موازات افزایش قیمت دلار و آهن

موازات افزایش قیمت دلار و آهن
موازات افزایش قیمت دلار و آهن

آهن پرایس: روز گذشته خبرها حاکی از رشد نرخ ارز بود، به طوری که دلار با قیمت 28 هزار و 380 تومان معامله می‌شد و به موازات افزایش قیمت دلار، قیمت روزانه آهن هم افزایش محسوسی را تجربه کرد.همچنین طبق گزارش‌ها روز گذشته تقاضای میلگرد و تیرآهن...

آهن پرایس: روز گذشته خبرها حاکی از رشد نرخ ارز بود، به طوری که دلار با قیمت 28 هزار و 380 تومان معامله می‌شد و به موازات افزایش قیمت دلار، قیمت روزانه آهن هم افزایش محسوسی را تجربه کرد.

همچنین طبق گزارش‌ها روز گذشته تقاضای میلگرد و تیرآهن عرضه شده در بورس کالا آمار افزایشی داشته است.این افزایش تقاضا برای میلگرد 1/3 درصد و برای تیرآهن 0/8درصد بوده است. پیش‌بینی می‌شود در راستای افزایش نرخ دلار، قیمت‌ها در بازار آهن نیز افزایش یابد، همچنین اگر تقاضا افزایش یابد افزایش قیمت‌ها نیز همچنان ادامه خواهد داشت.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نوسان بازار آهن توأم با افزایش دلار

بر همین اساس به نظر می‌رسد قیمت شمش نیز مانند فروآلیاژها افزایش یابد که در این‌صورت به افزایش قیمت‌ها در بورس کالا و بازار آهن منجر خواهد شد.گویا مذاکرات وین هم این روزها به کندی پیش می‌رود و اتفاق قابل ملاحظه‌ای که در کاهش نرخ دلار تأثیر داشته باشد، رخ نداده است.با این همه پیش‌بینی می‌شود برخلاف رکود تقاضای فولاد در ایام پیش از زمستان، میزان تقاضا پس از این مدت روند افزایشی داشته باشد.

با بررسی قیمت روز آهن مشاهده می شود، روز گذشته شاهد رشد قیمت‌ها در اغلب آهن‌آلات بودیم، قیمت میلگرد تنها در 2 شرکت بدون تغییر بود و تقریبا در همه شرکت‌ها با افزایش قیمت اعلام شد.به‌طور نمونه میلگرد کارخانه ابرکوه 200 تومان افزایش قیمت داشت. قیمت نبشی و ناودانی نیز در اکثر مبادی فروش رشد 200 تومانی داشت، همچنین قیمت تیرآهن در بخش کیلویی و شاخه‌ای نیز افزایش یافت.  قیمت پروفیل نیز حدود 300 تومان افزایش داشت.

عرضه محصولات فولادی در بورس کالا

روح‌الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، جایگاه صنعت فولاد را در بخش تولید مهم دانست و اظهار کرد: برای یکسان‌سازی رشد همه محصولات فولادی باید رویکرد یکسانی نیز در این زمینه داشت تا موجب افزایش میل و رغبت تولیدکنندگان برای افزایش تولید شود.

دولت برآن است کل محصولات فولادی در بورس کالا عرضه شود تا از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان حمایت صورت بگیرد. اگر این تصمیم عملی شود قیمت‌ها براساس مکانیزم عرضه و تقاضا تنظیم می‌شود که نتیجه آن شفاف‌سازی در قیمت‌ها است.

در اخبار پیشین اعلام کردیم که چین تولید فولاد خام را کاهش داده است که دلیل آن نیز کاهش انتشار آلاینده‌های کربنی اعلام شد احتمالا این تصمیم تا برگزاری المپیک زمستانی 2021 ادامه خواهد داشت. در نتیجه کاهش تولید فولاد در چین تقاضا نیز کاهش داشته است، با این شرایط نرخ شمش و میلگرد و آهن و... در این کشور رشد اندکی داشته اما به کاهش قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی دامن زده است. به طوری که قیمت هر تن سنگ آهن 62 درصد کاهش داشته است.

اخبار موجود در زمینه مصرف محصولات فولادی در ایران نیز گویای کاهش میزان مصرف محصولات فولادی در نیمه نخست سالجاری است که به‌ظاهر این کاهش مصرف در پی کاهش تولید صورت گرفته است. با وجود این در همین مدت شاهد افزایش میزان صادرات آهن اسفنجی و مقاطع تخت فولادی بوده‌ایم. طبق آمار در نیمه نخست امسال حدود 4 میلیون و 296 هزار تن تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و... تولید شده است، از این میزان تولید 3 میلیون و 197 هزار تن آن به مصرف داخلی رسیده است که گویای کاهش مصرف 24 درصدی این محصولات است.

همچنین مصرف محصولاتی از قبیل ورق گرم، ورق سرد و ورق روکشدار در مدت مذکور 3 میلیون و 462 هزار تن ذکر شده در حالی که میزان مصرف در ایام مشابه سال گذشته 3 میلیون و 981 هزار تن بوده است که نشان‌دهنده کاهش 18 درصدی مصرف این مقاطع است. آمارها گویای افزایش صادرات محصولات فولادی است، به‌طوری که صادرات مقاطع طویل 83 درصد، شمش 39 درصد، انواع ورق‌ها 114 درصد، محصولات فولادی 88 درصد و آهن اسفنجی 190 درصد افزایش داشته است. آهن اسفنجی نیز در مقایسه با سایر محصولات کمترین کاهش مصرف را به خود اختصاص داده که میزان آن 7 درصد است.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی