روز پنجشنبه با اینکه بازار در وضعیت نیمهتعطیل قرار داشت و تقاضا افت چشمگیری پیدا کرده بود در بخشهایی از بازار قیمت آهن افزایشی بود. از علل این افزایشها میتوان به عوامل متعددی مانند ناترازی بودجه 1402، افزایش قیمتهای جهانی فولاد، افت چشمگیر خرید فولاد در بازار داخلی اشاره کرد...
آهن پرایس: پایان هفته گذشته افزایش قیمت روز آهن آلات همچنان ادامه داشت که در اغلب زیرمجموعههای بازار آهن و فولاد مشهود بود اما شماری از بخشها نیز تغییری در نرخ محصولات خود اعمال نکردند.
بازار ارز پس از تثبیت دو هفتهای نرخ دلار در کانال 40 هزار تومانی، پایان هفته گذشته بار دیگر افزایش یافت و از کانال 41 هزار تومان هم فراتر رفت؛ به طوری که در بازار آزاد حدود 41 هزار و 200 تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه نوسانات قیمت آهن
پس از ثبات چند روزه در قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی، روز پنجشنبه شاهد افزایش 100 الی 500 تومانی در شماری از کارخانهها بودیم. قیمت روز میلگرد آجدار نیز با تثبیت قیمتها در اغلب مبادی فروش، در پایان هفته و در وضعیت نیمه تعطیل بازار، برخی فروشندگان به افزایش قیمت میلگرد اقدام کردند.
قیمت روز تیرآهن در بخش شاخهفروشی عمدتا ثابت اعلام شد و نرخ تیرآهن ذوب آهن اصفهان در کارخانه و بنگاه تغییر قیمتی نداشت. نرخ انواع ورق سرد و گرم نیز با افزایش قیمت در برخی مبادی فروش همراه بود و شماری از کارخانهها نیز تغییری در قیمت ورق گالوانیزه و ورق آهن ایجاد نکردند.
قیمت روز پروفیل آهن نیز تا حدودی در ثبات بود اما کماکان افزایش قیمت در برخی از کارخانهها قابل مشاهده بود، همچنین قیمت روز لوله داربستی، گازی و سایر لولهها در برخی از شرکتها افزیش داشت. گفتنی است علاوهبر آنچه بررسی کردیم شماری از مبادی فروش به طور کلی اعلام قیمت نکردند.
براساس گزارشها و آمار اخیر از بازار آهن و فولاد شاهد بروز مجموعهای از عوامل مختلف هستیم که اثرات روانی آن به صورت افزایشی در زیرمجموعههای بازار قابل مشاهده است. نکته قابل توجهی که در بازار مشهود بود فعالان بازار از ترس جاماندگی از روند صعودی قیمتها و فشاری که به تولیدکنندگان تحمیل شده است؛ در حال حاضر اجازه ثبات و آرمش را به بازار نمیدهند.
تشدید بحران کمبود و قطعی برق و گاز که حالا به بخش خانگی نیز رسیده است، عدم عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا و بهعبارتی کمبود و فشار روی تولیدکنندگان شمش، احتمال انتقال این فشار به بازارهای پاییندست، چالشهای ناشی از سردی هوا و مشکلات بارگیری، محدود شدن عرضهها از سوی تولیدکنندگان در قیمتهای کاربردی، افزایش قیمتها در بازار صادراتی و نهایتا نوسانات بازار ارز، مجموع عواملی است که همسو با هم تشدید نگرانیها را در پی داشته و در نتیجه افزایش قیمت محصولات فولادی را در بازار رقم زده است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازگشت بازار آهن به مسیر افزایش
علاوهبر مواردی که ذکر شد صادرات 30 هزار تنی شمش فولاد 531 دلاری نیز از جمله مواردی بود که به بروز هیجانات افزایشی دامن زد، همچنین ناترازی بودجه 1402، افزایش قیمتهای جهانی فولاد، افت چشمگیر خرید آهن در بازار داخلی نیز موردی است که میتوان از علل التهابات بازار آهن داخلی به شمار آورد.
بر همین اساس احتمالا در هفته جاری برخی تجار به طور گسترده وارد بازار خواهند شد و احتمالا با فشار فروش، تا حدودی از هیجان غیرمنطقی بازار تخلیه میشود اگرچه اوضاع کشور و اقتصاد آن به طور کلی ملتهب و نگرانکننده است. با این حال آنچه از ابتدای روز در بازار آهن مشاهده شد ادامه افزایش قیمتها بود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (1)
مسولین کاری میکنندکه ملت هرروزشان بدترازدیروزباشه تاحالاچه خبرخوبی شنیدیم که این دومی باشه..مردم توخوردوخوراکشات ماندن چه برسد به آهن آلات....خوشابحال مسولین