
صنعت فولاد یکی از پایههای اصلی توسعه اقتصادی هر کشوری محسوب میشود. ایران با توجه به ذخایر عظیم معدنی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یکی از قطبهای تولید فولاد در جهان دارد. استان کردستان نیز با دارا بودن منابع غنی سنگ آهن، از جمله مناطق مستعد برای توسعه این صنعت است...
تجزیه زنجیره فولاد در کردستان: مانعی برای شکوفایی صنعت فولاد
آهن پرایس: تجزیه واحدهای زنجیره فولاد در کردستان و استقرار بخشهای کلیدی آن در شهرهای مختلف، چالشی بزرگ برای این صنعت در این استان به شمار میرود. این موضوع که تجربهای تلخ مانند ذوب آهن قروه و اسدآباد همدان را نیز در ذهن تداعی میکند، مانعی برای استفاده از ظرفیتهای عظیم این استان در حوزه فولاد شده است.
در حالی که بخش عمده زیرساختهای لازم برای ایجاد یک زنجیره کامل فولاد در شهرستان بیجار، بزرگترین شهرستان استان کردستان، فراهم است، تجزیه این زنجیره و پراکندگی آن در شهرهای مختلف، مانع از بهرهبرداری کامل از این پتانسیل بالقوه شده است.
بیجار با دارا بودن منابع عظیم سنگ آهن در منطقه کرانی، گامی بلند در مسیر تبدیل شدن به قطب فولاد کشور برداشته است. تاکنون بیش از 60 میلیون تن سنگ آهن در این منطقه به ثبت رسیده و مطالعات زمینشناسی و حفاریهای مقدماتی نیز وجود بیش از 100 میلیون تن سنگ آهن را در این منطقه نشان میدهد.
این اکتشافات، بیجار را با بیش از 70 درصد منابع سنگ آهن استان در رتبه چهارم کشور قرار داده است. با توجه به سیاستهای کلان کشور برای رسیدن به تولید سالانه 55 میلیون تن فولاد تا سال 1404، منابع آهن منطقه بیجار میتواند تکیهگاهی قابل اعتماد برای تحقق این هدف باشد.
کانسارهای آهن منطقه بیجار از انواع مختلفی از جمله مگنتیتی، مگنتیتی-مارتیتی-لیمونیتی و مگنتیتی-سولفیدی تشکیل شدهاند. بخش اصلی معادن آهن این منطقه را کانسارهای مگنتیتی تشکیل میدهند که به دلیل خاصیت جذب مغناطیسی بسیار خوب، به راحتی قابلیت ورود به زنجیره فرآوری سنگ آهن را دارند.
کیفیت بالای معادن منطقه بیجار، آنها را به گزینهای ایدهآل برای سرمایهگذاری در این حوزه تبدیل کرده است. با توجه به شرایط حال حاضر اقتصادی، تکنولوژی و قیمتهای جهانی، فرآوری سنگ آهن در این منطقه نیازمند خوراکی با شرایط عیاری و کانیشناسی تعریف شدهای است.
کارشناسان شرکتهای منطقه برای باقی سنگ آهنی که قابلیت ورود به این چرخه را ندارد، چشم امید به کارخانجات احیای مستقیم (آهن اسفنجی) در نزدیکی معادن منطقه با حداقل هزینههای حمل بستهاند.
توجیهپذیری این بررسیها رابطه مستقیمی با تکنولوژی کارخانهها دارد. شرکتهای منطقه پیشنهادات خود را در این باره ارائه کردهاند و امیدوارند با اتکا به ظرفیتهای موجود در استان کردستان، شاهد شکوفایی صنعت فولاد در این منطقه باشیم.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)