روز گذشته در بازار آهن و فولاد شاهد برخی نوسانات پراکند و جزئی در برخی از حوزهها بودیم اما عمده شرکتها قیمت روز آهن آلات را بدون تغییر عرضه کردند.بازار ارز نیز تقریبا روز آرامی داشت و غیر از نوسانات جزئی تغییر قیمت چشمگیری در نرخ دلار نداشتیم.
آهن پرایس: روز گذشته در بازار آهن و فولاد شاهد برخی نوسانات پراکند و جزئی در برخی از حوزهها بودیم اما عمده شرکتها قیمت روز آهن آلات را بدون تغییر عرضه کردند.
بازار ارز نیز تقریبا روز آرامی داشت و غیر از نوسانات جزئی تغییر قیمت چشمگیری در نرخ دلار نداشتیم، به طوری که هر دلار روز گذشته در بازار آزاد به قیمت 31 هزار و 730 تومان به فروش رسید.
بررسی نوسانات بازار اهن
گزارشها از نوسانات بازار آهن حاکی از ثبات قیمت میلگرد آجدار در عمده مبادی فروش است، اما در چند شرکت افزایش 50 الی 100 تومانی و در کارخانههای شاهرود و بافق یزد کاهش 100 تومانی نیز مشاهده شد. متوسط نرخ میلگرد آجدار روز گذشته حدود 15 هزار و 635 تومان برآورد شد که در مقایسه با روز پیشتر ثابت بود.
قیمت روز قوطی آهن و همچنین قیمت انواع لولههای داربستی، گازی و ... نیز عمدتا ثابت اعلام شدند اما در چند کارخانه از جمله نیکان و صابری افزایش 100 الی 500 تومانی مشاهده شد. قیمت پروفیل ضخامت 2 میلیمتر فولاد مبارکه روز گذشته حدود 21 هزار تومان اعلام میشد که ظاهرا ثابت بود.
نرخ روز تیرآهن در بخش کیلوفروشی عمدتا ثابت بود و در بخش شاخهفروشی علاوهبر ثبات قیمت در اکثر شرکتها، برخی شاخههای پرفروش تیرآهن ذوب آهن اصفهان با افزایش 10 الی 50 هزار تومانی همراه بود.
انواع ورقها نیز به همین منوال بودند به طوری که نرخ روز ورق استیل، ورق سیاه و... در عمده شرکتها با کاهش 100 الی 700 تومانی اعلام شد اما قیمت ورق روغنی، گالوانیز و رنگی دراکثر مبادی فروش بدون تغییر در بازار عرضه شدند.
نرخ روز نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی نیز مانند سایر محصولات فولادی در غالب شرکتها بدون تغییر بودند اما کارخانه ناب تبریز با افزایش 100 تومانی محصولات خود را عرضه کرد.
هماطور که از آمار برمیآید جو غالب در بازار آهن داخلی و خارجی ثبات و تداوم رکود است، درحالی که انتظار میرفت در این بازه زمانی که در آستانه فصل سرما نیز هستیم تحرکی در بازار ایجاد شود اما کماکان عمده شرکتها در فاز انتظار هستند و تمایلی به تغییر قیمت محصولات خود ندارند.
آمار موجود از بازارهای صادراتی نیز حاکی است که نرخ اسلب و بیلت صادراتی ایران نیز روز گذشته ثبات داشت، به طوری که بیلت صادراتی ایران 455 دلار در هر تن اعلام قیمت شد و نرخ اسلب صادراتی ایران نیز حدود 430 دلار برآورد شد. بیلت صادراتی منطقه CIS حدود 515 دلار در هر تن به فروش رسید که بیانگر کاهش یک دلاری این محصول است و اسلب صادراتی این منطقه نیز 460 دلار در هر تن برآورد شد که بیانگر ثبات نرخ این محصول است.
همچنین براساس آمار موجود از بورس کالای روز گذشته، از 665 هزار و 760 تن محصولات عرضه شده در بورس تنها 604 هزار و 940 تن به تابلو معاملات راه یافت. حدود 194 هزار و 840 تن شمش معامله شد که حدود 18 هزار و 820 تن کمتر از میزان عرضه اعلام شده بود، همچنین 320 هزار و 100 تن نیز ورق گرم عرضه شده بود که حدود 540 هزار و 100 تن تقاضا داشت و به به طور کامل نیز مورد معامله قرار گرفت.
قیمتگذاری بورس به ضرر خصوصیها
از آنجایی که بورس کالا مرجعی برای کشف قیمت محصولات فولادی از طریق عرضه و تقاضا است، اقدمات این سازمان برای قیمتگذاری و تعیین فرمول برای نرخ محصولات فولادی، موجب دور شدن این سازمان از وظایف اصلی خود است.
در همین زمینه حسامالدین والی کارشناس حوزه فولاد با اشاره به تبعات قیمتگذاری محصولات فولادی توسط این سازمان، اظهار کرد: سازمان ایمیدرو بیش از 70 درصد از سهم بازار محصولات فولادی را در اختیار دارد و سازمان بورس نیز بیشتر از شرکتهای سهامی عام حمایت میکند و اقبال چندانی به شرکتهای خصوصی ندارد که این موارد به تضاد منافع حوزههای خصوصی و دولتی منجر شده است.
این کارشناس در ادامه بیان کرد: بورس کالا با شرایطی که دارد به حوزههای خصوصی آسیب زده و موجب کاهش تولید این بخشها شده است و اگر این روند تداوم داشته باشد به حذف خصوصیهای از میدان رقابت منتهی خواهد شد.
والی عدم قیمتگذاری محصولات فولادی توسط دولت را مطرح کرد و گفت: دولت نباید در تعیین قیمت محصولات دخالتی داشته باشد. همچنین از آنجایی که دولتیها سهم بیشتری از واحدهای بالادست زنجیره فولاد دارند، از همین رو زیرمجموعههای این بخشها هم از سود بیشتری منتفع میشوند.
در ادامه میتوانید این خبر را نیز مطالعه کنید: نوسانات پراکنده در بازار آهن
این کارشناس تصریح کرد: 110 کارخانه القایی خصوصی با چالشهایی همچون قطعی برق و کمبود انرژی و مواد اولیه مواجه هستند که باید اصلاح شود.
والی در پایان افزود: قیمتگذاری محصولات فولادی و تعریف فرمول برای این محصولات چاره کار نیست و بهتر است که قیمت محصولات فولادی نسبت به نرخ شمش تعیین ضریب شود.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)