تقابل بین عرضه و تقاضا

تقابل بین عرضه و تقاضا
تقابل بین عرضه و تقاضا

بازار آهن طی دو هفته گذشته روزهای پر هیجانی را پشت سر گذاشت بطوری که چندین بار در روز شاهد افزایش و یا کاهش قیمت ها بودیم. در فصل زمستان و روزهای سرد سال که به دلیل بارندگی ها حجم تولید صنعتی در کشور پایین می آید، افزایش بهای قراضه دور از انتظار نیست. اما همین افزایش ... 

بازار آهن طی دو هفته گذشته روزهای پر هیجانی را پشت سر گذاشت بطوری که چندین بار در روز شاهد افزایش و یا کاهش قیمت ها بودیم. در فصل زمستان و روزهای سرد سال که به دلیل بارندگی ها حجم تولید صنعتی در کشور پایین می آید، افزایش بهای قراضه دور از انتظار نیست. اما همین افزایش قیمت قراضه را باید در تقابل بین عرضه و تقاضا جست و جو کنیم که در هفته های اخیر تقاضای محدودی داشته است و موجب شد تا ضعف عرضه به چشم نیاید. در نهایت التهاب قیمتی در بازار آهن بخصوص در قیمت میلگرد آجدار موجب تحریک تقاضا شد و واقعیت بازار را نشان داد.

البته این بدین معنی نیست که قیمت های موجود متعادل است چراکه هنوز هم تقاضای موثر در بازار ضعیف است و در مقابل نیز موجودی انبارها با افزایش همراه بوده است. با توجه به موارد ذکر شده، در صورتی که تغییر جدیدی در بازار اتفاق بیفتد و همچنان میل به افت نرخ جدی تر از قبل باشد، احتما دارد که پتانسیل کاهش قیمت ها بیشتر از قبل خودنمایی کند. رسیدن به سیگنال کاهش قیمت خیلی هم دور از ذهن نیست اما باید روند بازار آهن طی ماه های اخیر را مورد بررسی قرار داد و بعد در رابطه با این موضوع پیش بینی کرد.

برای مثال، در ابتدای هفته شاهد افزایش قیمت آهن به صورت پلکانی بودیم که این امر ناخودآگاه موجب شد تا تقاضای سفته بازانه در بازار بیشتر شود. اما برخلاف انتظارات، تغییر جو روانی در بازار، تغییر رفتار آهن فروشان و همچنین تغییر حجم تقاضا منجر به تغییر فاز قیمت ها به صورت افزایشی شد. این در حالی است که در بازارهای جهانی میل به کاهش قیمت بیشتر به چشم می خورد و با توجه به وضعیت بازار آهن طی روزهای جاری، پتانسیل افزایش بیشتر قیمت از این مسیر قابل انتظار نیست.

برای اطلاع از قیمت روز آهن آلات در کانال تلگرام آهن پرایس عضو شوید. 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (3)

  • 1
    11397/10/26 - 19:18 پاسخ

    همه با هم تحریم و فقط تحریم عزیزان توجه کنید تا بحال اگر تاثیر تحریم ها و به صفر رسیدن صادرات خیلی قابل لمس نبوده، دلیلش میتونه این باشه که در انبارها ذخیره می کردند. نکته قابل توجه این است که انبار ها هم ظرفیت خاصی دارندو بعد تکمیل ظرفیت دیگر جایی برای ذخیره و انبار کردن نخواهد بودو مجبور خواهند شد تا قیمت ها را بیارن پایین تا تولیداتشون رو به مصرف برسانند. در هر حالت تعطیل کردن کارخانه براشون صرفه اقتصادی ندارد. پی همگی با هم تحریم خرید تا رسیدن قیمت ها به قیمت واقعی.

  • عارف
    عارف1397/10/26 - 13:07 پاسخ

    ای خدا کجایی ؟ این چه ممملکتی که بدبختی مردم سود بعضیاست

  • محمدم
    محمدم1397/10/26 - 10:38 پاسخ

    از ماست که بر ماست.تمام این گرفتاریهایمان از جانب دولتمردان عزیز تر از جانمان است.آنها که هیچ وقت سیری پذیر نیستند.اخه تا کی باید برا ساختن یه طبقه خونه انسان شرمنده خانواده بشه. وقتی انتخابها درست نباشه چنین اتفاقاتی دور از ذهن نیست.