شکست رکورد قیمت آهن

شکست رکورد قیمت آهن

برخی کارشناسان معتقدند احتمال دارد در ماه اسفند با اتصال گاز صنایع فولادی و افزایش تولید روند صعودی قیمتها کمی آرام بگیرد؛ اما آنطور که از شواهد و قراین برمی‌آید این بازار ملتهب سر اصلاح ندارد و در واقع نشانه‌ای که دال بر فروکش کردن شعله افزایش قیمت‌ها باشد، مشاهده نمی‌شود...

آهن پرایس: براساس گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد از ابتدا تا انتهای هفته گذشته زبانه‌های آتش انفجار قیمت آهن آلات همچنان شعله‌ور بود و قیمت محصولات فولادی در عرض یک روز چندین بار اعلام شد طوری که اغلب زیرمجموعه‌های بازار فولاد سقف قیمتی جدیدی لمس کردند و بسیاری از مبادی فروش نیز پس از اعلام قیمت چندباره، فروش خود را بستند.

بازار ارز هم به صورت افسارگسیخته بدون توجه به هر نوع عامل خارجی بی‌وقفه رو به افزایش بود به این صورت که قیمت دلار در ابتدای هفته گذشته بین دو کانال 45 و 46 هزار تومان در نوسان بود اما تا پایان هفته از کانال 47 هزار تومان نیز رد شد و روی 47 هزار و 680 تومان بسته شد.

تحلیل روزانه بازار آهن

روند صعودی قیمت‌ اهن به‌رغم تعطیلی دو روزه، در روز نیمه‌تعطیل پنجشنبه هم ادامه داشت، اما در این میان برخی از مبادی فروش خود را بستند. به این صورت که قیمت میلگرد آجدار بین 500 الی 1000 تومان افزایش داشت و طی ده روز گذشته رشد 19 درصدی را تجربه کرده است. کف نرخ میلگرد در کانال 25 هزار تومانی گزارش شد و سقف نرخ آن هم در نزدیکی کانال 27 هزار تومانی قرار گرفت.

گفتنی است در ابتدای مهرماه نرخ میلگرد آجدار 16 در کانال 16 هزار و 250 تومانی اعلام می‌شد اما در پایان بهمن ماه کف قیمت آن 25 هزار تومان اعلام شد، در واقع می‌توان گفت سرعت رشد نرخ میلگرد بیش از سرعت رشد تورم کشور بود.

قیمت روز قوطی آهن در اکثر شرکت‌ها حدود 300 تومان افزایش داشت، گفتنی است پروفیل ضخامت 2 میلیمتر کارخانه صابری در کانال 37 هزار تومانی گزارش شد؛ همچنین قیمت لوله صنعتی، مبلی، گازی و سایر لوله‌ها با افزایش 300 تومانی در اکثر کارخانه‌ها همراه بودند.

قیمت انواع ورق‌ها نیز با افزایش قیمت همراه بود به طوری که قیمت روز ورق سیاه حدود 300 تومان افزایش قیمت داشت و قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی هم به همین میزان افزایش داشتند. قیمت روز نبشی، ناودانی و سپری در اکثر مبادی فروش اعلام نشد، قیمت روز تیرآهن هم به ویژه در کارخانه ذوب آهن اصفهان اعلام قیمت نشد و برخی بنگاه‌ها بین 10 الی 100 هزار تومان افزایش داشتند.

ماه بهمن از ابتدا تا انتهای آن روزهای بود و همه بازارها کانال‌های قیمتی جدیدی را تجربه کردند. طبق عقیده برخی کارشناسان انتظار می‌رود در ماه اسفند با کاهش محدودیت گاز و افزایش تولید روند بازار کمی آرام بگیرد؛ اما آنطور که از شواهد و قراین برمی‌آید این بازار ملتهب سر اصلاح ندارد و به عبارتی نشانه‌ای که دال بر فروکش کردن شعله افزایش قیمت‌ها باشد، مشاهده نمی‌شود.

