بحران انرژی و نابسامانی بازار آهن

بحران انرژی و نابسامانی بازار آهن
بحران انرژی و نابسامانی بازار آهن

آهن پرایس: بازار ارز روز شنبه شاهد افزایش جزئی قیمت دلار بود که با نرخ 27 هزار و 230 تومان معامله ‌شد، همچنین با بررسی قیمت روز آهن شاهد افزایش نسبی قیمت محصولات فولادی در اکثر مبادی فروش بودیم، به طوری که به جز چند شرکت که ثبات قیمت داشتند بقیه شرکت‌ها با افزایش نسبی...

آهن پرایس: بازار ارز روز شنبه شاهد افزایش جزئی قیمت دلار بود که با نرخ 27 هزار و 230 تومان معامله ‌شد، همچنین با بررسی قیمت روز آهن شاهد افزایش نسبی قیمت محصولات فولادی در بازار اهن بودیم، به طوری که به جز چند شرکت که ثبات قیمت داشتند بقیه شرکت‌ها با افزایش نسبی اعلام قیمت کردند.

می‌توان رشد آرام نرخ ارز نیمایی را در افزایش قیمت‌ها دخیل دانست، از طرفی رشد قیمت‌های جهانی ناشی از نگرانی‌های بحران انرژی در این نوسان قیمت‌ها بی‌تأثیر نبود. درپی بررسی اوضاع بازار در یک ماه گذشته شاهد رشد ملایم قیمت ارز نیمایی تا حدود 439 تومان بودیم، همچنین به‌دنبال چالش‌های پیش روی انرژی و توجه به این مسئله قیمت بیلت CIS و بلیت صادراتی ایران نیز افزایش نسبی را تجربه کرد.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: تمایل بازار آهن به ثبات

همانطور که در اخبار روزهای گذشته بررسی کردیم از اصلی‎‌ترین علل نوسان قیمت در بازار آهن اخبار مربوط به تصمیمات سیاسی از جمله مذاکرات برجام است، با اینکه روز گذشته بین کره جنوبی و آمریکا جلسه‌ای با محوریت دارایی‌های بلوکه شده ایران برگزار شد و اینکه طرفین مذاکره درحال بررسی تمهیدات ازسرگیری مذاکرات برجام هستند، اخبار مثبتی است که برخلاف انتظار در اوضاع بازار تأثیر معکوسی داشت و قیمت‌ها رو به افزایش بود.

طبق آمار اهن پرایس از قیمت اهن الات، در روز گذشته شاهد افزایش رشد نسبی قیمت میلگرد در بیشتر شرکت‌ها بودیم به طوری که این افزایش در ساعات اولیه روز بین 30 الی 450 تومان محاسبه شد اما برخی شرکت‌ها قیمت سوم نیز اعلام و درنهایت فروش خود را متوقف کردند، در کنار این قیمت‌ها در برخی شرکت‌ها نیز بدون تغییر بود. به عنوان نمونه میلگرد آجدار 14 کارخانه ذوب اهن اصفهان روز گذشته به قیمت 15 هزار و 650 تومان معامله می‌شد که به نسبت روز پنجشنبه افزایش 300 تومانی داشت.

همچنین قیمت نبشی و ناودانی نیز در برخی شرکت‌ها بدون تغییر بود، برخی به‌طور کلی اعلام قیمت نکردند و در بعضی از شرکت‌ها نیز با افزایش 50 تا 100 تومانی اعلام قیمت شد. قیمت تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی افزایش 100 تومانی داشت اما در قسمت شاخه‌ای فروشی به طور میانگین 10 الی 50 هزار تومان قیمت‌ها کاهش داشت و برخی شرکت‌ها نیز تغییر قیمت نداشتند. مثلا قیمت تیراهن 14 ذوب اهن اصفهان 60 هزار تومان کاهش داشت. قیمت پروفیل‎‌ها نیز کاهش 100 الی 200 تومانی را تجربه کرد اما در بیشتر مبادی فروش شاهد ثبات قیمت‌ محصولات بودیم.

براساس اخبار موجود از تالار صنتعی امروز 52 هزار تن مواد اولیه در بورس کالا عرضه می‌شود که شامل 50 هزار تن گندله سنگ آهن و 2 هزار تن آهن اسفنجی بریکت بود. گندله سنگ آهن ذوب فولاد اردکان با قیمت 3 هزار و 636 تومان عرضه می‌شود که نسبت به نرخ پایه عرضه قبل کاهش 0/7درصدی داشته است. اهن اسفنجی بریکت پارس پولاد نیز با قیمت 8 هزار و 440 تومان عرضه می‌شود که 4/8درصد نسبت به نرخ پیشین کاهش دارد.

کاهش دخالت دولت در تعیین قیمت‌ فولاد

امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو درباره کاهش دخالت دولت در قیمت‌گذاری محصولات صنعتی بیان کرد: دولت باید بین تنظیم بازار و قیمت‌گذاری‌های دستوری تفاوت قائل شود. بررسی مختصر وضاع بازار سایر کشورها مبین این جریان است که سیاست دولت‌ها برمبنای تنظیم و تسهیل قیمت‌ها در صنایع فولاد است و دخالتی در تعیین قیمت‌ها ندارند. در این زمینه دولت چین را می‌توان مثال زد که برای برخی محصولات فولادی عوارض صادراتی تعیین می‌کند یا دولت روسیه که در این زمینه مانند چین عمل می‌کند و به طور کلی همه اینها به منزله تنظیم و تسهیل‌گری در صنعت فولاد است که جزو وظایف دولت‌ها به شمار می‌رود، اما این تنظیم‌گری تنها به حوزه صنعت فولاد محدود نمی‌شود و درباره مصرف‌کنندگان و زنجیره‌های خرد و پایین‌دست هم صدق می‌کند.

بنابراین لازم می‌نماید که برای کاهش دخالت دولت در زنجیره فولاد، تشکل‌ها و انجمن‌ها در زمینه تنظیم صنعت فولاد به صورت جدی ایفای نقش داشته باشند به همین منظور بهتر است که این تشکل‌ها با هم اتحاد داشته باشند تا تصمیمات تخصصی بر دخالت‌های دولت غالب شود.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 4 از 5 - 3 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)