روز گذشته در برخی حوزهها نوسانات افزایشی گزارش شد اما بسیاری از زیرمجموعههای بازار آهن تغییر قیمت نداشتند، همچنین بسیار از مبادی فروش به کاهش قیمت روز آهن آلات اقدام کردند و شاهد تخفیفات چشمگیری در برخی کارخانهها بودیم اما بازار ارز برخلاف بازار آهن روند افزایشی داشت...
آهن پرایس: روز گذشته اگرچه در برخی حوزهها نوسانات افزایشی گزارش شد اما بسیاری از زیرمجموعههای بازار آهن با ثبات قیمت همراه بودند همچنین بسیار از مبادی فروش به اصلاح قیمت روز آهن آلات اقدام کردند و شاهد تخفیفات چشمگیری در برخی کارخانهها بودیم.
بازار ارز برخلاف بازار آهن روند افزایشی داشت و قیمت دلار تا مرز کانال 42 هزار تومان بالا رفت؛ طوری که هر دلار پایان روز گذشته در بازار آزاد حدود 41 هزار و 950 تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه بازار آهن و فولاد
بازار میلگرد روز گذشته در بسیاری از شرکتها با کاهش قیمت 100 الی 400 تومانی همراه بود و بسیاری از بنگاهها با تخفیفات چشمگیری محصولات خود را عرضه کردند؛ اما در این میان قیمت میلگرد ظفربناب حدود 100 تومان افزایش داشت. کف نرخ پیشنهادی میلگرد آجدار در بازار حدود 19 هزار و 100 الی 19 هزار و 250 تومان برآورد شد.
قیمت ورق سیاه در عمده مبادی فروش ثابت اعلام شد اما ورق آهن فولاد مبارکه در برخی ضخامتها با افزایش 300 تومانی همراه بود؛ کارخانه کاویان هم با کاهش 100 الی 200 تومانی اعلام قیمت کرد. قیمت ورق گالوانیزه هم نسبتا ثابت اعلام شد اما ورقهای روغنی و رنگی در کنار ثبات قیمت، افزایش قیمت هم داشتند.
قیمت روز تیرآهن نیز مانند سایر محصولات فولادی با ثبات قیمت همراه بود اگرچه برخی سایزهای ذوب آهن اصفهان و ظفربناب افزایش 20 الی 100 هزار تومانی داشتند، شماری از کارخانهها هم قیمت محصولات خود را اصلاح کردند. قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نیز عمدتا ثابت اعلام شد اما کاهش 100 الی 400 تومانی هم در چند کارخانه مشهود بود.
قیمت لوله داربستی، مبلی،گازی و سایر لولهها همچنان با افزایش 300 الی 500 تومانی همراه بودند. قیمت روز قوطی پروفیل نیز در عمده مبادی فروش افزایش 300 الی 500 تومانی داشت اما ثبات قیمت هم در برخی بخشها مشاهده شد.
گزاشها از بورس کالا حاکی است که امروز حدود 138 هزار و 637 تن ورق رنگی، تیرآهن، میلگرد، ناودانی و نبشی عرضه میشود. از این میزان حدود 112 هزار و 637 تن به میلگرد اختصاص دارد، نرخ میلگرد بورسی 18 هزار و 142 تومان در نظر گرفته شده که بیانگر افزایش 3/6 درصدی قیمت این محصول در مقایسه با آخرین عرضه؛ اما حجم عرضه این دوره حدود 39 درصد کاهش داشته است.
در معاملات روز گذشته هم حدود 89 هزار و 160 تن شمش بلوم عرضه شد که حدود 75 هزار و 840 تن از آن معامله شد. نرخ میانگین این محصول هم 15 هزار و 868 تومان برآورد شد که بیانگر افزایش 0/6 درصدی نرخ پایه این محصول است. از 72 هزار تن تختال C هم کل محصول به فروش رسید که بیانگر افزایش 6/3 درصدی نرخ این محصول است.
براساس گزارشهای منتشر شده نرخ مواد اولیه جهانی هم در شرف سال نو چینی روند کاهشی پیدا کرد. طبق آمار در دهه اول ماه ژانویه تولید فولاد نهایی با کاهش 3 درصدی همراه بود. این درحالی است که سنگ آهن موجود در انبار حدود 14 درصد افزایش داشته است اما با این حال ظاهرا فولادسازان چینی پیش از آغاز تعطیلات سال نو از ذخیرهسازی مواد اولیه دست کشیدند به همین دلیل با کاهش تقاضا این محصول هم با کاهش قیمت مواجه شد.
تبعات قطعی گاز در زنجیره فولاد
نادر سلیمانی عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تبعات کمبود انرژی و قطعی گاز صنایع فولادی را یادآور شد و اظهار کرد: چالش تأمین انرژی در چندسال اخیر دامن اغلب صنایع کشور را گرفته و هر سال در بازه زمانی مشخصی با کمبود گاز و برق مواجه هستند.
سلیمانی در ادامه افزود: قطعی انرژی تعطیلی کامل برخی از واحدهای تولیدی را در پی داشته است به عنوان مثال مدتی است تولید مجتمع فولاد خراسان متوقف شده و از گندلهسازی تا نورد و فولادسازی در این واحد متوقف شده است.
وی بیان کرد: از آنجایی که درحال حاضر شاهد کاهش قیمتهای جهانی هستیم، از تولید 30 میلیون تنی فولاد، میتوانیم حدود 15 میلیارد دلار درآمد داشته باشیم. اگر میزان مصرف سرانه را حدود 200 کیلوگرم در نظر بگیریم، حدود 16 میلیون تن در داخل مصرف میشود پس با این حال حدود 14 الی 15 میلیون تن نیز صادر میشود.
در همین راستا سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اظهار کرد: بر اساس آمار حدود 5 میلیون متر مکعب از گاز صنایع فولادی قطع شده است، به طوری که برخی از کارخانهها به طور کامل تعطیل و برخی نیز درحالت نیمهتعطیل قرار دارند.
وی در ادامه افزود: سهمیه گاز فولادسازان درحالی به 15 میلیون متر مکعب رسیده است که بنا بود روزانه 40 میلیون متر مکعب برای کارخانهها در نظر گرفته شده بود. گویا به تازگی نیز سهیمه این بخشها به 10 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
امیری یادآور شد: از آنجایی که موجودی انبار محصولات اولیه تکمیل است، در این بخش تولید آسیب کمبود گاز هنوز مشهود نیست. وی افزود: در زمینه شمش کمبود تولید نداریم، حتی در برخی محصولات مانند میلگرد مازاد هم مشاهده میشود؛ اما در زمینه تولید آهن اسفنجی کمبود داریم و ممکن است کاهش تولید بیشتر هم شود.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تقاضای مصرفی روی گردان از بازار آهن
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت درباره عدم عرضه آهن اسفنجی در دو هفته گذشته اظهار کرد: قطعی گاز و کمبود تولید این محصول از اصلیترین دلایل عدم عرضه این محصول در بورس کالا بود. درصورتی که این محصول در بورس عرضه میشود به دلیل حجم کم با تقاضای زیادی مواجه میشد که این امر افزایش قیمت آهن اسفنجی را رقم میزد.
وی در پایان بیان کرد: کمبود گاز و نوسانات بازار ارز و اثرات روانی این عوامل بر نرخ محصولات فولادی اثرگذار است از همین رو همسویی این عوامل به رشد قیمت محصولات منجر خواهد شد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)