
طی اخبار منتشر شده از اتاق بازرگانی ایران امکان ارائه ضمانتنامه ریالی برای صادرات فولاد در حال بررسی می باشد و برای رفع ابهامات موجود در این قانون مکاتباتی بین دبیرخانه شورای گفتوگو و اداره مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه پولشویی بانک مرکزی نیز صورت گرفته است. محسن عامری، مدیر دبیرخانه...
طی اخبار منتشر شده از اتاق بازرگانی ایران امکان ارائه ضمانتنامه ریالی برای صادرات فولاد در حال بررسی می باشد و برای رفع ابهامات موجود در این قانون مکاتباتی بین دبیرخانه شورای گفتوگو و اداره مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه پولشویی بانک مرکزی نیز صورت گرفته است. محسن عامری، مدیر دبیرخانه شورای گفتوگو در تشریح این مساله به افزایش مزیتهای رقابتی در صادرات انواع محصولات فولادی طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل وجود تحریمها و لزوم تهیه و تنظیم اسناد حمل بهصورت ویژه، صادرات بهصورت مستقیم بین تولیدکنندگان فولاد در ایران و مصرفکنندگان نهایی صورت نمیگیرد. در این بین شرکتهای تولیدکننده محصولات را بهصورت تحویل در بندرهای ایران (FOB) به فروش میرسانند. درحالیکه مصرفکنندگان نهایی کالا را در بندرهای مقصد تحویل میگیرند (CIF) و وجه آن را پس از ورود کشتی به بندر مقصد پرداخت میکنند.
بر اساس اظهارات وی، محدودیتهای ناشی از تحریم باعث شده برخی شرکتهای بازرگانی بهعنوان واسط، وارد عمل شوند تا فرآیند صادرات را با دریافت کالا از تولیدکننده در ایران و حمل و تحویل آن به خریدار در خارج از کشور تکمیل کنند. این شرکتها برای تحویل فولاد از تولید کننده و تعهد به بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور، مجبور به ارائه ضمانتنامه ارزی به تولید کننده فولاد هستند. این در حالی است که عمده تولیدکنندگان فولاد با شناخت، اعتماد و گاهی مالکیتی که بر شرکتهای بازرگانی دارند، الزامی به دریافت ضمانتنامه ارزی از ایشان ندارند و با صدور ضمانتنامه ریالی از سوی خریدار نیز آماده تحویل بار هستند اما بانکهای عامل از صدور ضمانتنامه ریالی برای این نوع معامله امتناع میکنند و آن را خلاف قانون میدانند. مدیر دبیرخانه شورای گفتوگو با تاکید بر این نکته که یکی از راهکارهای افزایش میزان صادرات فولاد از ایران ارائه ضمانتنامه ریالی از سوی شرکت بازرگانی به تولیدکننده است، تصریح کرد: به استناد تبصره ماده ۵۲ دستورالعمل ناظر بر ضمانتنامه بانکی (ریالی) مصوب شورای پول و اعتبار، صدور ضمانتنامه ریالی بهعنوان وثیقه تعهدات و تسهیلات ارزی با هر عنوان ممنوع است. بانکها و موسسات اعتباری با استناد به همین تبصره، ضمانتنامه ریالی برای شرکتهای بازرگانی بابت تضمین بازگشت ارز حاصل از صادرات به شرکتهای تولیدکننده صادر نمیکنند.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)