آهن پرایس: قیمت آهن کیلویی روز گذشته در بیشتر زیرمجموعه‌های بازار آهن داخلی روند ثابتی داشت و سایر مبادی فروش نیز با کاهش قیمت همراه بودند.

قیمت دلار نیز کاهش جزئی داشت اما همچنان در کانال 49 هزار تومان معامله می‌شد در پایان روز هم هر دلار بازار آزاد روی 49 هزار و 300 تومان بسته شد.

اوضاع بازار آهن و فولاد

روز گذشته قیمت روز میلگرد در بسیاری از مبادی فروش ثابت اعلام شد اما شماری از کارخانه‌ها بین 100 تا 300 تومان قیمت‌ها را کاهش دادند و کف قیمت ممیلگرد آجدار در محدود 24500 تا 25500 تومان برآورد شد.

قیمت تیرآهن در بخش کیلویی و شاخه‌ای عمدتا با ثبات قیمت همراه بود اما برخی سایزهای تیر ذوبی بین 20 تا 100 هزار تومان کاهش قیمت داشت.

قیمت روز نبشی، انواع ناودانی و قیمت سپری هم در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد و نبشی ناب تبریز در برخی ضخامت‌ها کاهش 100 تا 400 تومانی داشت.

قیمت قوطی پروفیل آهنی نیز در غالب مبادی فروش تغییری نداشت و تنها قیمت پروفیل نیکان در برخی ضخامت‌ها کاهش 400 تومانی داشت. قیمت قوطی 2 میل با تناسب ورق مصرفی در محدوده 34 تا 35500 هزار تومان گزارش می‌شود. قیمت لوله مانیسمان، لوله صنعتی، داربستی و سایر لوله‌ها در کلیه شرکت‌ها ثابت اعلام شد.

قیمت روز ورق روغنی، ورق گالوانیزه در اکثر شرکت‌ها کاهش 400 تا 800 تومانی داشت اما قیمت ورق رنگی شیروانی در عمده مبادی فروش ثابت بود. قیمت روز ورق سیاه نیز در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد و تنها قیمت ورق سیاه مبارکه در برخی ضخامت‌ها کاهش 100 تا 500 تومانی داشت.

همانطور که از روند نوسانات قیمت آهن آلات در غالب حوزه‌ها برمی‌آید بازار همچنان آرام است و میل به اصلاح جزئی در برخی مبادی مشاهده می‌شود.

در تحلیل‌های ابتدای هفته جاری نیز بیان شد با تنشی که در روسیه ایجاد شد سیگنال‌های پراکنده‌ای به بازارهای ایران نیز ارسال شد و شاهد افزایش جزئی در قیمت دلار و قیمت آهن آلات بودیم اما این روند دوام چندانی نداشت و به‌سرعت اوضاع به حالت عادی برگشت.

در واقع می‌توان گفت با توجه سیاست‌های انقباضی جاری و سامانه‌های متعدد نظارتی، تقاضای سرمایه‌ای محدود شده است به همین ترتیب متقاضی نیز برای تأمین نیاز خود به عرضه‌های بورس کالا روی می‌آورد و در نتیجه بازار وارد فاز رکود و ثبات می‌شود؛ به عبارتی درحالی بازار آهن دچار رکود شده است که به طور سنتی فصل تابستان ایام ساخت و ساز است و انتظار می‌رفت معاملات آهن رونق پیدا کند اما عملا تقضای قابل توجهی مشاهده نمی‌شود.

طبق آمار امروز حدود 350 هزار و 885 تن محصول فولادی در بورس کالا عرضه می‌شود که از این میزان حدود 295 هزار و 885 تن به میلگرد اختصاص دارد که قیمت آهن 22 هزار و 494 تومان در نظر گرفته شده است، گفتنی است حجم عرضه میلگرد امروز 53 درصد افزایش دارد ولی قیمت آن حدود 0.2 درصد کاهش یافته است.

شنیده‌ها حاکی است که براساس مصوبه هیأت وزیرانقیمت خوراگ کاز صنایع فولادی در سال جدید حدود 2 برابر افزایش یافته است و نکته جالب ماجرا این است که این مصوبه درحالی روز گذشته علنی شد که زمان تصویب آن 17 اردیبهشت بیان شده است.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازگشت آرامش به بازار آهن

در حالی این افزایش قیمت به صنایع تحمیل شده که کارخانه‌های فولادی در ماه‌های آینده با محدودیت و احتمالا قطعی گاز مواجه خواهند بود، گواه این امر نیز تعطیلی 3 ماهه برخی کارخانه‌ها در سال گذشته است. همین امر اعتراض بسیاری از اهالی بازار را برانگیخته است.