.

قیمت پروفیل و انواع لوله‌های گازی، صنعتی، داربستی و ... با کاهش 100 الی 400 تومانی اعلام شد. قیمت ورق سیاه نیز به طور میانگین 100 تومان کاهش داشت اما قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی و... ثابت و بدون تغییر اعلام شد.

پس از اعتراض انجمن فولادسازان و سهامداران به تعیین عوارض سنگین صادراتی، روز گذشته خبری مبنی بر برگزاری نشستی با دولت با هدف لغو مصوبه عوارض صادراتی منتشر شد که نوسان ریزی نیز به بازار وارد کرد.

اما جلسه نمایندگان مجلس با وزیر صنعت برگزار نشد و آنطور که از شواهد پیداست، تا پایان اردیبهشت ماه همچنان پابرجاست و ظاهرا تصمیمی که اخذ شده خارج از عهده وزارت صمت بوده و با نظر سران قوا تصویب شده است.

در هر صورت به نظر می‌رسد درحال حاضر خبری از لغو این مصوبه نیست و در بهترین حالت درصد این عوارض‌ تعیین شده کاهش می‌یابد که البته این هم بعید به نظر می‌رسد.

در همین زمینه وحید یعقوبی مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: وزارت صمت با تعیین هفته‌ای که قیمت محصولات در پایین‌ترین میزان بوده، به عنوان پایه و اساس تعیین عوارض، شک و شبهه راهی برای درآمدزایی دولت را تقویت می‌کند و به نظر نمی‌رسد این امر با هدف تنظیم و ساماندهی بازار باشد.

وی د ر ادامه افزود: اگر هدف از تعیین عوارض صادراتی، تنظیم بازار است باید عوارض مصوبه از محصولاتی که مازادی ندارند و در بازار داخل کمبود آن محصول احساس می‌شود اخذ شود، اما عواض صادراتی از محصولات فولادی که طبق آمار حدود 12 میلیون تن مازاد دارد نیز اخذ خواهد شد و این چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

مدیر اجرایی انجمن فولاد ایران اظهار کرد: باید هدف از تصمیماتی که اخذ می‌شود و سیاست‌هایی که اجرا می‌شود شفاف‌سازی و رفع ابهام شود، زیرا اگر هدف تنظیم بازار است، چرا زمان اجرای آن از دی ماه سال گذشته که بازار آهن در پایین‌ترین سطح قیمت‌ها بود اتفاق افتاد و چرا اکنون که احتمال قطعی برق بالاست، مبنای تعیین عوارض در نظر گرفته نشده است.

تنظیم جدول زمانبندی قطعی برق

با آغاز فصل گرما، مانند سال گذشته مجددا با قطعی برق مواجه خواهیم شد، چراکه مشکلات و کمبودهایی که در این زمینه وجود دارد حل نشده و طبق اظهارات مسئولان این حوزه نیز این کمبودها و ناترازی تأمین برق را نمی‌توان در کوتاه مدت حل کرد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تداوم ثبات در بازار بلاتکلیف

در همین زمینه محمد الله داد معاون هماهنگی توزیع توانیر اظهار کرد: در تابستان امسال با 10 هزار مگاوات ناترازی تأمین و مصرف برق مواجهه هستیم که برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی‌هایی نیز صورت گرفته است.

وی افزود: اگرچه ما با کمبود برق مواجه هستیم اما برای جلوگیری از تکرار خاموشی‌های سال گذشته، افزایش واردات برق از ترکیه و آذربایجان از جمله برنامه‌های ما در جهت این برنامه‌یزی‌ها است.

الله داد اظهار کرد: با توجه به اینکه ممکن است خاموشی‌ها اتفاق بیفتد ما جدولی با هدف تعیین ساعت خاموشی تنظیم خواهیم کرد تا مردم با مشکلی مواجه نشوند، همچنین مانند سال گذشته قبوض مشترکان پرمصرف نیز افزایش خواهد یافت.

وی در پایان تصریح کرد: ظرفیت واردات برق کشور 600 مگاوات تعیین شده است که درحال آماده‌سازی زیرساخت برای واردات آن هستیم، همچنین برای واردات برق از ترکمنستان نیز درحال مذاکره هستیم تا در سال جاری در زمینه تأمین برق چاش‌های کمتری داشته باشیم.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)