در ابتدای هفته هیچ تغییر خاصی در اوضاع بازار آهن و فولاد کشور مشاهده نمیشود و اوضاع به همان منوال روزهای اخیر است، به طوری که بازار نسبتا ثابت بوده و تقاضای مصرف بسیار ضعیف است، همچنین رکود عمیقی نیز در آن حکمفرما است...
آهن پرایس: گزارشها از بازار آهن در نخستین روز هفته گویای ثبات نرخ آهن آلات در اکثر کارخانهها است و برخی نوسانات جزئی با هدف اصلاح قیمتها و تحریک مصرفکننده نیز قابل مشاهده بود.
بازار ارز نیز تقریبا به همین منوال بود و تمایل بیشتری به ثبات داشت. نرخ دلار در روز گذشته با کمی افزایش وارد کانال 30 هزار تومانی شد و در بازار آزاد نیز 30 هزار و 40 تومان به فروش رسید.
بررسی نوسانات بازار آهن
نرخ اغلب محصولات فولادی روز گذشته ثابت اعلام شد و میلگرد آجدار نیز از این امر مستثنا نبود اما نوسانات افزایشی 100 الی 200 تومانی نیز در برخی مبادی فروش مشاهده شد. نرخ متوسط میلگرد از ابتدای شهریور تا کنون حدود 15 هزار و 200 الی 15 هزار و 300 تومان همراه با برخی نوسانات بود.
قیمت روز قوطی و پروفیل، قیت پروفیل مبلی، قیمت پروفیل صنعتی و انواع پروفیلها عمدتا ثابت اعلام شدند همچنین قیمت لولههای صنعتی، داربستی، قیمت لوله جدار چاه و انواع لولههای درزدار و بدون درز عمدتا ثابت اعلام شد و قیمت پروفیل ضخامت 2 میلیمتر عمدتا حدود 19 هزار الی 20 هزار تومان برآورد شد. قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نیز در اکثر مبادی فروش بدون تغییر قیمت بود و تنها در کارخانه نبشی جاوید بناب کاهش 100 الی 500 تومانی مشاهده شد.
قیمت روز تیرآهن شاخهای در اکثر مبادی فروش افزایش 10 الی 20 هزار تومانی داشت اما کارخانه ظفربناب و فولاد یزد تغییر قیمت نداشتند. انواع ورقها نیز به همین منوال بودند به طوری که قیمت روز ورق سیاه عمدتا ثابت اعلام شد و در کارخانه اکسین و کاویان کاهش 100 الی 500 تومانی مشاهده شد. قیمت ورق روغنی، رنگی و گالوانیزه هم تقریبا در تمامی کارخانهها ثابت بود.
گمانههای برجامی و طولانی شدن روند آن و بلاتکلیفی نتایج نشستها فعالان بازار را کلافه کرده هرچند بارها یادآور شدیم که نباید مذاکرات به اقتصاد گره بخورد چراکه فارغ از برجام و نتایج آن اوضاع اقتصاد و بازار داخلی ایران مساعد نیست. به نظر میرسد حصول نتایج برجام و دستیابی به توافقات در اولویت نخست اقتصادی نیست و حتی در صورت توافق هم اثر وضعی آن تقریبا به حداقل رسیده است.
در همین زمینه محمد طیرانی رئیس اتحادیه صنف آهن آلات و صنایع پروفیل مشهد اظهار کرد: تأثیرات اخبار برجامی بر بازار آهن بیشتر با تثبیت قیمتها مشاهده شد و به طور چشمگیری ریزش قیمت در بازار آهن و ارز نداشتیم.
وی در ادامه افزود: رکودی که در بازار آهن حاکم شده عمدتا ناشی از ضعف تقاضا و افت ساختوسازها است و اگر بهبودی در این بازار رخ دهد احتمال خروج بازار اهن از رکود نیز افزایش مییابد.
علی اسکینی کارشناس بازار سرمایه نیز در زمینه شرایط فعلی بازار آهن اظهار کرد: بازار جهانی فولاد به دلیل ضعف تقاضا در چین و کاهش ساخت و ساز در این کشور و بحران کرونا، اوضاع مناسبی ندارد. همچنین نرخ مواد اولیه نیز روزانه درحال کاهش است به طوری که نرخ بیلت که در چندماه گذشته 600 الی 650 دلار به فروش میرسد درحال حاضر 450 دلار برآورد شده است.
اسکینی در ادامه تصریح کرد: درحال حاضر گندله حدود 2 هزار و 800 تومان تهیه میشود که با احتساب 200 دلار هزینه حمل و نقل و 50 دلار هزینه انرژی، نرخ تولید به 370 دلار میرسد، از طرفی با احتساب حاشیه سود تولیدکنندگان که 25 درصد است میتوان این نتیجه را گرفت که برای فولادسازان چندان بهصرفه نیست و نمیتوان افق روشنی برای آینده بازار جهانی فولاد متصور شد.
این کارشناس بیان کرد: با کاهش جهانی نرخ فولاد، آنچه موجب انگیزه خرید نوردکاران از بورس کالا خواهد شد، میزان قیمتهای منطقه است اگرچه صادرات برمبنای نرخ سنا انجام میشود که بین نیما و دلار قرار دارد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نوسان موقت بازار آهن با توقف برجام
این کارشناس بازار سرمایه درباره اوضاع بازار آهن در داخل نیز تشریح کرد: رکود شدید کشور، نبود تقاضا و افت ساختوسازهای عمرانی، بلاتکیفی برجام به بازار رکودی کشور بیشتر دامن میزند.
وی افزود: سیاستهای دولت به نابسامانی و بلاتکلیفی بسیاری از فعالان بازار آهن منجر شده است که بیانگر افت شدید تقاضا است اما به طور کلی این روزها بازار اوضاع مناسبی ندارد و در انتظار بهبود قیمت دلار، بازارهای جهانی و سیاستهای دولت است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)