
به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، از دیگر نکات مهم که در آینده بر وضعیت بازار فولاد تاثیرگذار خواهد بود، این است که در حالحاضر به جای الزام به عرضه فولاد سازان در بورس کالا و انعطاف پذیری میزان سهمیه ها به منظور متعادل سازی بازار از صادرات محصولات فولادی ممانعت به عمل میآید...
به گزارش آهن پرایس در اخبار بازار فولاد، از دیگر نکات مهم که در آینده بر وضعیت بازار فولاد تاثیرگذار خواهد بود، این است که در حالحاضر به جای الزام به عرضه فولاد سازان در بورس کالا و انعطاف پذیری میزان سهمیه ها به منظور متعادل سازی بازار از صادرات محصولات فولادی ممانعت به عمل میآید و فولاد سازان برای صادرات هر محموله نیازمند دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند. این همه سختگیری در صادرات محصولات فولادی آن هم در شرایطی که فولاد سازان اغلب تحریم بوده و با دشواری میتوانند در بازارهای بین المللی حضور پیدا کنند، قدرت برنامه ریزی و چانه زنی را از آنان سلب میکند.
یکی دیگر از اتفاقات نادری که در معاملات بورس کالا شاهد آن بودیم حراج شمش به روش معکوس بود. وزارت صنعت در اقدامی غیر معمول خواستار معامله محصول عرضه شده در بورس به پایینترین قیمت های پیشنهادی شد، این درحالی است که طبق قوانین و مقررات معمولا درخواست مشتریان از سوی کارگزاران ثبت و محصول به بالاترین پیشنهاد قیمتی فروخته میشود. بنابراین متقاضیان ناکام این محصول نیز که برای به دست آوردن شمش فولاد بالاترین قیمت را پیشنهاد داده بودند، از معترضان این روش متعادل سازی دولت هستند و معتقدند که بهتر بود قبل از انجام معامله برای ممانعت از رشد قیمت، سقف رقابت تعیین میشد و این روشی عادلانه برای پایین نگه داشتن قیمتها نیست.
البته بخشی از اظهار نظر های پراکنده از رخداد های موجود در بازار است و وضعیت فعلی به احتمال قوی پیچیدگیهای جدیدی را هم به همراه خواهد داشت که میتوان در آینده به آنها نیز پرداخت. نکته قابل تامل در این موضوع تمرکز تلاش مسوولان به فشار بر شرکت های تولیدکننده شمش و غفلت از شرکت های تولید کننده میلگرد بود، چراکه از مجموع شمش معامله شده در بورس کالا و تحویلی به کارخانههای نورد تولیدکننده میلگرد تنها ۲۵ درصد به میلگرد تبدیل و در بورس کالا عرضه شد.
انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.
نظرات کاربران (1)
بر هر چه گرانفروشه لعنت