
بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، خوشبختانه ایران در سال گذشته با رشدی ۱۵درصدی که با تولید ۲۵میلیون تن فولاد جایگاه دهم این صنعت را در دنیا از آن خود کرده است و با وجود مشکلات و تشدید تحریم ها در سال جاری...
بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار فولاد، خوشبختانه ایران در سال گذشته با رشدی ۱۵درصدی که با تولید ۲۵میلیون تن فولاد جایگاه دهم این صنعت را در دنیا از آن خود کرده است و با وجود مشکلات و تشدید تحریم ها در سال جاری هم این روند رو به رشد ادامه خواهد داشت و می توانیم به تولید ۵/ ۲۶ میلیون تن فولاد دست یابیم.
هدف تولید فولاد در سال ۱۴۰۴ روی ۵۵ میلیون تن برنامه ریزی شده است که در صورت حمایت دولت و تمرکز روی صادرات غیر نفتی بهخصوص صنعت فولاد به طوریکه این صنعت اولویت اول قرار گیرد قطعا نه تنها این چشم انداز محقق خواهد شد، بلکه تا ۵۷ میلیون تن نیز توانایی افزایش وجود دارد.
استفاده از تکنولوژی های جدید و بهکار گیری استعداد و نخبگان ایرانی که در صورت انجام و پشتیبانی نه تنها می توانیم در کل زنجیره فولاد حرف هایی برای گفتن داشته باشد، بلکه قدمی بزرگ برای انتقال تکنولوژی خود و ساخت کارخانه های تولید فولاد در دنیا است.
از این رو برای رسیدن به اهداف، تهدید هایی در زمینه تامین مواد اولیه وجود دارد که سر منشأ آن سنگ آهن بود که تولید کنسانتره را کاهش داد. در پی آن کمبود گندله و در نتیجه کمبود قابل ملاحظه آهن اسفنجی که متاسفانه همین کمبود باعث شد برنامهریزی که برای سال جاری بابت تولید ۲۸ میلیون تن فولاد در نظر گرفته شود کاملا محقق نشود و در نهایت به ۵/ ۲۶ میلیون تن خواهیم رسید.
علت اصلی این امر رکود بازار فولاد جهان در سال های اخیر بوده که شاهد تعطیلی بسیاری از کارخانه های فولادی در جهان بودیم و این امر باعث شد فعالیت در زمینه اکتشاف کمرنگ باشد. در دو سال اخیر با راه افتادن و فعالیت مجدد بازار فولاد جهان با توجه به افزایش مصرف سنگ آهن و این که سرمایه گذاری در زمینه مطالعه و اکتشاف و معدن زمان خود را می طلبد به نظر می رسد در سالهای آتی مشکلات زیادی در زمینه تامین مواد اولیه خواهیم داشت.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)