در چند هفته گذشته افت شدید تقاضا بیش از هر زمان دیگری در بازار اهن نمایان است و خریداران نیز درحال نظاره روند بازار هستند. به عبارتی به دنبال افزایش قیمتهای متوالی در چندین هفته اخیر ظرفیت خرید به طور چشمگیری تخلیه شده است...
آهن پرایس: روز گذشته بخش زیادی از مبادی فروش در بازار آهن و فولاد قیمتها را ثابت اعلام کردند؛ اما در این میان شمار زیادی از کارخانهها هم قیمت آهن را بین 100 الی 400 تومان افزایش دادند و روند صعودی قیمتها را حفظ کردند.
بازار ارز هم اصلاح جزئی قیمت داشت و قیمت دلار مجددا به کانال 44 تومان بازگشت و در بازار آزاد حدود 44 هزار و 690 تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه بازار آهن
قیمت میلگرد آجدار در نیمی از مبادی فروش افزایش 100 الی 500 تومانی داشت و در بخشی از بازار نیز تغییر قیمت نداشت. کف قیمت میلگرد آجدار در بازار 20 هزار و 700 الی 21 هزار تومان اعلام شد و نرخ متوسط این محصول نیز 21 هزار و 130 تومان گزارش شد.
قیت تیرآهن شاخهای روز گذشته نیز با افزایش 10 الی 200 هزار تومانی همراه بود اما کارخانههای ماهان و کرمانشاه قیمت محصولات خود را ثابت اعلام کردند. در ادامه روند افزایشی قیمت اهن آلات، نرخ تیرآهن 14 به بیش از 4 میلیون و 200 هزار تومان افزایش یافت و تیرآهن سایز 18 بیش از 6 میلیون و 200 تومان برآورد شد.
قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نیز عمدتا با افزایش 200 الی 500 تومانی همراه بودند ولی کارخانه نبشی ناب تبریز و جاوید بناب تغییر قیمت نداشتند. شنیدهها حاکی است این روزها محدودیت شدید عرضه با افزیش قیمت در این بخش از بازار مشهود است. عمده قیمتها در این بخش در برخی از شرکتها مانند ناب تبریز و آریان فولاد از 22 هزار تا 23 هزار و 500 تومان اعلام شد.
قیمت روز قوطی آهن در اکثر کارخانهها ثبات قیمت داشت اما افزایش 100 الی 500 تومانی و همچنین کاهش قیمت هم در برخی مبادی فروش مشاهده شد. قیمت انواع لوله اسپیرال، گازی، مبلی و ... نیز در غالب کارخانهها ثبات قیمت داشتند.
قیمت انواع ورقها غالبا افزایشی اعلام شد به این صورت که قیمت ورق سیاه در چند کارخانه حدود 700 تومان افزایش داشت، ورق سیاه فولاد مبارکه در برخی ضخامتها کاهش 100 تومانی داشت و در غالب مبادی فروش ثابت اعلام شد. قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم حدود 1000 تومان افزایش داشت.
همانطور که در تحلیلهای پیشین نیز یادآور شدیم درحال حاضر در بازار اهن تقاضایی مشاهده نمیشود و خریداران نیز درحال نظاره روند بازار هستند. به عبارتی به دنبال افزایش قیمتهای متوالی در چندین هفته گذشته ظرفیت خرید به طور چشمگیری تخلیه شده است.
برخی از تولیدکنندگان نیز برای حفظ تولیداتشان در عین اینکه بخشی از خروجی آنها صادر میشود، برای تأمین مواد اولیه و انرژی با هم به رقابت افتاده و بازار را به بیراهه کشاندهاند. افزون بر این هیجانات موجود، جهش قیمت دلار و افت روزانه ارزش پول ملی، سردی هوا و محدودیت تأمین انرژی فولادسازان به بروز چنین شرایطی و تشدید آن دامن زنده است.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بررسی روند بازار آهن و فولاد
گزارشها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که نرخ شمش عرضه شده حدود 7 درصد افزایش داشته است. به این صورت که از 64 هزار تن شمش عرضه شده کل محصولات معامله شد. بیشترین نرخ شمش در هر کیلو 18 هزار و 786 تومان اعلام شد و میانگین قیمت آن نیز 17 هزار و 992 تومان گزارش شد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)