ثبات دوباره در بازار آهن

ثبات دوباره در بازار آهن
ثبات دوباره در بازار آهن

آهن پرایس: براساس آمار موجود قیمت روز آهن آلات کمی از آن التهاب و رشد هفته گذشته عقبگرد کرده به طوری که روز یکشنبه غالب مبادی فروش قیمت‌ها را ثابت اعلام کردند البته برخی شرکت‌ها نیز از اعلام قیمت خودداری کرده...

آهن پرایس: براساس آمار موجود قیمت روز آهن آلات کمی از آن التهاب و رشد هفته گذشته عقبگرد کرده به طور که روز یکشنبه غالب مبادی فروش قیمت‌ها را ثبات اعلام کردند البته برخی شرکت‌ها نیز از اعلام قیمت خودداری کرده و برخی نیز کاهش قیمت داشتند.

تقریبا می‌توان گفت بازار ارز نیز در حال ثبات بود و تغییر چندانی در قیمت دلار مشاهده نشد. به طوری که در بازار آزاد به قیمت 28 هزار و 160 تومان مبادله شد.

تحلیل روزانه قیمت آهن آلات

با توجه به اینکه تحرکات سمت عرضه‌کننده در بازار آهن نتوانست آنطور که انتظار می‌رفت متقاضی مصرف را به خرید آهن آلات وادار کند، بازگشت به سکون و ثبات قیمت اهن از ابتدای هفته در بازار اهن و فولاد مشهود بود.

به طوری که قیمت میلگرد آجدار در اکثر مبادی فروش بدون تغییر بود و حتی کاهش 100 الی 300 تومانی در برخی شرکت‌ها نیز مشاهده شد، اگرچه افزایش قیمت مختصری نیز در چند شرکت اتفاق افتاد.

قیمت روز پروفیل و انواع لوله صنعتی، مانیسمان، داربستی و ... نیز تقریبا در همه شرکت‌ها ثابت اعلام شد و تنها در یک شرکت شاهد کاهش 100 تومانی این محصول بودیم. همچنین قیمت نبشی و ناودانی ایرانی نیز عمدتا ثابت اعلام شد و برخی محصولات یک شرکت با 100 تومان کاهش قیمت عرضه شد.

قیمت روز تیراهن شاخه‌ای در کنار ثبات قیمت دربرخی مبادی، با 10 الی 20 هزار تومان کاهش اعلام قیمت شد اما قیمت تیرآهن در بخش کیلوفروشی تقریبا در همه مبادی فروش ثابت و بدون تغییر بود.

انواع ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی نیز مانند سایر مقاطع فولادی ثبات قیمت داشت اما قیمت روز ورق سیاه با حدود 100 الی 200 تومان کاهش اعلام قیمت شد.

همانطور که بارها اشاره کردیم افزایش قیمتی که در بازار رخ داد با میزان تقاضا تناسب نداشت از همین رو شاهد بازگشت مجدد اوضاع بازار اهن به دوره سکون و ثبات هستیم. از آنجایی که بورس کالا اصلی‌ترین سیگنال رشد قیمت را در بازار آزاد ارسال می‌کرد به واسطه دریافت مجوز خرید شرکت‌های بازرگانی از بورس بود اما اکنون بورس کالا نیز خود نیازمند عاملی برای خروج از رکود است که افزایش متقاضی مصرف یکی از این عوامل است.

اما آنچه از اوضاع برمی‌آید فعلا تقاضای مصرف نیز در کمترین حالت خود است و با توقف مذاکرات برجام این اوضاع تشدید می‌شود. با این اوصاف نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از اوضاع داشت و برای بررسی شرایط باید اقتصاد کلان را مدنظر قرار داد نه نوسانات جزئی و سطحی که هر از گاهی توسط بازارگردان‌ها رخ می‌دهد.

 مهمترین مسأله‌ای که درحال حاضر توان بهبود اوضاع اقتصادی کشور را دارد مشخص شدن نتایج مذاکرات و لغو تحریم‌ها است که تأثیر بسزایی در همه بازارها خواهد داشت و در اصل گره‌ای از مسائل اقتصادی و سیاسی کشور خواهد گشود.

ضرر نوردسازان از قیمتگذاری بورس کالا 

به گزارش آهن پرایس، نحوه قیمتگذاری در بورس کالا موجب اعتراض برخی نوردکاران شده است از همین جهت مصطفی عبداللهی عضو هیأت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران اظهار کرد: بورس کالا با نحوه قیمتگذاری خود موجب بهم ریختن توازن قیمت‌ها در زنجیره فولاد شده است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: توقف افزایش قیمت آهن آلات

عبداللهی در ادامه بیان کرد: برخی واحدهای تولیدی که مشکلاتی در زمینه تأمین سوخت و نیروی گاز و برق مصرفی و همچنین هزینه حمل و نقل و کمبود مواد اولیه دارند به ناچار محصولات نهایی خود را در بورس و متناسب با قیمت شمش عرضه شده در بورس کالا عرضه کردند این درحالی است که این واحدها شمش موزدنیاز خود را نیز از بورس کالا تأمین می‌کنند و این صرفه مالی ندارد و حتی به زیان آنها نیز منجر می‌شود.

وی افزود: با توجه به این شرایط نوردکاران از عرضه محصولات خود در بورس کالا ناگزیر هستند زیرا در غیر این‌صورت امکان صادرات محصولات خود را از دست می‌دهند و این ضرر مضاعفی بر آنها تحمیل می‌کند.

این فعال صنعتی ابراز کرد: تأکید انجمن نوردکاران بر فعالیت مداوم تولیدکنندگان است اما با توجه به هزینه‌های تولید و حمل و نقل و همچنین نرخ میلگرد عرضه شده در بورس کالا، عملا سودی عاید نوردکاران نمی‌شود و با احتساب هزینه تولید ضرر 15- درصدی نیز تجربه خواهند کرد.

عبداللهی با اشاره به کاهش میزان عرضه شمش در بورس کالای هفته پیش تصریح کرد: کاهش حجم عرضه شمش القایی در بورس کالا با توجه به آزادسازی صادرات آن توسط وزارت صمت، به افزایش قیمت این محصول منجر شد و با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم که قیمت شمش و میلگرد عرضه شده در بروس کالا اختلاف چندانی ندارند، نتیجه این امر به کاهش عرضه، کاهش تولید و درنهایت افزایش قیمت محصول منجر می‌شود که گاه عواقب جبران‌ناپذیری همچون تعطیلی نوردسازان و بیکاری افراد زیادی را در پی دارد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

×

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی