با توجه به اینکه بسیاری از خریداران محصولات مورد نیاز خود را پیشخرید کردهاند، احتمالا در ماه آخر زمستان تقاضای چشمگری در بازار مشاهده نشود، درواقع میتوان گفت خریدار دیگر نگرانی و ترس از فزایش قیمتها ندارد و به بازار پشت کرده است...
آهن پرایس: روز گذشته شاهد ثبات قیمت اهنالات در بخشهایی از بازار بودیم و نسبت به ابتدای هفته سیر جهشی قیمتها آرام گرفته بود؛ اما همچنان افزیش چشمگیری در نرخ برخی محصولات مشاهده شد.
بازار ارز هم نوسانات جزئی داشت و قیمت دلار همچنان در مرز 41 هزار تومان شناور بود به این صورت که در ابتدای روز در کانال 40 هزار تومان گزارش شد و در پایان روز در بازار آزاد حدود 41 هزار و 10 تومان مبادله شد.
بررسی نوسانات بازار آهن
شنیدهها از بازار آهن و فولاد حاکی از بازگشت ثبات قیمت در شماری از مبادی فروش میلگرد آجدار است، به طوری که حتی تعدادی از کارخانهها از جمله میلگرد صبا فولاد زاگرس و قیمت میلگرد امیرکبیر به کاهش 100 الی 300 تومانی محصولات خود اقدام کردند اما در این میان شمار زیادی از کارخانهها نیز بین 100 الی 500 تومان افزایش قیمت داشتند.
قیمت ورق سیاه در اغلب بنگاهها با افزایش 200 الی 900 تومانی همراه بود و سایر ورقهای سرد عمدتا تغییر قیمت نداشتند؛ همچنین قیمت روز نبشی و انواع ناودانیها نیز ثابت اعلام شدند.
قیمت روز تیرآهن در بخش شاخهفروشی همچنان رو به افزایش بود و بین 20 الی 300 هزار تومان نوسان داشت، اما شماری از کارخانهها همچنان ثابت اعلام شدند. به تبعیت از روند کلی بازار قیمت لوله گازی، مبلی و ... ثابت بودند. قیمت قوطی پروفیل نیز اگرچه در برخی کارخانهها ثابت و در برخی دیگر کاهشی بود اما عمدتا با افزایش 300 الی 500 تومانی همراه بود.
در زمینه قیمت جهانی فولاد نیز میتوان گفت از ابتدای سال نو میلادی نرخ سنگ آهن وارداتی چین که به مرز 130 دلاری در حرکت بود و سایر محصلات فولادی و شمش منطقه CIS هم با روند افزایشی همراه بودند روز دوشنبه معاملات سنگ آهن سقوط کرد. بر همین مبنا نرخ سنگ آهن 120 دلار در هر تن اعلام شد که نشان از کاهش 4/4 درصدی نرخ آن داشت. قیمت بیلت منطقه CIS هم که در هر تن 553 دلار اعلام شد افزایشی بود و نرخ اسلب این منطقه هم با افزایش 11 درصدی حدود 550 دلار در هر تن مبادله شد.
به نظر میرسد افت نرخ سنگ آهن به دنبال افزایش نگرانیها از شیوع دوباره کرونا اتفاق افتاده است؛ به عبارتی انتشار گزارشها از افزایش مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در بزرگترین مصرفکننده و تولیدکننده فولاد دنیا، کشور چین؛ به تشدید نگرانیهای مربوط به تقاضا منجر شد. همچنین دولت چین اعلام کرده است که نظارت بر بازار مواد خام را افزایش خواهد داد و از طرفی دیگر براساس گزارشها به دلیل شیوع مجددا کرونا قیمت مسکن تازهساز چین نیز کاهشی شد.
در بررسی کلی اوضاع بازار میتوان گفت از پایان هفته گذشته که روند صعودی قیمتها آغاز شد تنها تقاضای واقعی بازار که تقاضاهای پیشخریدی بود، از بازار ناپدید شد. به این صورت که خریدار مصرفی و پروژهای که محصولات مورد نیاز خود را به دلیل نگرانی از افزایش بیشتر قیمتها، پیشخرید میکرد، ظاهرا دست از خرید شسته و خریدی انجام نمیدهد.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: لزوم نگاه کوتاه مدت به بازار آهن
به نظر میرسد با توجه به اینکه بسیاری از خریداران محصول مورد نیاز خود را پیشخرید کردهاند ممکن است در ماه آخر زمستان محصولات فولادی تقاضای چشمگری نداشته باشد. درواقع میتوان گفت خریدار دیگر ترس و اضطرابی از فزایش قیمتها ندارد و به بازار پشت کرده است.
گزارشها از بورس کالا حاکی است که امروز حدود 191 هزار و 160 تن شمش بلوم، ورق رنگی، ورق سرد B، ورق گالوانیزه G، ورق گرم B، تختالC و... عرضه میشود. از این میزان حدود 89 هزار و و 160 تن به شمش بلوم اختصاص دارد که نرخ آن 15 هزار و 768 تومان در نظر گرفته شده است.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)