فرآیند تولید تیرآهن
تیرآهن در یک فرآیند نورد گرم تولید میشود و در مرحله ی تولید ابتدا کوره هایی با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد آماده و تنظیم می کنند و سپس شمش ها را توسط جک هیدرولیکی به سمت کوره ها هدایت می کنند و پس از اینکه شمش ها به دمای مطلوب رسیدند و آماده نورد گرم شدند به سمت خط تولید هدایت شده و توسط یکسری رول به سوی مرحله ی رافینگ حرکت می نماید و در نهایت توسط قیچی های برشی که با متراژ 12 متری تنظیم شده برش داده می شوند و پس از این محصولات تولید شده در بندیل با وزن معینی بسته بندی می شوند.
روشهای برش تیرآهن
برای برش محصولات تولیدی از قیچی متراژ استفاده می کنند.
انواع برشی:۱ . روش کوپال ۲. روش برنول
روش اول: کوپال روشی است که محصولات تولیدی را به وسیله دستگاه قطع کن سنگین برش می دهد که مجهز به برش گیوتین است.
روش دوم: توسط لوله ای به نام برنول انجام می شود که شعله ی بنفشی دارد که ا گاز استیلن و اکسیژن است و منجر به برش محصولات تولیدی می شود.
سایزهای مرسوم
تیرآهن در سایزهای ۱۰- ۱۲- ۱۴-۱۶-۱۸-۲۰-۲۲-۲۴-۲۷-۳۰ موجود است و در برندهای ذوب آهن، آرین، فایکو، بناب و ... نیز تولید و عرضه میشود.
استاندارد انواع تیرآهن
استاندارد ایران و اروپا: IPE ، که به شکل I نشان داده می شود. ضخامت تیرآهن ثابت است یعنی ضخامت های بال ابتدایی و انتهایی تیرآهن ثابت و یکسان است. در ایران مرسوم تر و به نام تیرآهن معمولی معروف است.
استاندارد چین و روسیه: INP تفاوت این استاندارد با استاندارد IPE در ضخامت بال است به طوری که با فاصله گرفتن از جان ضخامت بال کاهش می یابد.در کارخانههای ذوب آهن و ساخت فولاد تولید میشود.
تیرآهن نوع اروپایی
این نوع تیرآهن در ایران به نوع معمولی شناخته شده است البته این نوع تیرآهن را به نام تیرآهن نرمال یا پروفیل نرمال نیز می شناسند، نام تیرآهن INP است که در ساخت خرپا و ستون از این محصول استفاده می شود.
تیرآهن نیم پهن
پروفیل نیم پهن یا سبک نیز نام دارد و شباهت بسیار زیادی با INP دارد تنها تفاوت آنها این است که ضخامت جان آن کمتر است و عرض بال این پروفیل بیشتر است. این پروفیل نیم پهن را با IPE نمایش می دهند استاندارد اندازه این محصول ۸ الی ۱۶ متر است، عرض پروفیل معمولی در محدوده ی ۴۶ میلی متر تا ۲۲۰ میلی متر است و ارتفاع آن نیز بین ۸۰،۱۰۰ تا ۶۰۰ میلی متر می باشد.