همانطور که بارها بیان کردیم عوامل متعددی به تحریک قیمت‍ها در بازار آهن منجر می‌شود اما درحال حاضر گویا عنان بازار در دست دلار است و دلار نیز بدون توجه به سیگنال‌های ارسالی و حرف‌درمانی و وعده وعید راه خود را سپری می‌کند.

در یک ماه اخیر قیمت دلار حدود 11/31 درصد افزیش داشته است که معادل 4 هزار و 820 تومان گزارش شده است. همچنین از ابتدای نیمه دوم سال تا پایان ماه بهمن نیز بازار ارز افزایش 53 درصدی داشته و از کانال 31 هزار و 520 تومان به 48 هزار و 320 تومان رسیده است. گویا افزایش تنش‌های سیاسی در عرصه بین‌المللی و تورم داخلی عوامل اصلی جهش نرخ دلار است.

از طرفی دیگر به نظر می‌رسد با افزایش سختگیری آمریکا در محدودیت دسترسی ایران به دلار از بازار عراق و دبی، عامل دیگری است که از افزایش بیشتر قیمت دلار حمایت می‌کند.

یکی از خبرهایی که هفته گذشته منتشر شد بازگشایی بهره‌برداری از معدن خواف بود که این امر نوید بهبود تأمین مواد اولیه و افزایش تولید به ویژه در کارخانه ذوب آهن اصفهان است. گفتنی است اخیرا ذوب آهن اصفهان با کاهش حجم عرضه محصولات فولادی به افزایش قیمت‌ها منجر شد که به عقیده برخی بهره‌برداری از این معدن ممکن است روی حجم عرضه‌ها و به تبع روی نرخ محصولات تأثیر مثبتی بگذارد، اما با توجه به اینکه نوساناتی که در بازارآهن مشاهده می‌شود، حاصل تورم روزافزون و رشد پایه پولی است، بعید به نظر می‌رسد افزایش حجم عرضه محصولات اثر چشمگیری بر کنترل و تعدیل قیمت‌ها بگذارد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازار آهن در سقف تاریخی قیمت‌ها

افزایش نرخ شمش و محصولات فولادی به ابطال معاملات محصولات بورسی در هفته گذشته منجر شد که هدف آن کنترل و تعدیل قیمت‌ها بود اما با در نظر گرفتن میزان تورم کشور نمی‌توان اصلاح نرخ محصولات فولادی را در کوتاه مدت انتظار داشت.

نکته قابل توجهی که وجود دارد و فعالان این حوزه باید آن را مدنظر قرار دهند، این است که روند اعلام قیمت‌ها و شواهد و قراین خود گویای اوضاع نابسامان و تحلیل‌ناپذیر بازار آهن و فولاد است و نمی‌توان چشم‌انداز روشنی از افق بازار آهن در ماه آتی ترسیم کرد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 2 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (16)

  • سعید
    سعید1401/12/07 - 08:59 پاسخ

    عزیزان تا حالا شنیدی این ضرب المثل رو? این راهی که میروید ب ترکستان هست

  • ناشناس
    ناشناس 1401/12/04 - 16:28 پاسخ

    رییسی و وزیر اقتصاد باید استیضاح بشن... یا اینکه استعفا بدن و از قدرت برن کنار.. چرا هیچکس به فکر نیست واقعا؟؟؟؟؟

  • امیر امیدی
    امیر امیدی1401/12/03 - 07:55 پاسخ

    دولت ک نتونه پیاز کنترل کنه .چ جوری میتونی دلار کنترل کنه

  • غفار
    غفار1401/12/03 - 06:48 پاسخ

    واقن الان ادم باید چه کارکنه من خودم با سه تا بچه باید سرکنم بمیریم وگرنه دیگه مگه خواب خونه ببینم

  • یاس
    یاس 1401/12/02 - 12:30 پاسخ

    کسی اعتراض نمیکنه وایسادن تا آهنهای داخل انبار رو بفروشند سود بکنند بعد باید اعتراض کنند

