تداوم ثبات قیمت آهن آلات

تداوم ثبات قیمت آهن آلات
تداوم ثبات قیمت آهن آلات

آهن پرایس: بر اساس اخبار بازار ارز نرخ دلار با اندکی افزایش در بازار آزاد با قیمت 27 هزار و 700 تومان به فروش رسید، اخبار بازار آهن نیز بیانگر ثبات قیمت آهن آلات در غالب شرکت‌ها بود البته چند شرکت نیز محصولات خود را با کاهش قیمت عرضه کردند. از آنجایی که در آغاز هفته جاری رویداد جدیدی...

آهن پرایس: بر اساس اخبار بازار ارز نرخ دلار با اندکی افزایش در بازار آزاد با قیمت 27 هزار و 700 تومان به فروش رسید، اخبار بازار آهن نیز بیانگر ثبات قیمت آهن آلات در غالب شرکت‌ها بود البته چند شرکت نیز محصولات خود را با کاهش قیمت عرضه کردند.

از آنجایی که در آغاز هفته جاری رویداد جدیدی که بازار را تحت تأثیر قرار دهد مشاهده نشد، از طرفی هم نوسان شدیدی در نرخ دلار اتفاق نیفتاد و همچنین بنابر دلایلی که در گزارش‌های پیشین یاد کردیم، درحال حاضر با رکود تقاضای مصرفی مواجه هستیم، از این رو شرکت‌ها نیز تغییر محسوسی در قیمت‌ها اعمال نکردند. در پی همین امر ثبات گسترده‌ای در بازار آهن حاکم بود که شرایط را برای خریداران تسهیل می‌کرد زیرا تقاضای سرمایه‌ای نیز در بازار ایجاد نشده بود.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بورس کالا عامل رشد قیمت آهن آلات

براساس تجربه و بررسی شرایط فعلی پیش ‌بینی می‌شود ثبات قیمت‌ها در بازار آهن همراه با نوسانات کاهشی و افزایشی جزئی و محدود ادامه داشته باشد زیرا همانطور که ذکر شد در فاکتورهای تأثیرگذار در روند بازار نیز تغییری ایجاد نشده است.

تحلیل اهن پرایس از قیمت روزانه اهن بیانگر ادامه روند تثبیت قیمت میلگرد در اکثر مبادی فروش بود البته چند شرکت نیز با کاهش 100 الی 200 تومانی محصولات خود را عرضه کردند. قیمت نبشی و ناودانی نیز همچون روزهای گذشته تغییری نداشته و با ثبات همراه بود.

قیمت تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی در اکثر شرکت‌ها با ثبات قیمت همراه بود اما در بخش شاخه‌فروشی کاهش 10 الی 20 هزار تومانی در برخی مبادی فروش مشاهده شد. قیمت پروفیل نیز در غالب شرکت‌ها بدون تغییر بود و ثبات نسبی را تجربه کرد.

تسهیل صادرات فولاد

محمدرضا هوشمند فعال صنعتی با اشاره به علل بالا رفتن نرخ مواد اولیه تولید فولاد اظهار کرد: افزایش بهای انرژی و کاهش تولیدات چین، افزایش قیمت جهانی فولاد را به دنبال داشته است. همچنین براساس آمار موجود تقاضای مصرفی فولاد از سال 2020 به دلیل شیوع ویروس کرونا رفته‌رفته کاهش یافته است به طوری که سال گذشته این آمار به 12/7 درصد رسید اما این آمار در سالجاری حدود 12/2 درصد رشد داشته باشد و پیش‌بینی می‌شود در سال آینده نیز 3 الی 4 درصد افزایش داشته باشد.

همانطور که گفتیم افزایش قیمت انرژی و کاهش تولیدات فولادی چین افزایش نرخ فولاد را محتمل‌تر می‌کند و از سویی دیگر نرخ قراضه آهن که به نرخ آهن اسفنجی وابسته است درحال حاضر روندی صعودی و رو به رشد در پیش گرفته است.

هوشمند در ادامه گفت: از طرفی در یکی از بندرهای هند برای ورود کانتینرهای محموله‌ای ایران حد و حدود جدیدی تعیین شده و مانع از ورود کانتینرها به آنجا می‌شود که این امر خریداران هندی را ممکن است با آسیب‌هایی مواجه کند، به همین جهت احتمال افزایش هزینه تمام شده فولاد به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه بسیار بالاست که خود به روند افزایشی قیمت‌ها دامن می‌زند.

وی در ادامه افزود: با توجه به اوضاع اقتصادی آمریکا و کاهش تولید فولاد در چین و همچنین محدودیت‌های اعمال شده در هند افزایش قیمت فولاد امری دور از انتظار نیست. همچنین با توجه به نوسان نرخ سنگ آهن و افزایش نرخ قراضه آهن به موازات آهن اسفنجی، پیش‌بینی می‌شود نرخ فولاد میانی هم رشد داشته باشد.

این فعال صنعتی بیان کرد: با توجه به شرایط ذکر شده ارائه تمهیدات لازم و اصولی و همچنین تدوین برنامه اساسی توسط وزارت صمت، صادرات مواد معدنی را تسهیل می‌کند که همین امر به صدور محصولات فولادی منجر شده و در نتیجه حمایت از تولیدکنندگان فولاد را در پی خواهد داشت، اما همه این شرایط منوط به توازن، ثبات و حمایت از تولید و تولیدکنندگان است که شرایط بهتری را برای صادرات فولاد مهیا می‌کند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)