در گستره بزرگ صنعت و معدن، صنایعمعدنی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند، چراکه تاثیر منحصر به فردی در توسعه اقتصادی، ارزشآفرینی، رشد تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی و همچنین بهبود سایر مولفههای اقتصادی کشور دارند. توجه به این نکته ضروری بهنظر میرسد...
در گستره بزرگ صنعت و معدن، صنایعمعدنی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند، چراکه تاثیر منحصر به فردی در توسعه اقتصادی، ارزشآفرینی، رشد تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی و همچنین بهبود سایر مولفههای اقتصادی کشور دارند. توجه به این نکته ضروری بهنظر میرسد که صنعت فولاد با تکیه بر ذخایر غنی معدنی و منابع عظیم انرژی از مزیتهای متعددی در کشور ما برخوردار است و تاثیر بسزایی بر توسعه اقتصادی کشور دارد.
دولت میتواند با جلوگیری از خامفروشی و پشتیبانی از بهرهبرداری معادن غیرفعال گامی مثبت در مسیر تامین خوراک اولیه صنایع تولیدی بردارد. در ادامه با بکارگیری سیاستهای لازم برای جلوگیری از ورود کالاهای قابل تولید در کشور بهویژه محصولات توسعهای کشور، اختصاص ارز و تخصیص یارانههای کمکی به صنایع برای تأمین مواد اولیه، در راستای پیشبرد تولید و بکارگیری نیروی کار داخلی، از فعالیت صنایع حمایت کند.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان عدمتوازن حاکم بر زنجیره تولید را نخستین چالشی دانست که فعالیت در صنعت فولاد را با دشواری روبهرو میکند. با توجه به برنامههای صنعت فولاد در چشمانداز ۱۴۰۴، باید اذعان کرد که این زنجیره بهشدت نامتوازن است؛ یعنی با تحقق ظرفیتهای فولادی برنامهریزی شده، با کمبود کنسانتره و گندله روبهرو خواهیم شد.
دومین چالش پیشروی این صنعت در دل بازار محصولات آن نهفته است و بهطور کلی، شامل دخالتهای دستوری در روند عرضه و تقاضا در بازار محصولات میشود. این دخالتها از سوی سیاستگذاران دولت به صنعت تحمیل شده است، بنابراین با تغییرات بنیادی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و نگاه واقعبینانه میتوان به تداوم اصلاح روند نادرست گذشته خوشبین بود. الزام شرکتهای تولیدی به رعایت حدود خاص برای عرضه و وضع محدودیت بر مکانیسم بازار همواره موجب ایجاد رانت در بازار میشود و سود فعالیت شرکتهای فولادی را به جیب عده خاصی روانه میکند. در چنین شرایطی، رهاسازی بازار و اجازه دادن به عملکرد عرضه و تقاضا و اعتماد دولت به تولیدکنندگان، بازار را به سمت تعادل میکشاند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)