گرانی‌های ادامه‌دار در بازار آهن

گرانی‌های ادامه‌دار در بازار آهن
گرانی‌های ادامه‌دار در بازار آهن

آهن پرایس: قیمت روز آهن آلات در هفته‌ای که گذشت به صورت پلکانی افزایش یافت و این رشد قیمت بیشتر در میلگرد آجدار، نبشی، ناودانی و قیمت تیراهن مشهود بود، اگرچه برخی محصولات فعلا با این موج افزایشی همراه نشده...

آهن پرایس: قیمت روز آهن آلات در هفته‌ای که گذشت به صورت پلکانی افزایش یافت و این رشد قیمت بیشتر در میلگرد آجدار، نبشی، ناودانی و قیمت تیراهن مشهود بود، اگرچه برخی محصولات فعلا با این موج افزایشی همراه نشده و آهن‌فروشان ثبات قیمت محصولات را پیشه گرفته‌اند.

بازار ارز نیز تقریبا آرام بود و قیمت دلار با حفظ کانال 26 هزار تومانی نوسانات ناچیزی را در این کانال تجربه کرد به طوری که پایان هفته گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد به قیمت 26 هزار و 230 تومان معامله شد و روز جمعه کمی از این نرخ پایین‌تر رفت و کاهش یافت.

تحلیل روزانه قیمت آهن

روز پنجشنبه که بازار در حالت نیمه‌تعطیل قرار داشت همچنان شاهد افزایش نرخ اهن‌الات بودیم و به نظر می‌رسد موج افزایشی که از هفته گذشته به صورت تدریجی آغاز شده همچنان ادامه‌دار باشد.

با اینکه برخی از محصولات دیرتر به این گرانی‌ها واکنش نشان داده و افزایش چندانی نداشتند، قیمت میلگرد آجدار در گرانی و بالارفتن قیمت، در صدر سایر محصولات قرار گرفت به طوری که جز یک شرکت که ثبات قیمت داشت مابقی مبادی فروش به طور میانگین افزایش 500 تومانی را تجربه کردند.

نرخ تیراهن نیز از این جریان مستثنا نبود به طوری که در بخش کیلویی شاهد افزایش 200 الی 250 تومانی این محصول بودیم. قیمت روز نبشی و نادوانی ایرانی نیز به طو چشمگیری افزایش قیمت داشت اما برخی شرکت‌ها از اعلام قیمت امتناع کردند.

اما در گیرودار افزایش قیمت اهن، قیمت پروفیل و انواع لوله گازی، داربستی، صنعتی و... ثابت بوده و بدون تغییر اعلام قیمت کردند.

طبق تجربه در ماه پایانی سال عموما تحرکات بیشتری در بازار آهن و فولاد مشاهده می‌شود اما امسال اوضاع کمی متفاوت بود و رکود سنگینی که در بازار حاکم است به‌کندی به حرکت واداشته شد و این تحرکات هم بیشتر در بخش عرضه مشهود است و در سمت تقاضا رونق چندانی مشاهده نمی‌شود.

با اینکه بازار پتانسیل افزایش قیمت‌ها را داشت اما در چند روز اخیر به تأثیر از برخی عوامل خارجی و داخلی به طور جدی روندی رو به بالا دارد و روزانه افزایش قیمت‌ها مشهود است.

بورس کالا که همواره یکی از عوامل مؤثر در تعیین نرخ اهن به شمار می‌رود روز چهارشنبه استقبال چندانی از محصولات عرضه‌شده صورت نگرفت اما گویا بازار آزاد راه خود را درپیش گرفته و میل به افزایش دارد.

همچنین اگرچه درحال حاضر جنگ روسیه و اوکراین که موجب افزایش نرخ محصولات اولیه و میلگرد در بازارهای جهانی شده، در افزایش قیمت محصولات فولادی در بازارهای داخلی نیز بی‌تأثیر نیست و گویا این روزها نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت محصولات فولادی ایفا می‌کند.

بنابراین در هفته جاری هم در بازارهای داخلی ایران و هم در بازارهای صادراتی، افزایش محسوس قیمت محصولات فلزی اعم از مواد اولیه و محصولات نهایی مشهود خواهد بود، همچنین با احتمال لغو تحریم‌های بخش فولاد و نزدیک شدن نرخ محصولات صادراتی ایران به قیمت محصولات منطقه CIS، اتفاقات مثبتی در بازار اهن و فولاد ایران رخ خواهد داد.

با وجود این ممکن است بازارساز در یکی‌دو هفته باقی مانده حجم تقاضا را کنترل و مدیریت کند اگرچه تصمیمات کلان اقتصادی که توسط سازمان بورس، وزارت صمت و... اتخاذ می‌شود، ممکن است اوضاع را دگرگون کند.

به گزارش آهن پرایس، تا ساعتی دیگر حدود 1/5 میلیون تن محصولات فولادی در بورس کالا عرضه می‌شود که شامل تیرآهن، ناودانی، میلگرد ساده و کلاف و ... می‌شود.

قیمت پایه تیرآهن در این عرضه حدود 14 هزار و 100 تومان تعیین شده است که در مقایسه با عرضه پیشین کاهش 1/6 درصدی داشته است و حجم آن نیز در این دوره از عرضه حدود 25/9درصد کاهش یافته است.

کمبود ماشین‌آلات معدنی

مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن کشور با اشاره به مشکلاتی که در اثر ممنوعیت واردات ماشین‌آلات معدنی در این حوزه ایجاد شده است، اظهار کرد: کمبود این ماشین‌آلات و ممانعت از واردات آنها، مانع بزرگی در تولید و اشتغال کشور به شمار می‌رود.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: بازارفولاد متاثر از برجام و جنگ روسیه

وی با تأکید بر اینکه ماشین‌آلات معدنی، مانند ماشین‌های لوکس نیست که از واردات آنها جلوگیری شود، در ادامه افزود: این نوع سیاست‌ها بی‌شک به زیان اقتصاد کشور خواهد بود.

اکبریان بیان کرد: میزان واردات ماشین‌آلاتی که صورت می‌گیرد تنها جوابگوی 5 الی 10 درصد از معادن و کارخانجات است و این در حالی است که خود مسئولان نیز اذعان دارند با این تعداد نمی‌توان تولیدات گسترده‌ای داشت.

این فعال صنعتی در پایان بیان کرد: با کمی بررسی سطحی می‌توان به این نتیجه رسید که درحال حاضر به حدود 25 هزار ماشین‌آلات معدنی نو و جدید نیاز است تا تعداد تجیزات بخش معدن به حد معمول برسد.
 

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)