  • الهایی
    الهایی1401/12/02 - 07:41 پاسخ

    الهم عجل لولیک الفرج

  • محسن رزاز
    محسن رزاز1401/12/02 - 01:27 پاسخ

    بادرود.نمیدونم چرامجلس وزیر اقتصاد را استیضاح نمیکنه.به کجا می‌خواهیم برسیم لااقل ظاهری هم که شده آقایونی که خبراز گوشت واهن ومس والمنیوم و سیمان وپیاز وماست وشیر و ...........خبر دارند وزیر را عوض کنند یا لااقل خود آقای رئیسی را استیضاح کنید.درضمن دلار ویبرو وپوند را یادم رفت.ولی لااقل ارزش پول خودمون اومده پایین..کسی ریال را نمیتونه بدزده ولی بقیه را چرا.چون ریال ارزشی نداره..آقا جان خودرو را یادم رفت ببخشید ..وای.گاز ویژوال رابگو .ولم کن بابا؟؟

  • منتظر‌جهانگیری
    منتظر‌جهانگیری1401/12/01 - 23:52 پاسخ

    به‌خداچندروزروزپیش‌رفتم‌اهن‌بخرم‌اصلا به‌ادم‌جواب‌درستی‌هم‌نمیدن‌ میگن‌نفروشم‌بیشتر‌سودمیکنم‌

  • حسین
    حسین 1401/11/30 - 19:52 پاسخ

    چرا دولت ورود نمی کند می توانند سهمیه در نظر بگیرند تا با قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.

  • سلام
    سلام 1401/11/30 - 19:46 پاسخ

    تازمانی حکومت تو ست دزدهاست روز به روز مردم بدبخت تر می‌شوند آغای رئیسی کجایی بیدار شو

  • مرتضی بیرامی
    مرتضی بیرامی 1401/11/30 - 19:27 پاسخ

    اخه این چه کشوری شب می‌خوابیم صبح قیمت ها دوبرابر شده والله یه خونه برای جوانان رویا شده لعنت بر باعث بانیش

  • R,s
    R,s1401/11/30 - 17:53 پاسخ

    باسلام .باز خوبه که اکثر کارخانه ها و معادن ما دولتی است . به بهانه گرانی دلار آهن آلات نیز گران شده و اضافه بها و سودهای آنچنانی آن صرف پاداش ها و مزایای آنچنانی مدیران می شود . بااین تفسیر خود دولت عامل تمام این گرانی هاست که فقیر روزبه روز فقیر تر و نامید تر و ثروتمند روز به روز ثروتمندتر و مخالف دولت می گردد.

  • مهدی
    مهدی 1401/11/30 - 17:44 پاسخ

    اینکه تولید فولاد در ایران وابسته به هیچ کجا نیست و تابع هیچ گونه تحریمی برای تولید فولاد در ایران نیست و همچنین تولید کننده های فولادی از برق و گاز یارانه ای استفاده میکنند بسیار جای تعجب داره که اینقدر گرونه باز تو دوران روحانی اگه قیمت ها بالاتر از قیمت جهانی میشد یه دستورالعمل برای تنظیم بازار می‌گذاشتند ولی تو دولت سید محرومان ظاهرا دولت با تولید کننده همدست شدن واسه نابود کردن مصرف کننده نهایی

  • عارف
    عارف1401/11/30 - 16:00 پاسخ

    این وسط زندگی ما مردم هست که ویران شده و می‌شود. دولت زورش به کنترل هیچی نمیرسه ولی گندم کشاورز بدبخت را به بهانه اینکه نان مردم هست به نصف قیمت می‌خره از کشاورزی. معنی عدالت علی وار رو هم فهمیدیم. شرم تاریخ هستید

  • امیر
    امیر1401/11/30 - 15:46 پاسخ

    بباید بگید بازار خر تو خری اهن

  • .
    .1401/11/30 - 14:16 پاسخ

    مسولین چی راکنترل کردند که آهن دومیش باشه فقط پدرملت رادراوردین به هرکسی که می‌رسی اززندگی ناامیده وارزوی مرگ داره...خوشاسعادت چنین مسولانی که کاری به این بی مسولیتی انجام میدهند