هفته دوم آبان ماه با نوسانات افزایشی نرخ دلار همراه بود که با نزدیک شدن به پایان هفته به اوج خود رسید اما بازار آهن از روز شنبه کماکان ثابت بود و حتی در برخی مبادی فروش کاهش قیمت هم مشاهده شد. این روند تا پایان هفته تداوم داشت اما با اوج گرفتن قیمت دلار در برخی حوزهها افزایش جزئی برخی مقاطع فولادی مشاهده شد.
آهن پرایس: روز گذشته قیمت روز آهن آلات در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما در اواسط روز با نوسان شدید قیمت دلار در برخی مبادی فروش تمایل به افزایش قیمتها مشاهده شد.
بازار ارز در هفته دوم آبان ماه نوسانات چشمگیری تجربه کرد به طوری که از شنبه تا پایان هفته قیمت دلار حدود 2 هزار تومان افزایش یافت، به طوری که هر دلار در بازار آزاد حدود 34 هزار و 710 تومان مبادله شد.
تحلیل نوسانات بازار آهن
روز گذشته ثبات قیمت میلگرد آجدار جو غالب در این بازار را شکل میداد اما پس از صعود قیمت دلار، در برخی شرکتها افزایش 50 الی 100 تومانی مشاهده شد؛ قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی اما همچنان در کلیه شرکتها ثابت اعلام شد.
نرخ روز تیرآهن در برخی از شرکتها از جمله فایکو و فولاد یزد و برخی سایزهای تیرآهن ذوب آهن افزایش 10 الی 20 هزار تومانی داشت اما برخی سایزهای تیر ذوبی از جمله سایز 12، 24، 27 و 30 حدود 10 الی 100 هزار تومان کاهشی بود، در این میان برخی کارخانهها نیز تغییری در قیمت محصولات خود اعمال نکردند.
انواع ورقها نوسانات متعددی داشتند به این صورت که قیمت ورق گالوانیزه، ورق رنگی و روغنی در برخی مبادی فروش افزایش 50 تومانی داشت و در چند شرکت نیز ثابت اعلام شد، همچنین قیمت روز ورق سیاه و انواع آن در چند کارخانه از جمله فولاد مبارکه و کاویان افزایش 100 الی 600 تومانی داشت؛ در چند کارخانه ثابت بود و برخی ضخامتهای اکسین نیز کاهش 100 الی 400 تومانی داشتند.
انواع لولههای داربستی، مبلی، گازی و... در عمده شرکت ثابت اعلام شد اما در برخی کارخانههای قوطی پروفیل تمایل به افزایش قیمت مشهود بود به طوری که شماری از مبادی فروش ازجمله تهران شرق، صدرا و نیکان پروفیل افزایش 100 الی 300 تومانی داشت اما قیمت قوطی آهن در مابقی مبادی فروش بدون تغییر بود.
افزایش چشمگیر قیمت دلار تحرک نامحسوسی در بازار میلگرد روی کانال 15 هزار تومانی ایجاد کرد که ادامهدار بودن این روند و اثرپذیری کانالهای بالاتر قیمت میلگرد به نوسانات نرخ دلار وابسته است.
اگرچه احتمال دارد رشد قیمت دلار، در کوتاه مدت به تقاضای مصرف منجر نشود اما به طور قطع موجب افزایش هزینههای تولید، رشد هزینه پول و به تبع آن افزایش نرخ تمام شده محصول خواهد شد.
از یک جهت ارسال سیگنالهای منفی در زمینه نشست مذاکرات هستهای به نا امیدی از گشایش اقتصادی حاصل از بهبود روابط بینالمللی در ماههای پیشرو دامن زد. از طرفی دیگر اظهارات رابرت مالی نماینده امور ایران در دولت آمریکا در زمینه کاهش احتمال از سرگیری مذاکرات، این نا امیدی را تشدید کرد.
در چنین شرایطی گزارشها حاکی است که بهتازگی خروج داراییها از بازار سرمایه بسیار چشمگیر شده است، کارشناسان معتقدند این سرمایهها به سایر بازارها از جمله بازار ارز و طلا سرازیر خواهند شد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: آغاز موج پنجم جهش نرخ دلار
گزارشها از بورس کالای روز چهارشنبه حاکی است که به طور کلی حدود 151 هزار و 777 تن مقطع فولادی به تابلوی معاملات راه یافت؛ از میزان حدود 146 هزار و 857 تن به محصول میلگرد اختصاص داشت که 14 هزار و 684 تومان قیمتگذاری شده بود اما نهایتا حدود 32 هزار و 314 تن مورد استقبال قرار گرفت که معادل 8/07 درصد است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)