
بار دیگر، تشکلهای صنایع پاییندستی فولاد، مس، روی و پتروشیمی، در اتاق ایران فریاد اعتراض سر دادند. این بار، نوبت فولاد مبارکه بود که به عنوان متهم اصلی در جایگاه انحصارگری و یارانهخواری قرار بگیرد. اتهامات سنگینی علیه این غول فولادی مطرح شده است. از حراج بیتالمال و یارانهخواری در بازارهای اروپایی تا صادرات محصولات به جای عرضه در داخل با قیمتهای پایین، همه و همه در پرونده فولاد مبارکه به چشم میخورد...
روز گذشته در اتاق ایران، بار دیگر تشکلهای صنایع پاییندستی فولاد، مس، روی و پتروشیمی به انحصارگری فولاد مبارکه و صادرات محصولات این مجتمع به جای عرضه در داخل با قیمتهای پایین، اعتراض کردند.
در این نشست، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی با انتقاد از رفتار فولاد مبارکه، این شرکت را به حراج بیتالمال و یارانه دریافتی از برق و گاز در بازارهای اروپایی متهم کرد.
همچنین، رییس سندیکای صنعت برق در اتاق تهران از صدور بیانیه ۲۰ تشکل برای اعتراض به این موضوع خبر داد.
در همین راستا، معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و اطلاعات در پاسخ به این اعتراضات، از کاهش تعرفه ورق فولادی از ۲۰ درصد فعلی به ۱۰ درصد خبر داد. به گفته سرقینی، این تصمیم برای ایجاد تعادل در بازار داخلی ورق آهن اتخاذ شده است.
وی همچنین در پاسخ به انتقادات مبنی بر یارانه دریافتی فولاد مبارکه، گفت که این شرکت رقم بسیار کمتری یارانه میگیرد و برای متعادل شدن دخل و خرج خود باید صادرات کند.
سرقینی در ادامه با اشاره به میزان عرضه ورق فولادی در داخل، گفت که فاصله این رقم با کل مصرف داخلی چندان زیاد نیست و با کمی واردات میتوان بازار را تنظیم کرد.
وی همچنین از واردات ۲.۵ میلیون تن انواع ورق فولادی در سال گذشته خبر داد و پیشبینی کرد که با واردات ۷۰۰ هزار تن دیگر در سال جاری، بازار به تعادل برسد.
کاهش تعرفه ورق فولادی، اقدامی در جهت حمایت از صنایع پاییندستی و تنظیم بازار داخلی این محصول است. با این حال، به نظر میرسد برای حل کامل مشکل انحصارگری فولاد مبارکه، نیاز به اقدامات دیگری نیز هست.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)