بازار سرمازده آهن و فولاد

بازار سرمازده آهن و فولاد
بازار سرمازده آهن و فولاد

آهن پرایس: بر اساس گزارش‌ها قیمت آهن آلات روز گذشته تقریبا به طور یکدست در اغلب مبادی فروش ثابت بود و تغییر قیمت چشمگیری در بازار آهن و فولاد مشاهده نشد. بازار ارز نیز نوسانات جزئی نرخ دلار را شاهد بود و با توقف...

آهن پرایس: بر اساس گزارش‌ها قیمت روز آهن آلات روز گذشته تقریبا به طور یکدست در اغلب مبادی فروش ثابت بود و تغییر قیمت چشمگیری در بازار آهن و فولاد مشاهده نشد.

بازار ارز نیز نوسانات جزئی نرخ دلار را شاهد بود و با توقف در کانال قیمتی 27 هزار تومان در این محدوده قیمتی در نوسان داشت به طوری که هر دلار در بازار آزاد به نرخ 27 هزار و 800 تومان به فروش رسید.

تحلیل روزانه قیمت آهن

با توجه به سکون یکدستی که در بازار آهن حاکم بود نوسان چندانی هم رخ نداد و عمده مبادی فروش محصولات خود را به قیمت روز پیشین عرضه کردند. به عنوان مثال قیمت میلگرد جز در چند شرکت که کاهش مختصری داشت در غالب شرکت‌ها ثابت و بدون تغییر بود.

قیمت روز پروفیل و انواع لوله‌ها نیز تقریبا در کلیه مبادی فروش ثابت بود اما کاهش قیمت جزئی در چند شرکت نیز مشاهده شد. همچنین قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی در همه مبادی روش ثابت اعلام شد و تغییر قیمتی نداشت.

قیمت ورق گالوانیزه، ورق سیاه، ورق رنگی و روغنی نیز مانند سایر محصولات فولادی با ثبات قیمت عرضه شدند. قیمت روز تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی همچنان ثابت بود اما در بخش شاخه‌فروشی در کنار ثبات قیمت برخی شاخه‌ها، به صورت جزئی کاهش قیمت نیز مشاهده شد.

با توجه به اینکه کلیه بازارهای آهن و فولاد در رکود به سر می‌برند، عاملی که بتواند کمی از فشار رکودی موجود بکاهد و تغییری در قیمت‌ها ایجاد کند، دستکم در روز گذشته رخ نداد از همین رو فروشندگان نیز به ناچار محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه کردند.

به گزارش آهن پرایس، خبرها از مذاکرات وین که در شرایط فعلی به مهمترین فاکتور اثرگذار در کلیه بازارهای مالی تبدیل شده و بازارها را در فاز صبر و انتظار فرو برده است، گویای این است که امروز کارشناسان ارشد مذاکره‌کننده ادامه نشست‌های دور هشتم مذکرات در زمینه رفع تحریم‌ها را برگزار می‌کنند.

اگرچه به نظر می‌رسد برگزاری این نشست‌ها و دستیابی به نتایج مشخص بیش از حد انتظار کشدار و طولانی شده است اما به هر حال عملا هیچ توافقی درحال حاضر صورت نگرفته و همچنان باید منتظر نتایج نهایی این مذاکرات باشیم. در نتیجه تأثیری که روند مذاکرات و نتایج نامشخص آن در بازار آهن دارد ثبات حاکم بر قیمت اهن الات است.

مورد بعدی که به نظر می‌رسد ممکن است نقشی تعیین‌کننده در بازار آهن داشته باشد مسأله اجرای سند توافق 25 ساله بین ایران و چین است که احتمال دارد اجرای آن به طور غیرمستقیم به تقویت بازارهای مالی ایران منجر شود و نتایج مثبتی در اقتصاد کشور داشته باشد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازار آهن در تنگنای کاهش قیمت

همچنین براساس آمار موجود از تالار صنعتی، روز گذشته مواد اولیه عرضه شده در بورس کالا تقاضای چندانی نداشت و این محصولات معاملات کم‌رونقی داشتند. نتیجه این امر احتمال افزایش قیمت‌ها است زیرا اگر مواد اولیه تقاضای مصرف نداشته باشد به کاهش تولید محصولات میانی منجر می‌شود که این مسأله ممکن است کمی قیمت‌ها را بالا ببرد.

براساس گزارش‌ها امروز نیز حدود 36 هزار تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه خواهد شد که شامل ورق گالوانیزه، ورق سرد و  ورق گرم و شمش آلیاژی می‌باشد. حجم عرضه ورق گالوانیزه در مقایسه با عرضه پیشین افزایش داشته درحالی که قیمت آن ثابت است.

با این اوصاف در حال حاضر جو غالب در بازار اهن ثبات قیمت آهن آلات است و عملا جریانی که بتواند بازار را از این اوضاع رکودی خارج کند وجود ندارد.

ضرر فولادسازان از صادرات ارزان

مسأله‌ای که این رزوها مورد توجه قرار گرفته فروش محصولات نهایی به قیمتی کمتر از محصولات اولیه آن است. به این صورت که عدم تناسب قیمت شمش با بازارهای جهانی به تولید محصولات نهایی ارزان قیمت منجر می‌شود که این امر به ضرر تولیدکنندگان است.

در همین زمینه بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: با توجه به این شرایط تولیدکنندگان نیز به تطابق قیمت شمش با قیمت جهانی آهن اصرار دارند زیرا در این صورت فولادسازان محصولات خود را براساس قیمت‌های جهانی عرضه می‌کنند و متحمل زیان‌های مالی نمی‌شوند.

وی افزود: صادرات محصولات نهایی همچون میلگرد به قیمتی کمتر از مواد اولیه آن مانند شمش، امری غیرعقلانی است و جز تحمیل هزینه‌های تولید سوخت و سرمایه، عواید دیگری ندارد.

به اعتقاد این فعال صنعتی صادرات میلگرد باید با احتساب ارزش افزوده باشد زیرا فروش محصولات نهایی زیر قیمت شمش تنها زیان مالی به بار خواهد آورد.

تأمین منافع عامل قیمتگذاری دستوری

نامتناسب بودن و ناترازی قیمت محصولات زنجیره فولاد همیشه مورد بحث و مناقشه بسیاری از فعلان این حوزه بوده است زیرا نامشخص بودن اساس قیمتگذاری محصولات به نابسامانی در بازار آهن و فولاد منجر می‌شود.

در همین زمینه مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران اظهار کرد: برای ایجاد تناسب و نظم در بازار باید نحوه قیمتگذاری محصولات مشخص باشد و اینکه بر چه اساس و سیستمی این جریان صورت می‌گیرد و تعیین قیمت محصولات متأثر از چه پارامترهایی است.

وی افزود: عرضه محصولات در بورس کالا به قیمت بالا متقاضیان را به سمت واحدهای عرضه‌کننده با قیمت پایین‌تر هدایت می‌کند. از سویی دیگر از آنجایی که هدایتگران بورس کالا از افرادی با نظرات و منافع مختلف شکل گرفته است، به یقین در تعیین نرخ محصولات منافع خویش را نیز در نظر می‌گیرند. اکبریان در پایان افزود: نتیجه این جریان قیمتگذاری دستوری است که عدم توازن قیمت‌ها در زنجیره فولادی را در پی دارد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی