یک نفس تا صعود قیمت آهن

یک نفس تا صعود قیمت آهن

افزایش قیمت دلار، محدودیت‌های تولید ناشی از قطعی گاز و سیاست‌های دولت، از علل عمده نوسانات افزایشی اخیر هستند اما این در حالی است که بازارسازان تلاش می‌کنند تا با اعمال محدودیت‌های مختلف بر عرضه، قیمت‌ها را کنترل کنند، اما به نظر می‌رسد عوامل بنیادی همچنان بر روند صعودی قیمت‌ها تأکید دارند...

آهن پرایس: گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد در روز پنجشنبه یکم اذرماه حاکی از جو کاملا آرام و ساکت و عاری از هرگونه نوسانات قابل ملاحظه در قیمت آهن آلات بود و به عبارتی عمق تقاضا بسیار کم و معاملات کماکان ضعیف بود.

قیمت دلار که طی دو هفته گذشته در کانال 68 هزار تومان در نوسان بود، در نخستین روز ماه در واکنش به صدور قطعنامه علیه ایران روندی افزایشی در پیش گرفت و تا مرز 70 هزار تومان رسید و احتمال دارد در هفته جاری این روند ادامه داشته باشد.

براساس مؤلفه‌های موجود در بازار و طبق تجربه سال‌های گذشته از ماه آذر سیر صعودی قیمت روز آهن آلات نیز شیب تندتری به خود می‌گیرد.

طبق گزارش‌ها از ابتدای سال تاکنون قیمت مقاطع زنجیره فولادی کشور با افزایش 15 درصدی همراه همراه بوده است. درواقع برمبنای برآوردها اوایل خرداد ماه امسال بود که قیمت شمش و قیمت میلگرد آجدار در ابتدای خرداد ماه سالجاری به ترتیب حدود 22 و 25 هزار تومان معامله می‌شد که این کاهش نرخی که ثبت شد زنگ خطری برای تولیدکنندگان مقاطع فولادی کشور بود، از همین رو بازارساز برای جلوگیری از زیان‌ده شدن کارخانجات مجوز افزایش قیمت آهن آلات را صادر کرد.

همانطور که می‌دانید طبق تجربه سال‌های گذشته با ورود به فصل سرد سال قیمت روز اهن تقریبا در کایه واحدهای زنجیره فولاد رو به افزایش می‌رود.

اما امسال بازار آهن از ابتدای پاییز روند افزایشی خود را آغاز کرد و زنجیره تامین از اوایل پاییز سوار موج صعودی شد به طوری که قیمت میلگرد درحال حاضر در محدوده 28.500 تا 29.500 به فروش می‌رسد و قیمت شمش نیز حدود 26.000 هزار تومان اعلام می‌شود.

هفته گذشته با لمس سقف قیمت آهن آلات و افزایش نرخ میلگرد و شمش در مقایسه با نرخ صادراتی آن و نرخ دلار مبادله، بازارساز برای کنترل روند صعودی قیمت‌ها اقدام کرد به این صورت که نخست سهمیه خرید مواد اولیه(شمش و آهن اسفنجی) را محدود کرد پس از این برای خرید آهن اسفنجی و سپس برای خرید شمش توسط تجار از بورس کالا ممنوعیت ایجاد کرد.

اما با وجود محدودیت‌هایی که برای کنترل قیمت‌ها ایجاد شد، پارامترهای متعددی که بر بازار حاکم است آدرس افزایش قیمت‌ها را می‌دهد.

از جمله این فاکتورها می‌توان به شروع زودهنگام قطعی گاز و تشدید محدودیت انرژی کارخانجات فولادی اشاره کرد؛ افزون بر این می‌توان تداوم روند افزایشی نرخ دلار نیمایی را نیز محرکی برای افزایش قیمت امروز آهن آلات برشمرد.

بر همین اساس نمی‌توان انتظار داشت در وضعیت فعلی قیمت‌ها روند اصلاحی داشته باشند اما محدودیت‌هایی که بازارساز اجرا کرد مانند ترمز عمل کرده و سرعت روند افزایشی قیمت‌ها را کند می‌کند.

با این اوصاف باید گفت با تمام محدودیت‌هایی که برای عرضه مقاطع فولادی در کشور وجود دارد، به دلیل کاهش مصرف آهن آلات در کشور و رکود چشمگیر ساخت و ساز، در حال حاضر چالش چندانی در سمت تقاضا ایجاد نکرده است.

طبق گزارش‌ها از بورس کالا، امروز حدود 4 میلیون تن محصول فولادی در بورس عرضه می‌شود که حدود 71 هزار تن به شمش بلوم اختصاص دارد و قیمت هر کیلو از آن 26 هزار و 430 تومان در نظر گرفته شده است همچنین حدود 82 هزار تن نیز آهن اسفنجی عرضه می‌شود که احتمال دارد رقابت روی این محصول افزایش بیابد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نگاهی به نوسانات قیمت آهن آلات در آبان 1403

در نهایت باید گفت اگرچه کاهش تولید در زنجیره فولاد با توجه به محدودیت‌های گازی و برقی در پیش رو است که افزایش قیمت‌ها را رقم می‌زند اما در عین حال بازار مقاطع داخلی درگیر چالش‌های عمیق‌تری همچون چالش در تأمین نقدینگی، رکود ساخت و ساز و معاملات بخش ساختمان و فروش‌های اعتباری است و باید دید روند نوسانات بازار آهن با وجود همه چالش‌ها در ماه پایانی پاییز به کدام سو خواهد رفت.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

عضویت / ورود

ساعت کاری مجموعه به پایان رسیده است لطفا اطلاعات خود را برای دریافت مشاوره اختصاصی وارد نمایید.

درخواست مشاوره تلفنی