عقب نشینی از افزایش قیمت‌ ها

عقب نشینی از افزایش قیمت‌ ها

بازار آهن و فولاد همسو با سایر بازارهای مالی دچار نوعی بلاتکلیفی است؛ کاهش نرخ دلار، رکود تقاضا، کمبود نقدینگی و سایه انتخابات، عاملی برای بی‌تحرکی و رکود بازار آهن در بازه زمانی فعلی است. فعالان بازار منتظرند تا ببینند نتایج انتخابات چه خواهد شد و چه سیاست‌هایی در حوزه اقتصاد و صنعت فولاد اعمال خواهد شد...

آهن پرایس: بازار ارز و طلا در یک هفته گذشته شاهد تقابل نفس‌گیر میان بازیگران مختلف بوده است. از یک سو، دلار به شدت در تلاش است تا سطح حمایتی 15 ماهه خود را در کانال قیمتی حفظ کند، حمایتی که متاسفانه در بازار سهام به سادگی از دست رفت.

در سوی دیگر، بازارساز مصمم به شکستن این سطح حمایتی و رسیدن به سطوح پایین‌تر است. این جدال نفس‌گیر در یک هفته گذشته در تابلو معاملات به وضوح قابل مشاهده بوده است.

تحلیلگران معتقدند که هر چه سریعتر بازارساز به اهداف پایین‌تر خود برای دلار دست یابد، بار روانی منفی بر سایر بازارها، حداقل از این منظر، زودتر کنار خواهد رفت. گفتنی است نرخ دلار روز گذشته پس از یک عقب‌نشینی کانال 57 هزار تومانی را حفظ کرد.

عدم وجود نقدینگی، رکود تقاضا و سایه انتخابات

عوامل متعددی در این رکود نقش دارند. کمبود نقدینگی، یکی از اصلی‌ترین مشکلات فعالان بازار است. در شرایطی که بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی با کمبود نقدینگی روبه‌رو هستند، تمایل به خرید و سرمایه‌گذاری در بازار فولاد به شدت کاهش یافته است.

از سوی دیگر، تقاضا برای محصولات فولادی نیز به شدت افت کرده است. رکود در بخش‌های مختلف اقتصادی، از جمله صنعت ساختمان، یکی از دلایل اصلی این امر است. در چنین شرایطی، طبیعی است که خریداران تمایلی به سرمایه‌گذاری در بازاری که رونقی ندارد، نداشته باشند.

اما سایه انتخابات نیز بر بازار سنگینی می‌کند. بسیاری از فعالان اقتصادی منتظرند تا ببینند نتایج انتخابات چه خواهد شد و چه سیاست‌هایی در حوزه اقتصاد و صنعت فولاد اعمال خواهد شد. این بلاتکلیفی، عاملی دیگر برای رکود و بی‌تحرکی بازار است.

سکوت پیش از طوفان؟

بازار فولاد در یک هفته گذشته، به مانند سایر بازارها، در رکود و بلاتکلیفی به سر می‌برد. نه خبری از رونق و تحرک است، نه خریداری وجود دارد. گویی همه منتظرند تا انتخابات تکلیف نهایی را روشن کند و تا آن زمان، بازار در فاز بی وزنی و بلاتکلیفی مطلق به سر می‌برد. از همین رو قیمت آهن آلات نیز در غالب بخش‌ها با ثبات نسبی همراه بود با این حال، برخی نوسانات جزئی قیمت نیز در برخی از محصولات و کارخانه‌ها مشاهده شد.

در بازار تیرآهن ذوب آهن اصفهان، شاهد برخی عقب‌نشینی‌های قیمتی بودیم به این صورت که قیمت آهن اصفهان در برخی از بنگاه‌های تهران 50 تا 100 هزار تومان کاهش یافت. این کاهش قیمت، به نوعی عقب‌نشینی از افزایش قیمتی است که چند روز پیش در این بازار رخ داده بود.

اکثر کارخانه‌ها قیمت میلگرد را ثابت نگه داشتند. برخی کارخانه‌ها نیز کاهش قیمت 100 تا 200 تومانی را اعمال کردند. به عناون نمونه قیمت میلگرد میانه در هر کیلو 25.200 تومان اعلام شد که کاهش 200 تومانی داشت، قیمت میلگرد نیشابور هم با کاهش 100 تومانی حدود 25.400 تومان برآورد شد.

انواع ورق سیاه (ST37 و ST52) در اکثر کارخانه‌ها با ثبات قیمت همراه بود. قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق روغنی و ورق رنگی نیز در اکثر کارخانه‌ها تغییری نداشت. قیمت نبشی و ناودانی نیز مانند غالب مقاطع فولادی در اکثر کارخانه‌ها ثابت بود.

اکثر کارخانه‌ها قیمت پروفیل مبلی، قیمت پروفیل در و پنجره، قیمت پروفیل صنعتی و ... را ثابت نگه داشتند و برخی کارخانه‌ها نیز کاهش قیمت 200 تا 300 تومانی را اعمال کردند؛ همچنین قیمت لوله مانیسمان، لوله داربستی و لوله گازی در اکثر کارخانه‌ها با ثبات قیمت همراه بود.

با این اوصاف می‌توان گفت بازار فولاد در حال حاضر در رکود به سر می‌برد و تقاضا برای محصولات فولادی به شدت کاهش یافته است. این موضوع به دلیل کمبود نقدینگی، رکود در بخش‌های مختلف اقتصادی و همچنین بلاتکلیفی ناشی از انتخابات و عقب نشینی نرخ دلار است.

با وجود ثبات نسبی قیمت در اکثر مقاطع، برخی نوسانات جزئی نیز مشاهده می‌شود. این نوسانات نشان‌دهنده عدم تعادل در بازار و تردید فعالان نسبت به آینده است.

آرامش در بازار آهن اسفنجی

همسو با رکود کلی در بازار آهن، دیروز شاهد آرامش و ثبات نسبی در بازار آهن اسفنجی بودیم. معاملات در این بخش در آرامش انجام شد و هیچ نوسان قیمتی قابل توجهی مشاهده نشد. این موضوع نشان می‌دهد که فعالان بازار آهن اسفنجی نیز منتظرند تا ببینند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

به عبارتی بالاترین حجم عرضه آهن اسفنجی در بورس کالای دیروز گزارش شد به این صورت که حدود 205 هزار تن از این محصول عرضه شده و 84 درصد از آن نیز به فروش رسید.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بلاتکلیفی بلای جان بازار آهن

پیش‌بینی وضعیت بازار فولاد در کوتاه‌مدت دشوار است. به نظر می‌رسد که تا زمان برگزاری انتخابات و مشخص شدن نتایج آن، بازار در همین فاز رکود و بلاتکلیفی باقی خواهد ماند.

اما در بلندمدت، رونق بازار فولاد به عوامل مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی کشور، سیاست‌های دولت در حوزه صنعت و معدن و همچنین تحولات بازارهای جهانی بستگی خواهد داشت.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 3 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی