به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار مسکن، در معاملات فرابورس در روز گذشته شاهد کاهش بهای هر برگ تسهیلات مسکن بوده ایم که این کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن به کاهش قیمت تمام شده وام مسکن منجر می‌شود. هر برگه تسهیلات مسکن صادره در ماه های آذر وبهمن سال گذشته  در این معاملات به قیمت 51 هزار و900 تومان به فروش رسیدند و تعدادی از آن ها که مربوط به بازه زمانی نیمه دوم سال ۹۶ و تعدادی نیز که به نیمه نخست امسال تعلق داشتند اندکی افزایش با قیمت 52 هزار تومان معامله گشتند.  گران‌ترین اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به قیمت ۵۴ هزار و ۱۱۱ تومان به نماد معاملاتی ۹۷۱۱ که به اوراق تسهیلات مسکن صادره در مرداد ۹۷ تعلق داشت.

با توجه به کاهش توان تسهیلات مسکن در تامین مالی متقاضیان خرید مسکن در چند هفته گذشته شاهد خروج دارندگان حقوقی و انبوه سازان از این بازار بوده و آمار معاملات اخیرحاکی از ورود متقاضیان مصرفی و حقیقی به بازار فرابورس می باشد.

  با توجه به میانگین قیمتی بیش از ده میلیون تومان هر متر مربع واحد مسکونی در آمار اعلام شده ی دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بهمن ماه در شهر تهران، برای خرید یک واحد مسکونی ۶۰ متری می باست  چیزی در حدود  ۶۰۰ میلیون تومان هزینه کرد. که این میزان در مقابل مبلغ تسهیلات خرید مسکن زوجین در تهران از که  ۱۴۰ میلیون تومان  می باشد، تنها ۲۳ درصد بهای خرید مسکن و در  وام مسکن فردی که  ۹۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است، تنها ۱۵ درصد هزینه تامین یک واحد مسکونی را پوشش می‌دهد.

برخی از کارشناسان علت جهش قیمتی در بازار مسکن را نوسانات بازار های موازی هم چون  ارز، خودرو و ... دانسته اند و برخی دیگر کاهش قدرت خرید مسکن خانوارها و افزایش مجدد قیمت مسکن در ۱۰ روز پایانی بهمن ماه را عاملی در جهش قیمت مسکن در چند روز گذشته می دانند.

شما می توانید به منظور اطلاع از آخرین پیش بینی وضیعت بازار آهن، تحلیل بازار آهن و خرید آهن آلات به سایت آهن پرایس مراجعه نمایید.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید.