افت جهانی تقاضای فولاد

افت جهانی تقاضای فولاد

شیوع مجددا کرونا و قرنطینه چین به کاهش تقاضای جهانی فولاد منتهی شد که پالس کاهش مجدد نرخ محصولات صادراتی و داخلی را به بازار ایران ارسال می‌کند. بر همین اساس درحال حاضر با توجه به نبود محرک خاصی در بازار داخلی، به نظر می‌رسد اوضاع بازار آهن و فولاد در روزهای آتی نیز روند فعلی را در پیش بگیرند.

آهن پرایس: بازار آهن و فولاد در روز گذشته نیز نسبتا آرام بود و عمده مبادی فروش با ثبات قیمت محصولات خود را عرضه کردند، اگرچه قیمت روز میلگرد همچنان نوسان داشت و شاهد کاهش نسبی نرخ این محصول در برخی کارخانه‌ها بودیم.

بازار ارز نیز با توجه به نوسان جزئی که داشت می‌توان گفت تقریبا ثابت بود و قیمت دلار با اندکی کاهش در بازار آزاد 31 هزار و 680 تومان به فروش رسید.

بررسی روزانه قیمت آهن آلات

قیمت‌های اعلامی در بازار آهن غالبا با ثبات همراه بود اما نوسانات بازار میلگرد روند مشخصی نداشت، به طوری که برخی مبادی فروش قیمت‌ها را تغییر ندادند، برخی با کاهش 100 الی 300 تومانی همراه بودند و تعدادی از شرکت‌ها نیز قیمت‌ها را افزایش دادند.

کف قیمت میلگرد در بازار روز گذشته در کارخانه‌های سیرجان و نورد کرمان حدود 16 هزار و 600 الی 16 هزار و 800 تومان برآورد شد و سقف قیمت پیشنهادی این مقطع در شرکت‌هایی مانند کاوه تیکه داش و کارخانه میلگرد شاهرود حدود 17 هزار و 700 تومان اعلام شد.

قیمت روز قوطی پروفیل و انواع لوله‌های داربستی، مانیسمان و ... در عمده شرکت‌ها ثبات داشت. کف نرخ پروفیل ضخامت 2 حدود 22 هزار تومان و سقف نرخ آن نیز حدود 24 هزار تومان برآورد شد.

نرخ ناودانی ایرانی و نبشی نیز مانند اکثر محصولات فولادی در بسیاری از شرکت‌ها ثابت اعلام شد، همچنین قیمت تیراهن در بخش کیلوفروشی بدون تغییر بود و غیر از نوسانات جزئی در شاخه‌های پرفروش مابقی شرکت‌ها ثبات قیمت داشتند. قیمت ورق سیاه و ورق استیل نیز همچنان ثابت اعلام شد و قیمت ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی و قیمت ورق استیل هم در غالب شرکت‌ها ثابت بود.

همانطور که از گزارش‌ها برمی‌آید قیمت‌ها نوسان چندانی نداشتند و فعلا بازار روندی ثابت دارد. در بررسی معاملات روز گذشته بورس کالا نیز باید گفت از 243 هزار و 800 تن محصول عرضه شده، 200 هزار و 850 تن از آن مورد معامله قرار گرفت که چیزی حدود 70 درصد است. در این میان از 89 هزار و 300 تن شمش بلوم، 294 هزار و 580 تن مورد معامله قرار گرفت و نرخ آن نیز حدود 12 هزار و 612 تومان برآورد شد.

امروز نیز حدود 107 هزار تن محصول فولادی در بورس عرضه می‌شود که شامل محصولاتی همچون میلگرد، ناودانی و نبشی، تیرآهن، ورق قلع‌اندود و ورق سرد است. همچنین از این میزان حدود 62 هزار و 814 تن به میلگرد اختصاص دارد و نرخ پایه در نظر گرفته شده برای این محصول نیز 15 هزار و 81 تومان است.

کاهش 10 درصدی نرخ آهن

رضا نادری نایب رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اهواز روند بازار آهن در روزهای اخیر را کاهشی دانسته و رقم آن را 10 درصد اعلام کرده است. به گفته وی: کاهش نرخ فولاد روسیه و زیرفروشی این کشور، نرخ جهانی فولاد را نزولی کرده که سیگنال‌های آن به بازار داخل نیز ارسال شده است.

نادری همچنین افزود: یکی دیگر از تبعات دامپینگ فولاد روسیه کاهش میزان صادرات ایران است که برخی رقم آن را صفر اعلام کرده‌اند. وی  در ادامه بیان کرد: شنیده‌ها حاکی از این است که حدود 50 تن فولاد روسی توسط تجار ایرانی وارد شده که نرخ محصولات داخلی را تحت تأثیر قرار داده است اما در جریان صحت این ماجرا نیستم.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اهواز تصریح کرد: یکی از علل افت قیمت در بازار داخل ضعف تقاضا است که برخی از تولیدکنندگان با روش‌هایی همچون القای کمبود محصول و بهانه قطعی برق در صدد افزایش نرخ محصولات فولادی بودند که راه به جایی نبرد.

نادری در پایان گفت: در حال حاضر هرکیلوگرم آهن در بازار داخل به طور میانگین حدود 18 هزار تومان است که احتمال دارد در روزهای آتی نیز کاهش بیابد.

کاهش جهانی نرخ فولاد

در روزهای اخیر با شیوع مجدد کرونا چین برای بار سوم قرنطینه سراسری را اجرا کرد که به کاهش تقاضای فولاد روسی منجر شد.

در همین زمینه کیوان جعفری تهرانی کارشناس بازار فلزات پایه اظهار کرد: قرنطینه مجدد چین به افت نرخ فلزات در بورس شانگهای منتهی شد، به طوری که میلگرد کاهش 5 دلاری و سنگ آهن نیز حدود 3/6 درصد کاهش داشت. بر همین اساس اسلب ایران که هفته گذشته حدود 525 تومان اعلام شد، احتمالا در روزهای آتی مجددا کاهش خواهد یافت.

در ادامه می‌توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: آرامش بازار آهن در پایان تیرماه

این کارشناس همچنین افزود: بیلت صادراتی ایران که نرخ آن حدود 490 الی 510 دلار بود برخلاف آنچه انتظار می‌رفت، روندی کاهشی در پیش گرفت.

احتمال بازگشت ارز 4200 تومانی

لایحه دوفوریتی که قرار بود روز گذشته در مجلس مطرح شود حکایت از بازگشت ارز 4200 تومانی دارد.

شنیده‌ها حاکی از این است که احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هدف از ارائه چنین طرحی را جلوگیری از افزایش قیمت‌ها عنوان کرد و گفت: محاسبه نرخ کمرگ براساس ارز 4200 تومانی تأثیر زیادی بر کاهش نرخ تمام شده تولید دارد، بر همین اساس دولت در صدد است برای جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت‌ها نرخ محاسبات کمرگ را به سال گذشته برگرداند.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 5 از 5 - 1 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (1)

  • علی
    علی1401/04/22 - 15:53 پاسخ

    قیمت ورق سیاه مستقیما روی قیمت پروفیل تاثیر میذاره ولی بعضی وقتها برعکس میشه کار بازار آهن