براساس آمار اوضاع بازار محصولات پاییندست در خارج از بورس کالا، دیروز نیز مانند روزهای گذشته نوسانات چشمگیری نداشت و ضعف تقاضای مصرف نیز بیش از پیش مشهود بود.
آهن پرایس: قیمت آهن آلات روز گذشته در اغلب مبادی فروش بدون تغییر عرضه شد اما برخی کارخانهها کاهش قیمت داشتند و شمار اندکی نیز افزایشی بودند.
بازار ارز نیز نوسانات چشمگیری نداشت و قیمت دلار همچنان در کانال 33 هزار تومانی اعلام میشد، به طوری که پایان روز گذشته هر دلار در بازار آزاد حدود 33 هزار و 110 تومان اعلام شد.
بررسی نوسانات بازار آهن
میلگرد آجدار در اکثر کارخانهها با ثبات قیمت همراه بود؛ در این میان میلگرد زاگرس، بردسیر کرمان و ... کاهش 100 الی 250 تومانی داشتند اما میلگرد میانه 50 تومان افزایش قیمت داشت. متوسط نرخ میلگرد آجدار حدود 15 هزار و 590 تومان برآورد که بیانگر کاهش 95 تومانی این محصول نسبت به هفته گذشته است.
نبشی ناب تبریز در برخی ضخامتها افزایش 100 الی 200 تومانی داشت اما سایر کارخانههای نبشی و همچنین قیمت ناودانی ایرانی و اروپایی بدون تغییر بودند؛ همچنین قیمت لوله مانیسمان، گازی، مبلی و انواع لولهها نیز ثابت اعلام شدند.
ورقهای سرد و گرم نیز نوسانات چشمگیری نداشتند به این صورت که قیمت ورق سیاه در بیشتر کارخانهها ثابت بود و تنها برخی ضخامتهای ورق سیاه فولاد مبارکه افزایش 100 الی 400 تومانی داشت، همچنین ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی با ثبات قیمت توأم بودند.
قیمت قوطی پروفیل در اکثر کارخانهها تغییری نداشت اما چند کارخانه از جمله پایا اصفهان حدود 300 تومان افزایش داشت و کارخانه نیکان و یاران با کاهش 100 تومانی اعلام قیمت شد. قیمت تیرآهن در نیز در برخی شرکتها ثابت اعلام شد اما در بخشی از بازار کاهش 10 الی 50 هزار تومانی داشت.
بهرغم ثبات قیمت آهن و آرامش در بازار، تقاضای مصرف روزبهروز ضعیفتر میشود و این در حالی است که بورس کالا روندی برعکس بازار آزاد دارد، به این صورت که بورس کالا در چند ماه گذشته به حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از کاهش بیشتر قیمتها اقدام کرد اما طبق آمار معاملات نقدی مقاطع فولادی پاییندست در بورس به دلیل اختلاف قیمت چشمگیری که با بازار آزاد دارد تقریبا به صفر رسیده است.
گزارشها از بورس کالا حاکی است که امروز حدود 259 هزار و 730 تن شمش بلوم و تختال عرضه میشود. از این میزان حدود 207 هزار و 730 تن به شمش بلوم اختصاص دارد، نرخ پایه شمش 13 هزار و 221 تومان در نظر گرفته شده است که بیانگر افزایش 200 تومانی نرخ این محصول است اما حجم عرضه کاهش 5/03 درصدی داشته است.
صادرات مواد اولیه اشتباه است
آنوش رحام دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران مواد اولیه معدنی و صنعتی را در حکم مهمات تلقی کرد و گفت هیچ کشوری مهمات کشور رقیب تجاری خود را تأمین نمیکند و تعیین عوارض صادراتی برای مواد اولیه را با هدف جلوگیری از صادرات این مواد عنوان کرد.
وی در ادامه بیان کرد: هدف از تعیین عوارض صادراتی جلوگیری از مصرف و صادرات این محصولات است، زیرا مواد اولیه در حکم مهمات است و نباید این مهمات را بهراحتی در اختیار کشورهای رقیب قرار داد.
دبیر سندیکای لوله و پروفیل گفت: ایران میتواند مواد اولیه خود را فراوری کرده و با 20 درصد ارزش افزوده عرضه کند و در چنین شرایطی فروش مواد خام وجهه اقتصادی مطلوبی ندارد.
وی همچنین با اشاره به تعیین عوارض هدفمند و اصولی بر محصولات فولادی، بیان کرد: تعیین عوارض صادراتی هدفمند موجب میشود که قیمت مواد اولیه ارزش افزوده ایجاد کند و امکان صادرات آن بهتر شود بنابراین صادرات مواد اولیه روش درستی نیست.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: رکود جهانی بازار آهن توام با توقف ساخت و ساز
رحام درباره عوارض پلکانی بر روی محصولات معدنی اظهار کرد: باید بیشترین عوارض صادرات بر روی مواد اولیه باشد تا محصولات پاییندست کمتر مشمول عوارض صادرات شوند.
وی در پایان اضافه کرد: وزارت صمت هنوز عوارض پلکانی متناسبی بر محصولات صنعتی و معدنی تعیین نکرده است، همچنین حاشیه سود هر واحد از زنجیره فولادی نیز تعیین نشده است و شورای آهن و فولاد باید به طور جدی در این زمینه اقدام کند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)