بازار فولاد در هفته‌ای که گذشت

بازار فولاد در هفته‌ای که گذشت

بازار فولاد ایران در هفته گذشته نیز شاهد تداوم روند کاهشی قیمت‌ها بود. این افت قیمت در حالی رخ می‌دهد که این بازار با چالش‌های متعددی از جمله رکود تقاضا، نوسانات نرخ ارز و افت شدید تقاضا در صنعت ساخت و ساز روبرو است. در این میان، ذوب‌آهن به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار، همچنان به مدیریت بازار مقاطع می‌پردازد...

مرکز خدمات فولاد ایران از تداوم روند کاهشی قیمت مقاطع فولادی در هفته گذشته خبر داد. این افت قیمت در حالی رخ می‌دهد که بازار با چالش‌های متعددی از جمله رکود تقاضا، کاهش نوسانات نرخ ارز و افت شدید تقاضا در صنعت ساخت و ساز روبرو است.

در بخش میلگرد، شاهد افت 30 تومانی قیمت در هر کیلو طی یک هفته بودیم. قیمت میلگرد 14 تا 25 در اصفهان از 1680 تومان در روز شنبه به 1650 تومان در روز چهارشنبه رسید. تیرآهن 14 تا 16 نیز 10 تومان ارزان‌تر شد و از 1900 تومان به 1890 تومان در هر کیلو رسید. نبشی و ناودانی نیز طی این مدت 30 تا 50 تومان افت قیمت داشتند.

بازار ورق نیز از این روند نزولی مستثنی نبود. قیمت ورق گرم ضخامت 2 میلی‌متر در انزلی از 2260 تومان به 2210 تومان در هر کیلو رسید. کارشناسان رکود بازار و کاهش قیمت ارز را عامل اصلی این افت قیمت می‌دانند.

در حالی که برخی منتظر کاهش حقوق گمرکی ورق گرم از 20 به 10 درصد هستند، بلاتکلیفی در این زمینه و عدم صدور بخشنامه، تمایل به خرید را کاهش داده است. قیمت ورق گرم سی‌آی‌اس 550 دلار در هر تن است که با احتساب نرخ ارز 4000 تومانی، قیمت تمام شده هر کیلو به 2200 تومان می‌رسد. با اضافه شدن حقوق گمرکی، سود بازرگانی و هزینه‌های ترخیص، این رقم به 2500 تومان افزایش می‌یابد که در مقایسه با قیمت فعلی بازار، جذابیت چندانی ندارد.

علاوه بر این، خبر از عرضه یک محموله 40 هزار تنی ورق گرم غیر استاندارد با قیمتی پایین‌تر از سی‌آی‌اس در بازار شنیده می‌شود. این موضوع می‌تواند به تشدید رقابت و افت بیشتر قیمت‌ها در این بخش منجر شود.

ورق‌های گرم ضخامت 5.5 تا 6 میلی‌متر به دلیل محدودیت عرضه با ثبات نسبی قیمت روبرو بودند اما ورق‌های ضخامت 6 تا 15 میلی‌متر 10 تا 30 تومان ارزان‌تر شدند.

قیمت ورق گالوانیزه و انواع ورق سرد بیشترین افت قیمت را در این هفته تجربه کرد و 50 تومان در هر کیلو ارزان‌تر شد. روند نزولی عرضه این محصول از مردادماه آغاز شده و واردات آن در 4 ماه گذشته 51 هزار تن کاهش یافته است. در مقابل، فروش ورق سرد در بورس تنها 5 هزار تن افزایش یافته است.

کارشناسان معتقدند که رکود فعلی در بازار فولاد تا زمانی که تقاضای مصرفی و سرمایه‌گذاری به طور قابل توجهی افزایش نیابد یا شاهد تحولات مثبتی در نرخ ارز و صنعت ساخت و ساز نباشیم، ادامه خواهد داشت. انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز یکی از عوامل مهمی است که می‌تواند بر روند آتی بازار تاثیر بگذارد.

در این میان، ذوب‌ آهن به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازار، همچنان به مدیریت بازار مقاطع می‌پردازد اما به نظر می‌رسد تا زمانی که تقاضا به وضعیت مطلوب خود بازنگردد، تلاش‌های این شرکت برای ثبات قیمت‌ها بی‌ثمر خواهد بود.

به نظر می‌رسد تا زمانی که تقاضا در بازار فولاد به خصوص در بخش مصرفی و سرمایه‌گذاری رونق نگیرد، شاهد تداوم روند نزولی قیمت‌ها در این بازار خواهیم بود. علاوه بر این، نرخ ارز و تحولات سیاسی و اقتصادی نیز می‌توانند نقش مهمی در تعیین سرنوشت قیمت فولاد در ماه‌های آینده داشته باشند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)

ورود / عضویت