تأثیر معاملات بورس کالا در بازار آهن

تأثیر معاملات بورس کالا در بازار آهن

استقبال بالا از ورق گرم عرضه شده در بورس، افزایش نرخ دلار به تأثیر اخبار سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اثر روانی این اخبار در بازار و همچنین صعود انتظارات تورمی به بروز هیجان در بازار آهن منجر شد اما در شرایط فعلی بازار آهن پتانسیل افزایش قیمت را ندارد...

آهن پرایس: براساس گزارش‌ها از بازار آهن، روز گذشته همچنان تلاش‌ها برای تداوم روند افزایشی قیمت آهن‌آلات قابل مشاهده بود اما در عین حال برخی از مبادی فروش نیز قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند.

بازار ارز نیز که روند افزایشی داشت در ابتدای روز قیمت دلار در کانال 41 هزار تومانی اعلام شد اما تا پایان روز با کمی اصلاح به کانال 40 هزار تومانی برگشت و در بازار آزاد حدود 40 هزار و 610 تومان به فروش رسید.

تحلیل روز قیمت آهن

اگرچه روند کلی بازار رو به افزایش بود اما بازار میلگرد نوسانات متعددی داشت به این صورت که اکثر مبادی فروش قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند، شماری از کارخانه‌ها افزایش 50 الی 200 تومانی داشتند برخی نیز قیمت‌ها را به طور جزئی اصلاح کردند. در واقع می‌توان گفت بازار میلگرد روند نسبتا آرامی داشت و کف قیمت پیشنهادی بین 18 هزار و 400 الی 18 هزار و 600 تومان اعلام شد.

قیمت روز قوطی پروفیل در اکثر کارخانه‌ها افزایش 100 الی 500 تومانی داشت، قیمت لوله داربستی، گازی، مبلی و ... نیز با افزایش 100 الی 500 تومانی همراه بود که این روند افزایشی پس از تأیید معاملات ورق گرم فولاد مبارکه در بورس کالا تشدید شد.

قیمت روز ناودانی ایرانی و اروپایی و نرخ نبشی در عمده مبادی فروش بدون تغییر قیمت عرضه شد؛ اما قیمت تیرآهن با روند افزایشی بازار همراه بود و هر شاخه تیرآهن حدود 10 الی 150 هزار تومان افزایش قیمت داشت در عین حال چند کارخانه هم قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند.

قیمت انواع ورق سرد و گرم نیز عمدتا با افزایش قیمت همراه بودند به این صورت که ورق سیاه فولاد مبارکه و اکسین حدود 100 الی 900 تومان افزایشی بود و چند کارخانه هم تغییر قیمت نداشتند، قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم حدود 200 تومان افزایش قیمت داشتند.

آنطور که از روند بازار برمی‌آید، درحال حاضر بازار آهن ظرفیت افزایش دوباره قیمت را ندارد و حتی حفظ همین قیمت‌های فعلی به‌نوعی به سود آنها خواهد بود و بهتر است در همین محدوده قیمتی کف نوسان حفظ شود. زیرا از آنجایی که بازار آهن به‌تازگی نوسانات افزایشی را تجربه کرده است، بعید به نظر می‌رسد چندان با این روند همراه شود، به عبارتی می‌توان گفت این افزایش قیمت‌ها کمی عجولانه بود و بازار ظرفیت آن را ندارد.

همانطور که پیش از این هم مشاهده کرده‌ایم می‌توان علت افزایش قیمت آهن در روز گذشته را تا حدودی به معاملات محصولات فولاد مبارکه نسبت داد، زیرا عرضه 99 درصد اعتباری پرواضح است که در شرایط فعلی به التهاب بازار منتهی خواهد شد که البته این امر به نوع عرضه و برخی مشکلات اساسی مربوط به کانال مونوپول عرضه این کالا مربوط می‌شود.

گزارش‌ها از بورس کالا حاکی است از محصولات عرضه‌شده روز گذشته حدود 89 درصد معامله شدند؛ به این صورت که از 113 هزار و 625 تن شمش بلوم حدود 60 هزار و 450 تن به فروش رسید که معادل 53 درصد برآورد شد. گفتنی است نرخ این محصول در مقایسه با آخرین عرضه افزایش 0/1 درصدی داشت که 15 هزار و 881 تومان بود.

همپچنین انواع ورق‌های عرضه شده نیز رقابت بالایی داشتند و به طور کامل به فروش رسیدند. تختال C نیز حدود 22 هزار تن عرضه شده بود که با نرخ پایه 15 هزار و 352 تومانی به طور کامل به فروش رسید.

برخلاف سایر محصولات عرضه شده، شمش بلوم مانند هفته گذشته استقبال چندانی نداشت و این در حالی است که انتظار می‌رفت با وجود تداوم قطعی گاز و کمبود مواد اولیه و چالش‌های مربوط به تأمین آن، استقبال بیشتری از این محصول رقم بخورد.

اما به دلیل کمبود نقدینگی نوردکاران، عرضه شمش با نرخی بالاتر از قیمت صادراتی آن و حتی بالاتر از قیمت محصولات نهایی صادراتی و عرضه نکردن این محصول به صورت اعتباری عواملی بود که مانع از استقبال از این محصول شد به طوری که حدود 44 درصد از شمش بورسی معامله نشد.

نرخ شمش عرضه شده در روز گذشته بین 15 هزار و 575 تومان تا 16 هزار و 500 تومان اعلام شد و عدم استقبال از این محصول به کاهش نرخ آن منجر شد اما کماکان قیمت شمش از قیمت صادراتی آن بالاتر است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: رشد نرخ دلار و وضعیت بازار آهن

شمش بلوم صادراتی فوب خلیج فارس 477 دلار در هر تن به فروش می‌رسد، در شرایطی که بیلت صادراتی منطقه CIS در هر تن حدود 520 دلار قیمت دارد. دلیل این امر و نرخ پایین شمش عمدتا به تحریم و شرایط دشوار در صادرات مربوط است.

در چنین شرایطی که معاملات شمش بلوم کم‌رونق گزارش شد، عرضه ورق گرم استقبال بالایی داشت و حتی در برخی معاملات قیمت آن 36 درصد بالاتر از قیمت پایه اعلام شد. مضاف بر این امر، رشد نرخ دلار و افزایش انتظارات تورمی به تحریک هیجانی قیمت اهن الات در روز گذشته منجر شد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)