آهن پرایس: درباره روند قیمت محصولات فولادی در هفته جاری باید گفت بیشترعوامل موثر بر بازار آهن حاکی از احتمال فریز یا کاهش ملایم قیمتها هستند؛ به نحوی که در بازار ارز با توجه به یک سره شدن کار ترامپ و قبول شکست از سوی وی، روند دلار نزولی شده است و نرخ دلار...
آهن پرایس: درباره روند قیمت محصولات فولادی در هفته جاری باید گفت بیشترعوامل موثر بر بازار آهن حاکی از احتمال فریز یا کاهش ملایم قیمتها هستند؛ به نحوی که در بازار ارز با توجه به یک سره شدن کار ترامپ و قبول شکست از سوی وی، روند دلار نزولی شده است و نرخ دلار نقدی در روز پنجشنبه هفته گذشته 350 تومان افت کرد و به رقم 25 هزار و 450 تومان رسید. البته به نظر می رسد در هفته جاری روند ریزش نرخ ارز کندتر شود، اما حداقل اگر رخداد جدیدی در عرصه تحولات خارجی نداشته باشیم، احتمالا شاهد رشد قیمت ارز نخواهیم بود.
در این میان اما با توجه به اوج گیری اختلافات بورس کالا و وزارت صمت بر سر کاهش ده درصدی ضریب قیمت پایه محصولات فولادی عرضه شده در بورس، به نظر می رسد بلاتکلیفی حاصل از این موضوع از جمله عواملی باشد که مانع از ریزش شدید نرخ فولاد در بازار آزاد شود، اما در هر صورت با توجه به کاهش تقاضای موثر و مصرفی در بازار به علت رکود ساخت و ساز و فعالیتهای عمرانی به نظر می رسد حتی اگر کاهش ده درصدی هم اتفاق نیفتد، بازهم شاهد رواج پدیده زیرفروشی و ارائه تخفیف از سوی بنگاه داران باشیم.
با این حال، به صورت کلی می توان گفت با توجه به رکود بازار آهن، استقبال بیشتر بنگاه داران از کاهش نرخها، صحبتهای معاون عملیات و بازاریابی بورس کالا در تلوزیون درباره این که شرکتها مخیر هستند که در عرضههای هفته آتی به انتخاب خود بر مبنای ضریب 70 یا 80 درصد عرضه کنند و البته با توجه به تهدیدات اخیر وزارت صمت، به نظر میرسد عمده فولادیها و نوردکاران در هفته جاری ناچار خواهند شد که محصولاتشان را براساس ضریب 70 درصد به بورس کالا بیاورند و براین اساس با نگاهی به ریزش نسبتا شدید نرخ محصولات فولادی در بازار آزاد در روزهای پایانی هفته گذشته ، احتمال کاهش ملایم نرخ این محصولات در هفته جاری دور از انتظار نیست.
البته باید توجه داشت همان طور که بازارهای مختلف کشور نتیجه انتخابات آمریکا را در ماههای مهر و آبان با فرض پیروزی ترامپ زودتر پیش خور کردند، به نظر می رسد این وضعیت درباره بایدن نیز صدق کند. یعنی در شرایطی که ترامپ بالاخره رسما شکست را پذیرفت و همچنین با توجه به صحبتهای اخیر مقامات آمریکایی، به نظر می رسد با تقویت احتمال بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریمها بازارها تا حدودی نزولی شود، اگرچه اصولا در بسیاری از بازارها با پدیده چسبندگی قیمتها روبه رو هستیم و درباره ارز هم با توجه به مسائل صادراتی دولت تمایلی برای کاهش قابل توجهی و دفعی نرخ دلار ندارد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)