
بازار سنگ آهن ایران در ماههای اخیر با چالشهایی مانند کاهش قیمت جهانی و رکود تقاضا روبرو بوده است. در همین راستا، بورس کالای ایران با ارائه ابزارهای نوین معاملاتی و همچنین برنامهریزی برای اجرای ماده 37 قانون رفع موانع تولید، در تلاش است تا رونق را به این بازار بازگرداند...
آهن پرایس: حامد سلطانینژاد، مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در چهارمین همایش بینالمللی سنگ آهن ایران، از برنامههای این بورس برای توسعه بازار سنگ آهن و حمایت از فعالان این صنعت با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله معاملات سلف، اوراق سلف موازی، صندوقهای کالایی، گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی و اختیار معاملات، قراردادهای اعتباری و سلف و همچنین قراردادهای نقدی خبر داد. به عبارتی بورس کالای ایران در تلاش است تا با اجرای برنامههای توسعهای خود، رونق را به بازار سنگ آهن ایران بازگرداند.
مزایای اجرای ماده 37 قانون رفع موانع تولید برای بازار سنگ آهن
- تسهیل شرایط فروش عرضه مازاد تالار داخلی در رینگ صادراتی
- افزایش سهم بخش خصوصی
- امکان بکارگیری ابزارهای تأمین مالی برای معادن سنگ آهن
- راه اندازی معاملات کلیه محصولات موجود در زنجیره ارزش صنعت فولاد کشور
- راه اندازی معاملات ابزارهای پوشش ریسک
سابقه معاملات سنگ آهن در بورسهای کالایی دنیا
سنگ آهن در سه بورس شیکاگو، دالیان و سنگاپور به صورت نقدی و مشتقه معامله میشود. حجم معاملات سنگ آهن در این بورسها نشاندهنده رونق بازار قراردادهای مشتقه سنگ آهن در زمان تلاطم قیمتی این محصول در بازارهای جهانی است.
سنگ آهن بعد از میلگرد در رتبه دوم معاملات بورسهای کالایی در قراردادهای مشتقه قرار دارد.
سابقه معاملات سنگ آهن در بورس کالای ایران
اولین عرضه سنگ آهن در بورس کالای ایران در سال 1390 انجام شد. در مجموع 12.2 میلیون تن سنگ آهن به ارزش 712 میلیون دلار در بورس کالای ایران معامله شده است.
حجم معاملات سنگ آهن از 1.5 میلیون تن در سال 1390 به 1.6 میلیون تن در 9 ماهه اول سال 1395 رسیده است.
تامین مالی سنگ آهنی ها از طریق بورس کالا
تاکنون 3 هزار و 976 میلیارد ریال اوراق سلف موازی برای تامین مالی مجتمعهای سنگ آهن در بورس کالای ایران منتشر شده است.
بورس کالای ایران ابزارهای متنوعی مانند صندوقهای کالایی، گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی و اختیار معاملات، قراردادهای سلف موازی استاندارد، قراردادهای اعتباری و سلف و همچنین قراردادهای نقدی را برای تامین مالی و تنظیم بازار کالاهای مختلف ارائه میدهد.
کاهش قیمت سنگ آهن در بازار جهانی
کاهش قیمت سنگ آهن در بازار جهانی به دلیل رکود داد و ستد، افت قیمت آهن آلات و سایر مواد اولیه و کاهش تقاضا است.
با وجود این، بورس کالای ایران با اجرای برنامههای توسعهای خود در تلاش است تا از تاثیر منفی این کاهش قیمت بر بازار سنگ آهن ایران بکاهد.
چهارمین همایش بینالمللی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بحث و گفتگو پیرامون چالشها و فرصتهای پیش روی این صنعت استراتژیک بود. بورس کالای ایران با ارائه ابزارهای نوین معاملاتی و زمینه سازی برای تامین مالی و تنظیم بازار، میتواند نقش مهمی در توسعه و رونق صنعت سنگ آهن ایران ایفا کند.
قیمت سنگ آهن در چین به 76.50 دلار رسید
بازار سنگ آهن چین در حال حاضر با رکود و افت قیمت روبهرو است. این موضوع به دلیل کاهش تقاضا و افت قیمت فولاد در بازارهای فیوچرز میباشد. رکود داد و ستد در بازار مواد اولیه و همچنین کاهش تولید در استان تانگشان چین، از دیگر عواملی هستند که به این نزول قیمت دامن زدهاند.
قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد استرالیا در روز جمعه گذشته با 2 دلار افت به 766 دلار و 50 سنت هر تن سی اف آر رسید.
فعالیت خطوط تولید فولاد چین در یک هفته گذشته 2.07 درصد افت داشته است. این موضوع به دلیل طبیعت کمرونق بازار فولاد در اوایل ژانویه میباشد. قیمت قرارداد سنگ آهن در بورس دالیان چین 2 دلار در هر تن و قیمت قرارداد میلگرد در بورس شانگهای نیز 4 دلار هر تن کاهش یافته است.
با وجود روند نزولی فعلی، برخی کارشناسان معتقدند که ممکن است در نیمه دوم ژانویه تقاضا برای سنگ آهن تا حدی بهبود یابد. دلیل این امر، آمادگی برخی فعالان بازار برای تعطیلات سال نو چینی و افزایش احتمالی خریدها در این ایام میباشد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)