آهن پرایس: امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو، در همایشی مرتبط با تعامل فی مابین سنگ آهن و فولاد در تالار بورس بیان داشت: راه تعیین قیمت سنگ آهن فقط عرضه در بورس کالاست. پیشنهاد ایشان چنین بود که پس از کشف قیمتی در بورس کالا که در واقع بر مبنای عرضه و...
آهن پرایس: امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو، در همایشی مرتبط با تعامل فی مابین سنگ آهن و فولاد در تالار بورس بیان داشت: راه تعیین قیمت سنگ آهن فقط عرضه در بورس کالاست. پیشنهاد ایشان چنین بود که پس از کشف قیمتی در بورس کالا که در واقع بر مبنای عرضه و تقاضای بازار انجام می شود؛ بایستی فولادسازان و سنگ آهنی ها قرار دادهای بلند مدت منعقد کنندتا بدین وسیله تعادلی مطلوب در بازار و روند تولید فراهم گردد.
ایشان یادآور شد: توافق فی مابین فولادسازان و واحدهای سنگ آهنی، در سال 97 به خوبی انجام شد و مفاد آن بدین صورت بود: فرمول قیمتی کنسانتره 16 درصد شمش خوزستان، گندله 23.5 درصد شمش خوزستان و آهن اسفنجی 50 درصد شمش خوزستان توافق شد.
اما متاسفانه در سال های 98 و 99 شاید مذاکرات آنچنان که باید شکل نگرفت و در نهایت امر دیوان عدالت اداری نامه وزارت صمت را در زمینه ی تثبیت قیمتی ابطال نمود. آنچه که پر اهمیت است برنامه ی چین در جهت واردات قراضه بصورت گسترده است. این امر می تواند قیمت سنگ آهن در دنیا را کاهش دهد.
امیرصباغ افزود: وقتی صحبت از بازار جهانی است دیگر توزیع سود یکسان در زنجیره، معنا و مفهومی ندارد. در دنیا بیشترین سود به معدن کاران تعلق دارد این چنین است که وقتی در قالب جهانی صحبت می کنیم نباید در انتظار توزیع یکسان در زنجیره باشیم.
در ادامه ایشان بیان داشت: طی تحولات صورت گرفته در سالهای اخیر که ناشی از بحران کرونا بوده است؛ تولید سنگ آهن، زغال سنگ و قراضه در دنیا کاهش یافت. در واقع بازار جهانی از نظر عرضه با محدودیت مواجه شد، از این رو دولت ها ناچار شدند جهت خروج از رکود؛ به بازار، نقدینگی تزریق کنند.
در ادامه می توانید این خبر را نیز مطالعه کنید: سایه سنگین رکود بر بازار فولاد
کشور چین بلافاصله پس از خروج از بحران کرونا، پیشرو اقتصادی جهان شد چرا که در صادرات رشد چشم گیری داشته است. این کشور در ساخت راه آهن، جاده و زیرساخت های فرودگاهی رشد قابل توجهی داشت. به جرات می توان بیان داشت: در حوزه زیر ساخت و مسکن سازی رشد چین منحصر به فرد بوده است چرا که در این زمان قیمت فولاد و سنگ آهن در رکودی ترین حالت خود بوده است. با بررسی های اخیر، صادرات و واردات چین رشد چشمگیر و قابل توجهی را در معرض نمایش گذاشت. پیش بینی می شود پس از واکسیناسیون همگانی در دنیا؛ تقاضای جهانی فولاد روند افزایشی را پیش گیرد.
ایشان تصریح داشت: تورم در دنیا در حال افزایش است که در نتیجه این امر اثر نامطلوب آن در کامودیتی ها را شاهد خواهیم بود. مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو اظهار داشت: زمانی که تقاضای فولاد افزایش یابد قطعا قیمت ها نیز افزایش خواهد داشت. البته شایان ذکر است که قیمت قراضه نیز افزایش داشته است و بخشی از این افزایش ناشی از افزایش قیمت حمل و نقل جهانی است. شاید بتوان با قطعیت اعلام کرد که تولید فولاد از 2 میلیارد تن در دنیا عبور خواهد کرد و به همین میزان استفاده از سنگ آهن و قراضه نیز افزایش خواهد یافت. شایان ذکر است بعد از بحران کرونا موجودی انبارهای چین از سنگ آهن کاهش بسیاری داشت.
با این حال قیمت سنگ آهن می تواند در آینده کاهشی شود. چرا که این کاهش قیمت نمی تواند صرفا به دلیل عملکرد 6 غول سنگ آهنی دنیا باشد بلکه به دلیل تولید مازاد اتفاق خواهد افتاد. از سوی دیگر اقدام جالب توجهی که چینی ها در نظر دارند جایگزینی قراضه به جای سنگ آهن است. همچنین دولت چین در تولید کربن محدودیت هایی دارد که این کشور را به سوی تولید واستفاده از سنگ آهن پرعیار سوق می دهد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (0)