چرا آهن گران شد؟

چرا آهن گران شد؟

آهن پرایس: در سومین هفته از نوسانات افزایشی قیمت روزانه آهن آلات قرار داریم و آمار و ارقام گواه تمایل عرضه‌کنندگان به تداوم افزایش قیمت‌ها است. روز گذشته نیز موج افزایشی قیمت‌ها به قوت خود باقی بود و شرکت‌های انگشت‌...

آهن پرایس: در سومین هفته از نوسانات افزایشی قیمت روزانه آهن آلات قرار داریم و آمار و ارقام گواه تمایل عرضه‌کنندگان به تداوم افزایش قیمت‌ها است. روز گذشته نیز موج افزایشی قیمت‌ها به قوت خود باقی بود و شرکت‌های انگشت‌شماری نرخ محصولات خود را ثابت نگه داشتند.

بازار ارز نیز همچنان به نوسانات خود در کانال 33 هزار تومانی ادامه داد اما در پایان روز کمی کاهش یافت. این روزها که دلار به بالاترین ارزش خود در تاریخ کشور رسیده است در معاملات روز سه‌شنبه روی کانال 33 هزار تومانی متوقف شد.

تحلیل روزانه بازار آهن‌آلات

ارسال سیگنال‌های متفاوت به بازار آهن و فولاد موجب حفظ عطش فروشندگان برای ادامه افزایش قیمت محصولات فولادی بود که روز گذشته تقریبا غالب مبادی فروش را در بر‌گرفت.

بر همین اساس روز گذشته در کنار ثبات جزئی که در قیمت میلگرد مشاهده شد، غالب شرکت‌ها با افزایش 50 الی 500 تومانی همراه بودند و این درحالی است که شمار محدودی از شرکت‌ها نیز اعلام قیمت نمی‌کنند. گفتنی است سقف قیمت میلگرد فراتر از 20 هزار تومان رفته و نرخ پایه آن نیز در کانال 18 هزار و 300 تومانی قرار دارد.

محصولات نبشی و ناودانی نیز نوسانات متعددی را تجربه کرد به طوری که از حدود 50 الی 900 تومان قیمت‌ها افزایش یافت، اگرچه ثبات نیز در این بخش مشاهده می‌شد، همچنین قیمت روز پروفیل و انواع لوله‌های گازی، داربستی و... نیز مانند غالب محصولات فولادی با افزایش 200 الی 300 تومانی اعلام شد.

نرخ روز تیرآهن هم به تبعیت از جو کلی بازار افزایش چشمگیری داشت، به‌طوری که در بخش نرخ تیراهن کیلویی 800 تومان افزایش داشت و تیرآهن شاخه‌ای نیز با افزایش 10 الی 30 هزار تومانی همراه بود.

قیمت روز ورق استیل، ورق سیاه و ... با نوسانات متعددی عرضه شد، به این صورت که چند کارخانه ثبات داشتند و چند کارخانه نیز با افزایش 150 الی 200 تومانی و تعدادی نیز با کاهش 100 تومانی همراه بودند. ورق گاوانیزه، رنگی و روغنی هم با افزایش 200 الی 300 تومانی اعلام قیمت شدند.

بررسی علت افزایش قیمت آهن

به گزارش آهن پرایس، تا پیش از آغاز موج افزایشی که اکنون بازار آهن با آن درگیر است، به علت بالا بودن نرخ محصولات عرضه‌شده در بورس کالا نسبت به محصولات صادراتی، محصولات فولادی بدون استقبال بود و معاملات چندانی رقم نمی‌خورد که همین امر به انباشت محصولات در انبارها منجر شد که این به معنی عدم کمبود اهن الات در کشور است.

در این میان نوسانات شاربی بهای دلار نگرانی‌ تقاضای خاموش سرمایه‌ای را افزایش داد ولی با توجه به تأثیر غیرمستقیم نرخ دلار در بازار آهن، اهالی بازار به کم‌اثر شدن این مسئله امیدوار بود، همچنین از سوی دیگر فرا رسیدن گرم‌ترین ایام سال و اجرایی شدن کاهش مصرف برق در صنایع فولادی، عامل دیگری بود تا عرضه‌کنندگان به کاهش میزان عرضه محصولات خود در بورس کالا اقدام کنند، البته کاهش قیمت محصولات صادراتی نیز در کاهش عرضه‌ها بی‌اثر نبود.

از همین رو افزایش نرخ دلار و کاهش حجم محصولات عرضه شده در بورس، دستاویزی برای افزایش قیمت‌ها شد تا متقاضی سرمایه‌ای به دلیل ترس و نگرانی از افزایش بیشتر قیمت‌ها به خرید آهن روی آورد و به خرید هیجانی محصولات فولادی اقدام کند که همین امر عامل دیگری شد تا روند افزایشی نرخ اهن‌الات تداوم داشته باشد.

 همه این‌ها درحالی روی داده که قیمت‌های جهانی به‌طور روزانه با نزول قیمت همراه است، بر همین اساس ماحصل نوسانات اخیر که طی دو هفته رخ داد، افزایش قیمت 1000 تومانی محصولات فولادی بود.

با این اوصاف مشکل عمده بازار فولاد ایران در این روزها جهش ناگهانی بهای دلار آمریکا، قطعی برق صنایع فولادی و کاهش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا است، با این حساب می‌توان گفت افزایش حجم عرضه محصولات در بورس و عرضه‌ آنها به طور منظم، راهکار مؤثر و مهمی در کنترل هیجانات بازار آهن خواهد بود.

استقبال بالا از شمش بورسی

امروز حدود 148 هزار و 500 تن شمش در بورس کالا عرضه خواهد شد که نرخ پایه آن 12 هزار و 991 تومان در نظر گرفته شده است درحالی که نرخ شمش بازار حدود 16 هزار و 500 تومان است که این ارقام بیانگر اختلاف قیمت 18 درصدی این محصول است.

با توجه به نرخ پایه‌ این محصول احتمال می‌رود عرضه امروز شمش با استقبال بالایی مواجه شود، مگر اینکه با محدودکردن خرید شمش توسط بازارساز استقبال از این محصول کاهش بیابد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تداوم عطش افزایش قیمت آهن

قابل ذکر است که بنا بر مصوبه ستاد تنظیم بازار سقف نرخ پایه محصولات عرضه شده، نباید از 95 درصد نرخ صادراتی بالاتر باشد که با این حساب احتمال افزایش سقف نرخ شمش در بورس کالا ضعیف است. گفتنی است نرخ شمش صادراتی ایران به حدود 545 دلار رسیده است که به علت افت شدید قیمت فولاد روسیه در مقایسه با محصولات ما، تولیدکنندگان ایرانی در این مدت صادرات و فروش چشمگیری نداشته‌اند.

با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد عرضه آتی میلگرد بورسی نیز با 3 درصد افزایش قیمت همراه خواهد بود؛ بنابراین باید دید عرضه‌های امروز و فردا به چه صورت خواهد بود و چگونه کنترل و مدیریت خواهد شد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی