احیای برجام و تحرک بازار آهن

احیای برجام و تحرک بازار آهن
احیای برجام و تحرک بازار آهن

آهن پرایس: قیمت آهن آلات در روز گذشته نیز نوسان قابل توجهی نداشت و عمده شرکت‌ها تمایل چندانی به کاهش یا افزایش قیمت‌ها نشان ندادند از همین رو روند ثبات و سکون در بازار آهن همچنان ادامه داشت و عمده مبادی فروش قیمت مقاطع فولادی را ثابت اعلام کردند. این در حالی است که بازار ارز در حال...

آهن پرایس: قیمت روز آهن آلات در روز گذشته نیز نوسان قابل توجهی نداشت و عمده شرکت‌ها تمایل چندانی به کاهش یا افزایش قیمت‌ها نشان ندادند از همین رو روند ثبات و سکون در بازار آهن همچنان ادامه داشت و عمده مبادی فروش قیمت مقاطع فولادی را ثابت اعلام کردند.

این در حالی است که بازار ارز در حال نوسانات جزئی بود و نرخ ارز در طی یک روز از کانال 30 هزار تومانی به کانال قیمتی 29 هزار تومانی برگشت و مجددا در پایان روز هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت 30 هزار و 50 تومان معامله شد.

تحلیل روزانه قیمت آهن

با توجه به استمرار ثبات قیمت اهن در این ایام روز گذشته نیز بازار آهن و فولاد به همین منوال بود و مقاطع فولادی تغییرات قیمتی چشمگیری را تجربه نکردند، از همین رو به تبعیت از جو غالب بازار قیمت روزانه میلگرد نیز در بیشتر شرکت‌ها ثابت اعلام شد و تنها چند شرکت میل به کاهش 50 الی 300 تومانی داشتند.

جز یک شرکت که با کاهش محدود اعلام قیمت کرد، قیمت نبشی و ناودانی ایرانی نیز عمدتا ثبات اعلام شد. قیمت روز تیرآهن در بخش شاخه‌فروشی با کاهش نسبی همراه بود، این درحالی است که در بخش کیلوفروشی اغلب مبادی فروش تغییر قیمت نداشتند.

قیمت روزانه انواع لوله و پروفیل در عمده شرکت‌ها با کاهش 100 الی 200 تومانی اعلام قیمت شد اما در برخی شرکت‌ها ثبات قیمت نیز مشاهده شد. قیمت ورق سیاه نیز با کاهش 100 الی 200 تومانی همراه بود درحالی که قیمت روز ورق گالوانیزه، روغنی و رنگی در غالب شرکت‌ها ثابت اعلام شد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تغییر استراتژی در بازار راکد آهن

همچنین براساس آمار موجود از تالار صنعتی روز گذشته معاملات بازار بورس رونق چندانی نداشت و از محصولات عرضه شده تنها 35 هزار تن آهن اسفنجی مورد معامله قرار گرفت. این محصول با قیمت 9 هزار و 137 تومان معامله شد که نشان‌دهنده کاهش 0/4 درصدی نرخ آن در مقایسه با عرضه پیشین بود.

براساس آمار موجود امروز نیز حدود 29 هزار تن محصولات فولادی در تالار صنعتی عرضه خواهد شد که شامل ورق گالوانیزه، ورق رنگی، شمش بلوم و... است.

به گزارش آهن پرایس، اخباری که از مذاکرات وین به گوش می‌رسد گویای این امر است که مذاکرات امروز حول محور محتویات است و توافقات درباره مسائل کلی و ظاهری صورت گرفته است.

 درباره مسائل هسته‌ای تعاملات موفقیت‌آمیزی در دور پیش مشاهده شد اما آنچه در این دور از مذاکرات اهمیت دارد، مسأله تحریم‌ها است‌ و حصول توافقات نهایی منوط به رویکرد طرف‌های مذاکره‌کننده در این زمینه است.

باتوجه به سیگنال‌های مثبتی که از مذاکرات وین مشاهده می‌شود می‌توان به نتایج مثبت دور هشتم نشست‌ها امیدوار بود در غیر این صورت دوباره همه بازارها در حالت تعلیق و انتظار روند فعلی را ادامه خواهند داد.

ار طرفی براساس تجربه سال‌های گذشته با نزدیک شدن به سال نو چینی و ماه ژانویه بازارهای جهانی فولاد نوسانات مثبتی را تجربه می‌کنند، از همین رو می‌توان امیدوار بود که با تکرار این تجربه بازار داخلی ایران نیز به تأثیر از آن، از حالت رکود و سکون فعلی خارج شده و کمی به حرکت واداشته شود.

عرضه همه محصولات در بورس

آنچه از اخبار موجود برمی‌آید عرضه همه محصولات فولادی در بورس کالا به طور جدی اجرایی شده و پس از این هیچ محصولی در خاج از بورس عرضه نخواهد شد از همین جهت قیمتگذاری دستوری نیز حذف شده و دولت دخالتی در تعیین قیمت محصولات نخواهد داشت.

در همین زمینه سیف‌الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اظهار کرد: براساس شیوه‌نامه جدید همه دستورالعمل‌های پیشین حذف شده و مطابق آن همه محصولات زنجیره فولادی ملزم به عرضه در بورس کالا هستند و امکان صادرات مازاد محصولاتی که به فروش نرسیده نیز فراهم خواهد شد.

سرمایه‌گذاری فولادی‌ها برای توسعه گاز

با توجه به محدودیت مصرف انرژی که در پی کمبود آنها برای صنایع فلزی در نظر گرفته شده است مشکلاتی برای این واحدها رقم زده است که رفع آن نیز به زمان طولانی نیاز دارد. 

از همین رو می‌توان گفت صنعت گاز پتانسیل‌ و ظرفیت رشد و توسعه را دارد از ههمین رو فولادسازان با مشارکت و سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌توانند به رفع بخشی از مشکلات موجود ازجمله کمبود گاز کمک کنند.

براساس اهداف سالیانه که تدوین شده بود بنا بر این بود که در چشم‌انداز 4 ساله 55 میلیون تن فولاد تولید کنیم اگرچه در جهان جایگاه دهم فولادسازی را به خود اختصاص داده‌ایم اما با توجه به محدودیت‌هایی که در زمینه انرژی با آن مواجه شدیم میزان تولید نیز کاهش یافت.

در همین زمینه بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: اگر این محدویت‌ها همچنان ادامه داشته باشد به تبع تولید فولاد نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه صنایع مختلفی همچون سازندگان قطعات طویل، خودروسازی و ... را با مشکلاتی متعددی مواجه خواهد کرد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 3 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی